En smoothie om dagen

Smoothie

Smoothie

Smoothie

Smoothie

Jag älskar smoothies. Jag älskar att man kan mixa ihop en massa nyttiga saker och dricka dem med sugrör, så himla praktiskt och tidsekonomiskt! När jag inte hinner äta lunch brukar jag springa in till Joe & The Juice eller Naked Juicebar eller liknande etablissemang och be om ”flytande lunch” – det vill säga något mättande med bra näringsinnehåll. Massor med avocado, banan och jordnötssmör kan man klara sig på ett tag!

Jag är ju helt kockodålig på mat så det här med recept är ju inte något som återkommer ofta på min blogg men jag tänkte ändå dela med mig av min standardsmoothie som jag dricker mer eller mindre varje morgon. Och vet ni vad? Sedan jag började dricka spenat (?) har mitt sötsug minskat drastiskt. Bara så ni vet.

Gör så här:

Blanda fryst frukt (jordgubbar, hallon, blåbär, mango, vad du nu tycker om) med en banan (ger lite sötma), addera spenat (jag kör frusen helblad men färsk eller hackad funkar lika bra), en matsked jordnötssmör (detta ovan från Vitaprana är riktigt nommigt), lite chiafrön och eventuellt lite booster om du vill ha i lite extra näring.

Mixa och drick – förslagsvis med ett färgglatt sugrör. Voila!

Vad gillar du att ha i dina smoothies?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

 1. Jag har innan druckit ofta bärsmoothies med yoghurt. Men har bytt om helt till nyttigare alternativ, så jag har valt och tillföra mer gröna smoothies 🙂 Spenat såklart, avokado, tillsätter spirulina bla och tex banan. Jag använder osötad mandelmjölk att mixa mina smoothies i.
  Att ha jordnötssmör i är jag nyfiken på, så jag ska köpa det idag och testa imorrn 🙂

  Jag har beslutat att lägg till mer raw food i min kost, så jag har bytt ut frukost och lunch till det och sen köra på med vanlig mat när vi äter tillsammans i familjen.

 2. Jag är dålig på att dricka smoothies faktiskt. Trots att det ju är svingott och smidigt. Tror det är för att jag antingen är för hungrig eller inte tillräckligt hungrig. När jag väl gör en smoothie är den ofta rätt oinspirerande: en banan, en näve frysta bär och nån växtmjölk typ.

  Men du har rätt: kan man göra dem riktigt matiga så är de ju perfekta ta-med-ut-på-balkongen-frukost eller lunch. Har aldrig testat att ha jordnötssmör i! Det lär jag testa illa kvickt… Mandelsmör borde också vara klockrent. Äpple + banan + mandelsmör + kanel borde ju rimligtvis smaka lite äppelkaka? Och gröna blad går alltid att smyga ner utan att äventyra smaken.

  Damn, nu fick du igång min smoothieinspiration!

  1. Haha! Vad glad jag blir att jag kunde få igång smoothiesuget! Jag ÄLSKAR det, enda problemet är att det är drygt att diska mixern. Men det får man väl ta. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Crazy Smoothie Workshop

Reklamsamarbete med Medborgarskolan Ni som hängt här ett tag vet att jag inte är en fena på att laga mat. Jag är faktiskt ganska totalt

Hemma borta

Reklamsamarbete med Företagsbostäder Nu är jag på väg hem till Stockholm och lyckades för första gången faktiskt missa mitt tåg! Jag var nämligen helt inställd

Vlog Kvaved

Vlog: Min vardag i Kvaved

Nu har jag bott i Övik och Kvaved i sisådär fem månader och ändå bara vloggat när jag varit iväg på äventyr. Men nu är