En sväng till Gamla Stan

En sväng till Gamla Stan

Gamla Stan är den del av city där jag nog spenderat minst tid sedan jag flyttade till Stockholm. Den lilla ön är för det mesta nedlusad med turister, folk rör sig långsammare än sniglar och varannan butik är någon gräslig souvenirbutik med älgar i skyltfönstret. Det är lite synd, för Gamla Stan är en väldigt vacker stadsdel och otroligt mysig. Som igår, när jag och min kurskamrat Nina åt middag på Vapiano och sedan promenerade över till Skeppsbron för ett (svindyrt!) glas vin på underbara Le Bar Rouge. Inget folk ute, solnedgång och vacker arkitektur. Jag är verkligen novis på Gamla Stan, det visade sig nämligen att jag aldrig sett Stortorget. Ett par ljumma sommarkvällar kan jag nog tänka mig att strosa omkring här. När turisterna har somnat.

Pesto med pappardelle och pinjenötter, mums!

Merlot och min upphovsrätt. Och andras.

Gamla stan.

Nina på Rouge, stället med världens härligaste kindpussande servitör.

Sauvignon Blanc är det nya rosé.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Odlingssäsongen är här!

Äntligen är odlingssäsongen här på riktigt! Alltså jag älskar odling. Eller så här – jag älskar tanken på odling men har ännu inte riktigt kommit

Jag måste flytta

Som hösten är nu, det är min absolut bästa årstid. Soliga dagar, mellan 5-10 grader varmt och krispiga löv som sticker i ögonen med sina

Meet & Eat i Örnsköldsvik

Att ”gå på stan” en lördag i Övik är lite som att vara på ett branschmingel i Stockholm. Man snofsar till sig lite för man