En dag i och vid forsarna

Det är fredag kväll och jag sitter ute på verandan och skriver detta. Har suttit här mest hela dagen medan regnet vräkt ner, hönsen virrat ut sig på vägen och temperaturen legat runt humana 17 grader.

Är sommaren slut nu undrar många? Det tror jag inte. Men om den är det är jag sjukt nöjd med hur jag spenderade sista sommardagen.

Igår åkte jag och mamma nämligen på utflykt! Målet var Näsåker, sisådär 12 mil inåt landet från Övik. Det var närmare 30 grader varmt och efter nästan två timmar i bilen (och ett spontant men fruktlöst besök hos Jonna som inte var hemma) var vi framme och mötte vi upp Mirijam och hennes två trollungar och tillsammans avnjöt vi lite tveksam thaimat på hembygdsgården.

Efteråt haffade vi isglass på campingen (som är anlagd i en tallskog? Så coolt!) och promenerade bort till festivalområdet där Urkult brukar hålla till. Jag har själv aldrig varit på Urkult och nu har det ju varit uppehåll i två år pga The 'Rona men är sugen på att åka nästa år.

Sedan var det dags för ett av huvudmålen för besöket – nämligen Nämforsen och hällristningarna! Nämforsen är Sveriges största enskilda hällristningsplats med 2595 hällristningar bevarade, de äldsta en sisådär 6000 år gamla.

Hällristningarna ligger nere vid forsen så man har byggt en rätt avancerad spångkonstruktion så att man ska kunna komma ner för att få se dem på nära håll.

Lovar – jag satt/stod/gick inte PÅ hällristningarna. Satt bara bredvid som en riktig turist!

Hundarna förmedlar den egentliga känslan den här dagen – svett svett svett.

När vi hade tagit förtielva turistbilder och jag försökt tyda hällristningarna som INTE var älgar (det var välllldigt mycket älgar) så gick vi upp igen.

Luna vägrade att gå över bron och la sig helt sonika ner mitt på vägen så jag fick bära henne över. Gissar att det var höjden som inte var så kul för nere vid forsen hade hon inga problem och därför så tänker jag det inte var ljudet?

I alla fall. Sedan åkte vi vidare mot vad som nog kommer arkiveras som min favoritstund på hela sommaren. Att få bada i den här forsen vid Åkvisslan. Alltså. DRÖM. Så varmt, så vackert, så härligt!

Och från början var jag också skitsnygg – sminket satt och kablam vilken babe liksom!

Sedan skulle jag in i forsen och mäckla runt..

Mascaran var ej vattenfast om man säger så…

Men vad gör det när man har KUL! Och tror inte Mirijams kids blev skrämda av tanten med smink fulla nyllet för de skulle prompt in och leka i forsen med mig.

Och sedan så låg vi bara och guppade en stund. Eller – jag guppade och Juno rullade runt runt med sin flytväst och gapade ”JAG ÄR EN KORV SOM GRILLAS”. Oklart.

Är det 30 grader bör man alltid avsluta dagen så här.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

3 svar

  1. Sista bilden är OTROLIG 😍🤩😍🤩

    Åkvisslan är så himla fin!
    Har varit där en gång för massa år sen, stenmuren på vänster sida är så fin 🤩 och grytorna med alla små runda stenar i är helt fantastisk!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Styrelsekonferens

I torsdags och fredags var det dags för styrelsekonferens/kickoff med nya styrelsen i Influencers of Sweden. Vi hade ju, som ni vet, ett extrainsatt årsmöte

Nomineringarna är här!

Idag offentliggjordes nomineringarna till Stora Influencerpriset 2018! I år har jag suttit med i juryn och tagit fram de här grymma finalisterna och jag är

Ruckelrunda

Sara blev rastlös. ”Jag vill ut och köra bil!”. Jag hade sett ett hus i Sörgissjö som precis kommit upp på Hemnet och tänkte att