En sväng till Gamla Stan

En sväng till Gamla Stan

Gamla Stan är den del av city där jag nog spenderat minst tid sedan jag flyttade till Stockholm. Den lilla ön är för det mesta nedlusad med turister, folk rör sig långsammare än sniglar och varannan butik är någon gräslig souvenirbutik med älgar i skyltfönstret. Det är lite synd, för Gamla Stan är en väldigt vacker stadsdel och otroligt mysig. Som igår, när jag och min kurskamrat Nina åt middag på Vapiano och sedan promenerade över till Skeppsbron för ett (svindyrt!) glas vin på underbara Le Bar Rouge. Inget folk ute, solnedgång och vacker arkitektur. Jag är verkligen novis på Gamla Stan, det visade sig nämligen att jag aldrig sett Stortorget. Ett par ljumma sommarkvällar kan jag nog tänka mig att strosa omkring här. När turisterna har somnat.

Pesto med pappardelle och pinjenötter, mums!

Merlot och min upphovsrätt. Och andras.

Gamla stan.

Nina på Rouge, stället med världens härligaste kindpussande servitör.

Sauvignon Blanc är det nya rosé.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En regnig söndag vid köksbordet

Finns det något bättre och mysigare än en söndag vid köksbordet men en god vän, en termos kaffe, en helt ny Taylor Swift-platta och varsin

Hur gick 2021?

Hur har 2021 gått egentligen?

Det är en fredag i december och utanför faller snön som den gjort de senaste dagarna. Det är typ inte lönt att skotta för nästa