Kära dagbok,

Jag satt och klippte vlogg till klockan ett inatt och klockan fyra stod Leia bredvid sängen och gav ifrån sig ett ljudligt HMMMMM. Ljudet översätts till ”hallå matte toakris” och då är det bäst att lyssna (vanligtvis är hon den som sover så länge hon får).

Sedan dess har vi varit ute varannan timme och besudlat omgivningarna med vad jag anar är rester av surströmmingsrens hon grävt fram i trädgården. Jag är en aning trött.


Jag har känt mig lite ensam idag. Dimman har legat grå över Kvaved och jag har nästan saknat Stockholm och AW-livet lite. Men bara lite. För jag vet ju att det inte är min kopp te egentligen. Så jag ringde ca alla jag kände och ingen svarade och när folk sedan ringde upp så kände jag mig helt asocial. Kul tjej liksom.

Jag skaffade lånekort på biblioteket i veckan. Grundanledningen var att jag fått nys om att man nu kan låna ljudböcker via en app samt streama film, men när jag väl befann mig på bibblan spenderade jag säkert en halvtimme med att gå längs hyllorna och dra fingrarna längsmed bokryggarna. Doften av gamla, tummade böcker är så välbekant och hemma på något vis.

Jag hittade min egen bok under ”IT” (det var nytt, den brukar hittas under samhälle eller ekonomi) och gick därifrån med fyra böcker. Nu ska jag bara komma ihåg att lämna tillbaka dem, i mitt tidigare liv bestod en stor del av mina utgifter av förseningsavgifter.

Fredagsmyset består ikväll av stuvade makaroner och korv samt folköl och Idol. Vad gör du?

10 svar

 1. Hej Linda och tack för senast. Du är en sann inspirationskälla 😘
  Min fredag bestod av återhämtning efter en skitjobbig förkylning. Besök hos vän som har hemmabageri med matpirog, mycket fika och surr var bästa medicinen ☺
  En hel del fika åkte med hem också..haha!
  Ha en skön helg i solen (hoppas jag verkligen).

 2. Jag brukar tänka att det ändå är billigare att betala förseningsavgifter än att köpa böcker… Och att biblioteket säkert behöver alla pengar de kan få. 🙂 Men annars går det ju utmärkt att låna om böckerna hemifrån, och en blir ju dessutom påmind när det börjar närma sig dags att lämna tillbaka dem.

   1. Om du har pinkod (om du inte har så fixar du via bibblan) så loggar du in längst upp till höger på bibliotek.ornskoldsvik.se. När du är inloggad kan du låna om, ifall ingen står i kö eller du redan lånat om tre gånger… Med pinkod slipper du dessutom ha med dig lånekortet till biblioteket, du kan låna på personnummer och kod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Kickoff

Regntäcket ligger grått över Stockholm och idag  och imorgon ska vi ha kickoff med nya styrelsen i Influencers of Sweden. Jag är galet pepp och

En ovälkommen överraskning

Glad fredag! Det regnar i Eldsmark och jag sitter framför datorn och läser bloggar, just nu snöat in på Krickelins och insuper renoveringsinspiration och inredning.

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte