2020. Ett nytt decennium. Det är stort! Jag vet att det bara är ”ännu ett år” men det är något lite magiskt över sådana här milstolpar. Som att man får en extra skjuts framåt och verkligen kan lägga det gamla bakom sig.

Nu börjar ju ”20-talet”! Alltså, fattar ni att vi är inne på TJUGOTALET igen?! Helknäppt och så häftigt. Jag vet att jag är en kuf men jag är bara så tacksam att få uppleva allt som livet erbjuder just nu. (Och nej, jag har inte rökt på men det är väl något i luften inför nyår..)

Med det sagt. Det är dags att sätta mål för detta nya år. Detta nya decennium. För ett par dagar sedan sammanfattade jag ju och kikade över hur det gick med målen för förra året och nu tycker jag att vi ökar insatserna va? Jag känner mig lite modig.


Foto: Jonas Forsberg

 

Mål för entreprenören 2020

1 | Dubbla min omsättning från 2019

Som sagt. Jag känner mig lite modig. Lite kaxig. Men nu har jag doppat tårna i den här digitala businessen så är jag redo att dyka i med huvudet före. Jag förstår systemet, jag känner min målgrupp. Nu måste jag ”bara” implementera och leverera. Lättare sagt än gjort, absolut! Men jag siktar hellre högt och kämpar lite extra än fegar och känner ”meh”.

2 | Lansera två nya workshopkurser under våren

När jag och Jackie satte aktivitetsplaneringen för hela 2020 för två veckor sedan och såg hur året skulle komma att se ut i form av kampanjer, lanseringar och ”white space” så bestämde jag mig för att göra något jag funderat på ett tag – skapa två helt nya workshopkurser som kommer lanseras under våren!

Känner mig jättetaggad för att skapa något nytt men från ämnen jag redan kan väldigt väl – influencer marketing och mailinglistor.

3 | Nätverk och fortbildning

2019 var ett fantastiskt år men det var ganska ensamt. Med det menar jag att, tidigare år har involverat resor, konferenser och workations och i år fick jag i stort sett ingenting av det. Så tråkigt! Så 2020 blir det mer fokus på IRL-event – både att skapa dem och besöka andras, gärna utomlands!

4 | Utöka mitt team

Under året skulle jag väldigt gärna vilja lägga till minst en person till i mitt team. Jackie kommer ha en mer övergripande roll vad gäller strategi och planering och därför behöver jag förmodligen lägga till en till VA till teamet. Jag har budgeterat för det och det ska bli jättespännande att ta med fler på resan!

 

Mål för #lifvet 2020

1 | Balans

Tidigare år har jag varit väldigt specifik med mina mål vad gäller den här typen av personlig utveckling men det vill jag inte i år. Det enda som händer om jag inte når dessa (ofta väldigt ambitiösa) mål är att jag blir besviken på mig själv och känner mig misslyckad. Så kontraproduktivt!

Så i år har jag bestämt mig för ordet ”balans”. Att sikta på att hitta en nivå där jag är balanserad i kropp och själ, tränar och mediterar och vilar för att orka det tempo jag vill hålla och för att må bra helt enkelt. Lyssnar på kroppen. Det låter så jädra ”meh” men det är där jag vill vara. Jag var nära i år men är inte helt där än.

Lustigt också att jag sätter skithöga mål för entreprenören för att känna mig motiverad men gör precis tvärtom med #lifvet? Analys någon?

2 | Skapa ett hem jag älskar

I år har jag för första gången i mitt liv ett hem som är bara mitt. Som jag äger. Bara jag. Jag har ett eget hus och jag tänker ta tid och energi till att ge det kärlek och skapa en plats där jag känner lugn, trygghet och inspiration. Där mina vänner vill hänga och som blir fullt av glädje.

I sommar ska jag anlägga min första egna trädgård och jag är lika delar livrädd och grymt exalterad inför det. Nån bok jag borde läsa för att komma igång?

3 | Investera i min privatekonomi

Jag skrev ju lite kort om att jag börjat använda Avanza i våras och investera lite i fonder och aktier under året. Tänkte jag skulle göra en sammanställning om hur det gått om du är sugen?

I alla fall, det har gett mig blodad tand och under 2020 vill jag öka upp mina investeringar och lära mig mer om hur man går tillväga för att skapa en smart strategi. Jag vill både spara långsiktigt men även ha en mer kortsiktig strategi för att det ska kännas lite kul, det ska ju vara lite nerv i det hela!

4 | Kärlek

Denna punkt har jag lagt till mest för att Alex la till den när vi pratade om våra mål i veckans podd (lyssna nedan eller i din poddapp!). Hon har ju skaffat kille under året (något som också blev offentligt i veckans podd även om de hållit ihop i typ ett halvår!) och nu tyckte hon att det var dags för mig med.

Och ja. Jag längtar. Jag vill älska och bli älskad. Men kärlek går inte att stressa fram. Så det får ta den tid det tar. Men jag tackar och tar emot om den kommer min väg. Hör du det universum?

Har du satt dina mål för 2020? Länka gärna i kommentarsfältet, jag vill läsa!

 

2 svar

  1. Härligt med mål och intetioner ju.
    Mycket enklare sätta karriärmål än privatlivmål. Som om privatlivet är mer bestndigt så mankan binlite rädd att ”låsa” fast sig. Tror jag.
    Stort lycka till. Du är grym 💪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

VLOG: Följ med på julmarknad och fest!

Hej kompis! Hoppas allt är bra med dig. Själv har jag på sistone sprungit runt på julmarknader och nu börjar julfeelingen infinna sig. Sågat ner

Min Bullet Journal

Jag upptäckte Bullet Journal i slutet av 2015. Hamnade i hörnet av YouTube med ”plan with me”-videos och tutorials och blev kvar där en hel

Godmorgon nyårsafton!

Årets sista dag är här. Jag har känt mig sjukt stressad den senaste veckan, jag känner mig inte klar med 2017. Jag har inte skrivit