En blygsam gästrumsmakeover

En blygsam gästrumsmakeover

IMG_0038

Välkommen in i gästrummet! Det här rummet ligger ovanför köket och har varit lite av ett ”ställ-all-skit-som-inte-får-plats-nånstans”-rummet sedan jag flyttade in i huset för 1,5 år sedan. Och jag har liksom inte orkat ta tag i det. För jag vet inte riktigt var jag ska börja.

Rummet är skitsvårt att möblera pga lite underliga vrår samt två dörrar till kattvindar som är helt oinredda och inte används (mamma säger att hon hör möss där men jag tror hon hittar på. Sixten har inte hittat några i alla fall).

IMG_0039

Men så fick jag en nygammal säng av syrran som jag tänkte att jag skulle placera här (och således kunna ha fler gäster samtidigt) och då kändes det som att det var dags att styra upp det litegrann.

Leia hjälpte till så klart.

IMG_0040

Ja ni ser ju. Brå-te.

IMG_0041

Steg ett var att skruva ihop en sängram som jag fått av brorsan och lägga i resårmadrassen från en säng jag redan hade.

På något magiskt vis lyckades jag och mamma glaaaajda ner sängen i ramen så att den hamnade under ramen. VEM lyckas med detta?!

Jag låg dubbelvikt och asgarvade en kvart av detta.

IMG_0042

Putt och dra och fixelifix och helt plötsligt var rummet beboeligt igen! Det är ju ingen inredningsdröm men nu känns det mysigt och inte som en soptipp och det är ju ändå en rejäl förbättring eller hur?

Och så fick mitt gamla matbord komma in hit och bli ett ”fixbord”. Första projektet blev att måla hyllor till vitrinskåpet men senare i vår tänker jag att det blir förodling här!

Och äntligen har den magiskt fina skrivmaskinen som följde med huset fått komma upp från golvet. Den vill jag banne mig ha en hedersplats för egentligen men måste suga lite på den karamellen.

IMG_0043

Gammal säng med nygammal sängram, blev himla bra tycker jag! Oklart varför jag hängde upp reflexvästen och inte tog bort den för bilderna? Oh well.

IMG_0044

Och så en lite större säng i det här hörnet. Och Tivolitavlan som hängde i mitt kök i Stockholm har fått komma upp här! Det är som att vara på Tivoli när man hälsar på La Linda. 🥳

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Godmorgon nyårsafton!

Årets sista dag är här. Jag har känt mig sjukt stressad den senaste veckan, jag känner mig inte klar med 2017. Jag har inte skrivit

Nyårsvlogg 2020

Jag sa adjö och farväl till 2020 hemma i mitt hus i Eldsmark med mamma, lillebror och bästis Jenny. Senare på kvällen kom också min

Omplantering

Jösses så varmt det är idag! Termometern har klättrat upp runt 25-graderstrecket och nu börjar svettsäsongen. Haha! Som du nog redan vet är jag inget