Ett dygn i lugnet

Redan när jag klev ur bilen hemma hos Marianne i Brottby så kände jag att hjärtat slog lite långsammare. Och när hon visade mig runt i sitt magiska hus från 1800-talet så kunde jag verkligen känna hur lugnet sköljde över mig. Flera hundra kvadrat av historia med kakelugnar i varannat rum, ojämna golvbrädor och blottade stockar i väggarna.

Vi slog oss ned i “salongen”, ett öppet umgängesrum (utan tv!), framför öppna spisen med ett glas bubbel och pratade om livet, hårda tider och bättre tider. Under tiden lagade hennes man middag, en fantastisk sallad med färskpotatis, lövbiff och senapssås till. Hennes två söner satt framför teven i rummet intill och hennes 2-åriga dotter kikade nyfiket fram ibland för att göra oss påminda om sin existens. När vi alla var så trötta att vi satt och gäspade visades jag till gäststugan ute på gården där jag skulle få sova. Ett helt litet hus med köksvrå, tv, badrum med bastu (!) och ett alldeles underbart sovloft. Jag sov som en prinsessa.

Dagen efter, när vi intagit frukost (te ur samma fina muggar som jag hittade i Gävle!) åkte vi de sju kilometrarna till stallet där de har sin ponny, och Mariannes dotter fick rida lite.Vi promenerade bland hagar och hälsade på fina hästar. Eller, jag fick inte hälsa, jag blev utmobbad, troligtvis beroende på min fladdrande kjol som hästarna inte var så förtjusta i.

Som jag skrev tidigare, det är så här jag vill leva när jag blir vuxen på riktigt. I ett fantastiskt hus med historia, men naturen bara utanför dörren, en man som lagar mat när tjejerna vill kackla och barn som sitter i knät och vill vara nära. Och storstan inom räckhåll.  Det bästa av alla världar.

Öppen spis och efterrätt.

Det fantastiska sovloftet.

Marianne borstar tänderna framför fönstret.

Hacken i stockarna i sovrummet vittnar om en tid då allt gjordes för hand.

Den lilla barnklänningen från Dior hänger som en tavla på guldspegeln.

Salongen med ljus från alla sidor.

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat! 0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Leave a comment

5 kommentarer

Jessica söndag, 18 april, 2010 - 9:34 e m

Låter som en toppen helg. Och det låter som ett ställe jag också skulle gilla!

Reply
La Linda måndag, 19 april, 2010 - 10:12 e m

Det skulle passat dig som hand i handsken! 🙂

Reply
HannaH måndag, 19 april, 2010 - 1:06 e m

BROTTBY? Var? Det är ju där som min bror bor.

Reply
La Linda måndag, 19 april, 2010 - 10:14 e m

Ösby, typ nån kilometer från ICA bara, supermysigt! 🙂 De hade en hästtransport utanför. Vet du var det är? 😉

Reply
När jag blir vuxen på riktigt - La Linda måndag, 2 september, 2019 - 8:25 e m

[…] Det skrev jag i april för nio år sedan. Och nu sitter jag här. I mitt fantastiska hus med historia och naturen bara utanför dörren. Jag har ingen man som lagar mat och inga barn i knät. Men storstan inom räckhåll. […]

Reply

Lämna en kommentar

Du kanske också är sugen på att läsa:

Linda Hörnfeldt

Trendspaning – influencertrender 2018

2017 var ett galet år. Influencer marketing var hypen, lycksökare dök upp på alla fronter och branschen började så smått finna sin väg. Just nu befinner vi oss i stormens

Fem roliga saker jag ska göra i helgen

Bilder från när jag var på Rotsidan i Höga Kusten för någon vecka sedan. Foto: Katarina Wohlfart När vi hördes i början av veckan var jag onekligen lite nere. Ganska

Två bloggare kom till Kvaved

I tisdags kväll lagom till att solen började sänka sig över Kvaved kom Katarina och Helena till byn för att hälsa på i några dagar. Och sedan dess har det