En blygsam gästrumsmakeover

IMG_0038

Välkommen in i gästrummet! Det här rummet ligger ovanför köket och har varit lite av ett “ställ-all-skit-som-inte-får-plats-nånstans”-rummet sedan jag flyttade in i huset för 1,5 år sedan. Och jag har liksom inte orkat ta tag i det. För jag vet inte riktigt var jag ska börja.

Rummet är skitsvårt att möblera pga lite underliga vrår samt två dörrar till kattvindar som är helt oinredda och inte används (mamma säger att hon hör möss där men jag tror hon hittar på. Sixten har inte hittat några i alla fall).

IMG_0039

Men så fick jag en nygammal säng av syrran som jag tänkte att jag skulle placera här (och således kunna ha fler gäster samtidigt) och då kändes det som att det var dags att styra upp det litegrann.

Leia hjälpte till så klart.

IMG_0040

Ja ni ser ju. Brå-te.

IMG_0041

Steg ett var att skruva ihop en sängram som jag fått av brorsan och lägga i resårmadrassen från en säng jag redan hade.

På något magiskt vis lyckades jag och mamma glaaaajda ner sängen i ramen så att den hamnade under ramen. VEM lyckas med detta?!

Jag låg dubbelvikt och asgarvade en kvart av detta.

IMG_0042

Putt och dra och fixelifix och helt plötsligt var rummet beboeligt igen! Det är ju ingen inredningsdröm men nu känns det mysigt och inte som en soptipp och det är ju ändå en rejäl förbättring eller hur?

Och så fick mitt gamla matbord komma in hit och bli ett “fixbord”. Första projektet blev att måla hyllor till vitrinskåpet men senare i vår tänker jag att det blir förodling här!

Och äntligen har den magiskt fina skrivmaskinen som följde med huset fått komma upp från golvet. Den vill jag banne mig ha en hedersplats för egentligen men måste suga lite på den karamellen.

IMG_0043

Gammal säng med nygammal sängram, blev himla bra tycker jag! Oklart varför jag hängde upp reflexvästen och inte tog bort den för bilderna? Oh well.

IMG_0044

Och så en lite större säng i det här hörnet. Och Tivolitavlan som hängde i mitt kök i Stockholm har fått komma upp här! Det är som att vara på Tivoli när man hälsar på La Linda. 🥳

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Emojilistan

Tillhör du dem, som jag, som överanvänder emojis? Ett mess känns aldrig riktigt komplett utan en emoji och jag överanvänder dem även i mail (dock

LUND med Jenny och Carin

En helg för själen i Lund

När jag var till Malmö för sisådär en månad sedan passade jag på att klämma in en helg i Lund innan jag åter igen tog

Videohjälpen imorgon tisdag!

Hej hej hallå! Det är december och det betyder att det åter igen är dags för Videohjälpen! Videohjälpen är alltså ett välgörenhetsprojekt som drivs och arrangeras