En söndag vid poolen på Häringe Slott

Ni vet hur man alltid tjatar om att ingenting kul händer och att de där få soliga söndagarna på sommaren bara går till spillo? Story of my life. Då är det fint att man har handlingskraftiga vänner som ser till att ändra på det!

Klockan halv nio fick jag sms:et där det stod ”Häringe slott idag?”, 9.10 hade jag dagsschemat från projektledande Sara i luren och klockan 11 plockade Sara, Katarina och Lina upp mig i Sickla och så tog vi sikte på slottspoolen.

150816 - Häringe slott

Häringe Slott ligger 20 minuter söder om Stockholm med bil så vi fick in en liten road trip i härligheten också. Komplett med sittdans och skrålsång.

150816 - Häringe slott

Ingen av oss hade tidigare varit vid slottet så vi tappade nog hakan allihopa. Min fascination var väldigt fokuserad på trädalléerna. Men alltså – SYMMETRIN!

150816 - Häringe slott

In genom slottet och så kom vi hit. Alltså, får man inte dåndimpen så lyxigt det är?! Endast 50 riksdaler kostar det så får man ligga vid poolen hela dagen. Ytterligare 50 så får man låna handduk med.

150816 - Häringe slott

150816 - Häringe slott

Alla solstolar var upptagna (man ska alltså anlända innan halv tolv om man vill knipa en sådan) så vi bredde ut våra handdukar på gräset. Det tog inte lång tid innan Lina halade fram datorn (!) för att fila på en contentstrategi till sitt en vecka gamla nya jobb. ”Det är ju så kuuuuul!”

150816 - Häringe slott

150816 - Häringe slott

150816 - Häringe slott

Efter att ha solat oss varma hoppade vi i plurret. Eller, sakta, sakta trippade ner i plurret för jädrar va kallt det var! Termometern sa tydligen 20 grader men det vette sjutton alltså. Men som alltid blev det ju skönt bara man vara nere och i.

150816 - Häringe slott

Efter sisådär två timmar blev vi hungriga och knatade upp på terassen och åt lunch. Det här var inte min lunch utan Linas räksmörgås men det gjorde sig så rackarns bra på bild. Jag åt köttbullar som var alldeles gudagoda. Mums!

150816 - Häringe slott

Katarina hade köpt en solfjäder på Sicilien där hon var nyligen och passade på att fila på fladdertekniken.

150816 - Häringe slott

Och det var den alldeles ljuvliga söndagen på Häringe Slott!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

7 svar

  1. tack gud för driftiga människor i ens närhet när man själv har egenskapen att aldrig få tummen ur 😉 det ser så fint ut där, lyxigt att hänga på ett slott liksom!

  2. Satt och letade bilder från Häringe och hittade detta. Tänkte bara fylla i lite information om stället. Jag är uppväxt vid Häringe kapell och som barn gick jag och min syster med farmor och farfar till Häringe och handelsträdgården där. Står ni och tittar mot slottet från Allén så var den till höger. Fullt av fruktträd och stora växthus. Man vågade inte gå upp till slottet för under en period gick det stora dobermann hundar och vaktade.
    Runt hela Häringe var det höga staket och det berodde på att det var hjortar där inne. Jordbruket krävde mycket personal därav de små husen på vänstra sidan där arbetarna bodde. Väldigt fint ställe. Nästa gång ni åker dit ta på bekväma skor och gå en lång promenad på vägen som går förbi stället bort över fälten och som ni kan följa runt hela udden. Värt besväret. I ekallen bort mot bobäcken spelades delar av filmen Mannen som slutade röka in.
    Fantastiskt fint ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att vara lite som en humla

Jag älskar klyschor. Eller så här – jag älskar när saker och ting faktiskt har en tanke. En betydelse. När det kommer till mina tatueringar

Ettårskalas!

I torsdags fyllde Influencers of Sweden ett år och det firade vi i fredags med kalas på kontoret! Det blev något slags superspontant ettårskalas och

OffCoff

En kväll med Bygdsam på OffCoff

En kväll på OffCoff (mitt co-workingspacekontor!) med en sisådär 30 glada landsbygsföretagare föreläsandes om hur man vässar sina sociala medier? Jomen tack, jag har haft