En titt in i mitt nya hus!

En titt in i mitt nya hus!

TACK för alla hurrarop och grattis på inlägget om att jag köpt hus! Det känns helt sjukt och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att det är sant. Mitt alldeles egna hus. Och flyttlasset går redan nästa vecka!! Känns helt fantastiskt att det blir av så snart och att jag får bo in mig medan det fortfarande är sommar. Kanske hinner jag till och med plantera lite??

Jag tänkte vi skulle kika in lite i huset, vad tror du om det?

Köket är helt magiskt. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg det. Helt nyrenoverat förra året så det känns väldigt bra, jag behöver inte riva i det alls, så skönt. Och titta, jag får en vedspis här också! Den är inte eldad i på ett par år så måste provtrycka skorstenen innan jag kan elda loss.

Innanför köket ligger det här ”mellanrummet” som idag används som vardagsrum. Här tänker jag att jag ska ha kontor, så skönt att ha ett helt rum att jobba i istället för, som jag haft det tidigare, ha vardagsrum och kontor i ett.

”Röda rummet” längst in är rätt så hemskt, haha! Det här blir nog första rummet jag tänker renovera, allt behöver göras – golv, väggar och tak. Inget avancerat (om jag inte bestämmer mig för att ta ut den där altandörren på en gång) men alla ytskikt behöver tas om hand om. Här blir det vardagsrum!

Vi kikar på övervåningen! Här finns tre rum och en hall – mitt största bryderi. Vad i hela friden ska jag göra med hallen?! Min enda tanke just nu är att slänga ut yogamattan här och ha det som ”mysrum” för yoga och meditation men vi får se. Vad gör ni med era hallar på övervåningen??

Här är sovrummet rakt fram som jag kommer ha som mitt sovrum. Här tänker jag nog också måla om och byta golv men det blir inte i första hand. Det funkar ju att bo i liksom. Vid nått tillfälle ska jag också byta alla fönster på övervåningen, de på nedervåningen är redan bytta!

Det andra sovrummet – jag älskar golvet!! Detta kan nog bli lite kallt för kattvindarna på båda sidorna är oisolerade. Så detta blir gästrum och så får jag ta tag i isoleringen längre fram.

Och på motsatta sidan huset mot förra sovrummet ligger detta – en helt oinredd del där timmerstommen och det ursprungliga taket kommer fram. Det är så vansinnigt vackert! Men det är också kallt och skräpigt och har övergivna getingbon i taket. Så detta blir förråd till en början men sedan skulle jag vilja göra detta till ateljé eller studio eller någon liknande. Jag älskar att det finns så många möjligheter!

Jag sa ju tidigare att huset är från 1909, men det är förmodligen mycket äldre. Jag tror nämligen det är så att man började inte föra register över när hus var byggda förrän 1909 så alla hus byggda innan dess får taxeringsår 1909 om man inte vet när huset är byggt.

Mitt hus (tihi, mitt) är förmodligen byggt någon gång på 1880-talet eftersom en tidigare ägare hittade ett årtal från 1880 inristat i en timmerstock i en av kattvindarna. Jag får söka reda på det!

Och så min enorma gård! Här vill jag ha buskar och träd och pallkragar och annat härligt, ska bli en fröjd att planera det!

Vad tycker du? Var ska jag börja? Vad ska jag göra med den oinredda delen? Och hallen? Kom med tips och tanker om du vill!

34 svar

 1. Wow! Vilket fantastiskt hus du har köpt dig! Stort lycka till med det. Låt det ta sin tid och bo in dig. Oftast vill man göra så mycket i börja. Men det är alltid bra att bo in sig och känna efter. Ska bli så roligt att följa dig och vad du hittar på med huset. Ha en fin söndagskväll!
  Med vänlig hälsning,
  Malin

 2. Härligt ställe jag blir riktigt avis!
  Flytta in och känn efter ordentligt vad du vill göra innan du kostar på en massa onödigt! Isolera och byta fönster är tråkigt men det gör gott för utgifterna för värme istället. Kram!

 3. Alltså WOW! Vilka möjligheter! Älskade den delen där man såg originaltaket och allt! Perfekt som framtida kontor tycker jag. Helt otrolig utsikt. Hallen på övervåningen tycker jag skulle passa bra som en myshörna. Antingen en skön o bra fåtölj med en härlig matta o så en bra läslampa med möjlighet att bara rulla ut yogamattan oxå. Oh vilka möjligheter! Följer med spänning. =)

 4. Men lägg av vad fint! 😀 När jag bodde i hus på landet så hade vi en övre hall och den inredde jag med en del favoritsaker faktiskt 🙂 Jag tyckte så mycket om att bli glad när jag kom upp för trappen och såg inredningen <3

 5. Det stämmer bra det där med 1909, vårt hus är från 1856. Och ang den övre hallen så har vi en soffa och bara en massa (barn)böcker där så att man kan vara lite ifred och läsa. Det var tanken. Nu agerar soffan mest lagringsplats för saker som ska upp eller ner, haha!

 6. Alltså wow vilken dröm?! Ännu mer wow när du nämnde att görs om till ateljé på den ofixade delen av övervåningen! Jag dör! Vilket jäkla hus du köpt?! Ska bli en fröjd att se dig fixa 😍💕

 7. Gud så fint!
  Min första tanke med hallen på övervåningen var att du borde göra det till tv-rum/mysrum om det är tillräckligt stort. Så lyxigt att kunna ha två vardagsrum ett med och ett utan TV.

 8. Men alltså vinden!?!??! Fixa den! SÅ JÄKLA FINT! Städa och måla där så att du kan göra en studio/atelje där.
  Ja men alltså hela huset är såå fint! GRATTIS GRATTIS GRATTIS igen!

