Euro Tour 2005

Euro Tour 2005

Här har jag sammanfattat den lilla ”blog” som jag förde under vår bilsemester i Europa, här så klatshigt döpt till Euro Tour 2005. Jag har även länkat till bilder från resan, hela resegalleriet hittar du här! Enjoy!

MÅNDAG 11 JULI, 9.30
Vi har nu, efter en snabb båttur, Helsingborg, Helsingör, anlänt i Danmark och ska nu dra oss mot Rödby.

Det var en tidig morgon, kl 05.00 väckte Marita oss ur vår skönhetssömn och jag tryckte i mig lite yoghurt och müsli trots att illamåendet var aktivt närvarande. Jag behöver nog mer än fyra timmars sömn har jag kommit fram till. För att undvika åksjuke-relaterade olyckor i bilen dvs. Jag somnade dock innan vi kommit ur Göteborg och vaknade av en elak biltuta när Mats gjorde ett lite vågat filbyte inne i Helsingborg.

12.00
Ankomst Rödby. Nu blir det käk på båten. Min första wienerschnitzel!

14.25
Att tanka i Tyskland är ett mysterium. Fem pumpar med kryptiska namn som Ultimate Diesel, Superdiesel, Super Bleifrei, Ultimate 100 och Benzin Bleifrei. Det är inte bara tvättmedlen som försöker överträffa varandra med superlativ. Här var det inte bara rött och grönt som en annan stackare är van vid, nädå, här var det en hel marknadsföringsattack. Efter en stunds övervägande kom Mats, i samförstånd med sin son, att Bleifrei var blyfri och bilen fick tacksamt sin påfyllning. Första utmaningen avklarad, nu är det bara upp på Autoban och gasa.

(En liten parantes för det fyra våningar höga sprithuset Border Shop. En 3-liters vinare för 60:-. Hail to the alcohol!)

16.26
Wir fahren auto und essen godis! (Lite roar barnen säger de ju)

18.25
Har precis varit inne på minnesplatsen av koncentrationslägret Bergen-Belsen. Inget finns egentligen kvar av det gamla lägret förutom stora gravhögar täckta av gräs och gravstenar. ”Här vilar 1000 döda”, ”Här vilar 5000 döda”, ”Här vilar 800 döda”. Till slut blir det bara siffror, det går inte att greppa allt det hemska, går inte att ta in. I ”The house of silence” blev jag rörd. Att bara sitta där och se brev, bilder och bara lyssna på tystnaden och vinden i träden manade fram en tår i ögonvrån.

Anne Frank (ni vet, hon med dagboken) dog i Bergen-Belsen, ett år innan befrielsen, i tyfus. Typiskt.

19.10
Linda: Är det bara jag eller är en mil längre här än i Sverige? (17 mil kvar till Kassel)
Marita: Det är bara för att de har euro här!
*unisont asgarv* (Som sagt, lite roar barnen)

SUMMA DAG 1: 90.4 mil, sol, ca 28°C

TISDAG 12 JULI, 9.24
Etapp två har påbörjats. Vi kom fram till Kassel kl 20.50 igår. Kassler tre dagar i rad! *lol* (Japp, väldigt internt).

Tyskland skyltar kasst! Vi hittar inte ens upp på Autobahn!

Iaf. Vi bodde på Ibis Hotell, jättefräscht och hyffsat billigt (€49). Vi lämnade rummet dock med ett antal märken i taket efter slakten av en mindre mygginvasion, kanske inte lika fräscht.

Efter en härlig dusch och god mat (kalvroulader) blev det läggdags efter en lång dag i bilen.

11.34 – temperatur 30­°
Nååågonstans i Tyskland. Vi stannade för att tanka och ta hand om våra behov efter ca 12 mil. Utanför toaletterna satt en kille och skulle ta betalt för vårt toabesök. De har inte uppfunnit myntautomater här än, så en liten stackare får det ärofyllda jobbet som toavakt. Jag och Marita skruvade lite på oss eftersom vi inte hade några småpengar och var vääldigt kissnödiga.

