En jul i Övik

Julafton 2017

Hallå vänner! 

Hur mår ni? Hur har er jul varit? Min har varit mysig och sockerchockig, som sig bör. Jag har nästan glömt bort bloggeriet i allt umgängande men jag gissar att ni också har haft fullt upp och inte lagt speciellt mycket energi på att sakna blogginlägg från mig. Men nu börjar annandagen lida mot sitt slut och någon slags mellandagsverklighet tar vid.

Ska vi kika på lite på vad jag hittat på i jul?

Uppsittarkväll 2017

Vi börjar med dagen före dopparedagen, då bakade vi bullar.

Uppsittarkväll 2017

Lindas smörkrämsfyllda saffransbullar som var helt ljuvliga!

Uppsittarkväll 2017

Och så spelade vi bingolotto! Det tog banne mig hela natten och ingenting vann jag heller. Även om det var ruskigt nära (två siffror) en bil.

Julafton 2017

Det är första gången på sju år som vi har en gran och första gången någonsin som jag har en riktig gran! Mamma säger att vi hade en när jag var liten men det minns inte jag. Så att hugga ner en egen gran och klä den, det höjde ju julstämningen med ca tusen procent! Även om granen var så skev att det var synd om den.

Julafton 2017

Sedan blev det julafton och vi gick ut i skogen och fotade lite. Jag hade på mig min jultröja som jag köpt på Monki, samma tröja som jag har på mig idag. Man får klämma ut så mycket som möjligt ur den medan det är säsong!

Julafton 2017

2017-12-24 13.00.27

Hej hej och god jul!

Julafton 2017

Julafton 2017

TomteLeia! HUR söt?!

Julafton 2017

Sedan var det dags för glögg och pepparkakor och jag fick tre delar och önskade jättehårt.

Julafton 2017

Julmat. <3

Vad är ditt bästa på julbordet? Jag älskar mammas kalvsylta och rödbetssallad.

Julafton 2017

Julafton 2017

Och det var den julen! Hur var din?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

  1. ser verkligen ut som en fin jul!

    min var lugn, skön och mysig. för första året på många var hela min familj samlad hela julafton. vi spelade bingolotto under uppesittarkvällen, åt middag med ett par släktingar på julafton och spelade spel på kvällen. också en väldigt fin jul. nu är jag hos min sambo och hans familj på öland. hela ön är fortfarande inbäddad i jullugnet, älskar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En Norrlandshelg

För ungefär två veckor sedan åkte jag upp till Norrland. Lite så här såg det ut. Anledningen till Norrlandsturen var att jag hade blivit inbjuden

Vandring i magiska Linn O’ Dee

Välkommen tillbaka till Skottland! Till magiska tallskogar, porlande, kristallklara vattendrag och en mysig vandring i Linn O’ Dee! Minns ni snubben med äggen från förra