 9. Ser så fint ut! Det där oinredda rummet är ju en riktig pärla…och vilka fina saker det stod där i <3. Om de nu följde med?
  Hallen är en sån där perfekt yta som vi brukar kalla "vrå" i våra skisser (och som ofta prioriteras bort när man ritar åt bostadsbolag..:) ) En vrå är en yta som kan förändras i takt med de som bor i huset. Det kan vara en arbetsplats (fast det behöver ju inte du som får ett stort kontor), det kan vara en plats för avkoppling tänk massor ljus, skön fåtölj/schäslong eller som du skriver yogamattan. Det skulle också kunna bli Leias rum 😉 eller ett pysselrum….ett rum som kan få förändras med behoven tänker jag.
  Och att få flytta in redan efter en vecka!

 10. Jättefint 💗 hallen skulle jag göra till ett bibliotek med en mysig läshörna. Plantera ätbara buskar, jordgubbar och kanske äppelträd som en bas och fyll på med blommor och odlingslådor allt eftersom du bott in dig och känner vad du vill ha💗 lycka till.

 11. Grattis Linda! Vad spännande med hus! 😍 I min hall på övervåningen har jag en läshörna, så jag kan smita dit i min ensamhet när gubbe och barn blir för mycket 😁 det där med yogamatta låter härligt, ett rum för avkoppling 😊

 12. Åh, blir så inspirerad! Älskar övervåningshallar som din. Har ingen. Men skulle jag ha en är min morbrors min mall. De har inrett hallen som läs/musik-vrå. Ingen elektronik förutom högtalare får existera här. En hög bokhylla proppad med bra litteratur. En endaste skön fåtölj (För här sitter man ensam). En varm filt över fåtöljens arm. Ett litet sidobord för kaffekopp/tekopp. That’s all folks!
  Men jag hade också gjort som du tänker, lagt dit yogamattan. Haft ett enormt blockljus att tända. Musik – litteratur – yoga. Stillhet. Inga starka intryck. Lugna färger. En oas mitt i huset. 🙂

 13. Wow! Jag hade bott in mig lite om det inte är något akut som behöver åtgärdas. Håller tummarna för att vedspisen funkar, bästa livräddaren vid tex strömavbrott. Både värme och matlagning. Vad gäller trädgården hade jag nog försökt tänka till ganska snart vad gäller plantering av tex fruktträd eftersom det tar lite längre tid innan de ger bra avkastning. Annars tänker jag pö om pö även med trädgård 😊 så himla fint! Grattis!

 14. Ta väl hand om min mormor och morfars gamla hus :).
  På vinden och tomten har jag och mina kusiner lekt mycket i våra dagar.

  Med vänlig hälsning Johanna – barnbarn till tidigare ägare, numera Stockholmsbo

   1. Vad vill du veta 😊?
    Minns inte exakt byggår (min mamma har bättre koll) men 1890 talet, min mormor och morfar köpte huset 1932 och bodde där fram 1999, då de flyttade till ålderdomshem så mamma och moster som idag är i 75 års åldern är uppväxt där. Mina föräldrar bodde därefter i huset fram tills E som du köpt huset av köpte det. Mormor och morfar var bönder och tidigare fanns ladugård på tomten. Om du vill får du gärna maila mig på johanna_olsson@live.com om du har frågor så berättar jag gärna mer om min mammas barndomshem 😊.
    Hälsning Johanna

 15. Den oinredda delen av övervåningen; My God, vad vackert!! Försök behålla mycket, även om du fixar och gör i ordning. <3
  PS. Du råkar inte veta ungefärlig NCS-kulör på skåpet i köket ? ( Den ljust grå-blåa)? 😀

  Kram M

 16. Så fint 👍
  I vår hall uppe håller vi på att bygga en bokhylla, tänker mig en läsfåtölj och lampa så det inbjuder till läsning och så blir det ett linneskåp och massa foton, ryms inte så mycket mer då det är mest dörrar, fönster och trappan som kommer upp. Genomgångsrum med bibliotekskänsla, och gröna växter, tror det kan bli mysigt, tyvärr står projektet rätt still 😏

 17. Tack för titten in i ditt vackra hus! Så fin härliga detaljer det finns i huset! Hur stor tomt har du? Det skall bli väldigt intressant att följa dig här i ditt fina hus! Det känns som huset och dess innehåll är taget ur en saga, så vackert!

 18. Jättefint med vedspisen, Linda!
  Vi har under de 35 år vi bott på vår gård använt vår Husqvarna vedspis nästan varje dag på vintern. Ger en underbar värme. Och så kan man ju laga mat och kola kaffet samtidigt. Så snälla söta; riv aldrig bort den och kasta ut den! Då kommer du att ångra dig. Behövs bara några dagar utan el så förstår man hur värdefull den är.
  Fint hus med många utvecklingsmöjligheter. Bra köp Linda!
  Önskar dig ett lååångt fint liv med dittdrömhus! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Kvaved

En sådan där vecka.

Vilken pissig vecka. Sådär, nu har jag satt ribban för det här inlägget. Senaste blogginlägget jag skrev var förra onsdagen. Sist jag postade på instagram

Medborgarskolan Silversmide

Lyxen i att bära något man gjort själv

Reklamsamarbete med Medborgarskolan Herregud, sitter jag med en såg i handen och HANTVERKAR? Nej nu vet jag inte om vi hamnat rätt. Jomen ser ni,

Mars och ljuset i tunneln (vår!)

Nu är det dags att sammanfatta ännu en månad som känns som att den inträffade för en mindre evighet sen – mars! Jag tänker varje

Månadsrecap: Maj 2023

Hej och välkommen till maj och äntligen fick jag ner dahliorna i jord! Jädrar vad det satt långt inne i år. Men till slut så!