”Senare.” ”Va?” ”Senare!” Killen pratade uppenbarligen svenska. ”Ni kan betala senare.” sa han med ett illmarigt leende. Vi fnittrade, tackade och kissade. När vi kom ut skulle den illmarige toavakten skoja lite med Mats. ”Det kostar 20 svenska kronor.” Mats fipplade med euro-mynten och log nervöst.

”Från Skåne?” ”Är DU från Skåne?” ”Ni?” Kommunikationen med toakillen gick sådär. Men Marita fick sig en bratwurst, modell större iaf! *garv*

15.30
Vi har nu besökt Rothenburg ob der Tober, vår första anhalt på ”Die Romantische Strasse”, den romantiska vägen. Rothenburg är en gammal stad från 1400-talet med torn, tinnar, en hög mur, the works. Kände mig lite som Rapunsel, drömde mig bort upp i tornen. Minus håret dårå. Köpte mig en Burberry-liknande scarf för €3!

I Rothenburg blev jag av med min gulasch-oskuld och drack min första Red Wine Spritzer på en jättemysig restaurang vid ett hus med fönster i det sneda taket. Christian drack 1 liter öl ur en sejdel som var för stor för att hålla med en hand, stoor! Sedan delade Mats med sig av sin liter med, att köra bil efter ett sådant intag kan bli lite vingligt. Nu har han lite problem att säga nästa anhalt ”Schillingsfürst” fem gånger snabbt. Tur att promillegränsen i Tyskland är 0.5.

17.18
Nu har vi avverkat, vad jag tycker var den vackraste lilla staden jag sett på länge, gamla stan i Dinkelspühl. Gamla korsvirkeshus med prunknande blommor som hängde från fönstren, bara för andras glädje. Osjälviskt folk, de där tyskarna! Kullerstensgator och massor av uteserveringar. Jag gillade verkligen att de hade målat namnen på butikerna med gamla snirkliga bokstäver över entréerna.

Vi var in i en mycket vacker kyrka där jag tände en ljus för farmor. Sedan bekantande jag mig med två hästar som drog en gammal turistvagn run staden under ledning av en shabbig, cowboyliknande typ med fransjacka. *brr* Mitt hjärta veknar lite när jag är i närheten av hästar, jag måste verkligen lära mig att rida!

När vi går fram, fromma och saliga i den den vackra kyrkan, väser Mats: ”Jag kanske skulle ha satt på rattkryckan..” Ölen sitter i! 😉

Och nu, mer majs..och vete..och majs..och vete…

ONSDAG 13 JULI, 9.43
Tyskland är snart avklarat och vi blickar mot Schweiz och Italien. Brennerpasset, Gardasjön och Verona står på menyn idag.

Vi var framme i hyfsad tid igår och runt 21 gav vi oss av iväg ut på stan i Augsburg där vi skulle spendera natten. Vi hittade en mysig uteservering där jag fick mig en saftig rumpstek och ett glas Merlot.

Hotellfrukost är underbart, speciellt i Tyskland. Vi har utvecklat en förkärlek för hotellkedjan Ibis, samma standard som Scandic ungefär och hyfsat billigt. Och det finns över hela Europa! Hittills har vi betalat €49 per natt så vi fick en smärre chock när vi blev informerade om att rummet i Verona skulle kosta €89! Oh well, ikväll ska vi leka Romeo och Julia!

11.14
Vi har precis passerat Oberau i södra Tyskland, ungefär där Alperna börjar resa sig stolta, ca 2000 meter över oss. Det finns inte ord att beskriva hur vackert det är här, jag känner mig som Julie Andrews i ”Sound of Music”. ”The hiiills are aliive…”

Serpentinvägarna framkallar dock lite åksjuka..

11.46
Joddelahihooo! Nu är vi i Österrike! Och det första vi ser när vi entrar Tyrolen är Esso. Och SWOOSH så var vi tillbaka på 80-talet.

Zimmer Frei!

12.13
Nu har jag sett mitt första Österrikiska slott utanför Seefeld. Torn och tinnar och de snöklädda Alperna i bakgrunden. *avger en romantisk suck*

14.25
Ciao, ciao Italia! Så var vi här.

16.32
Bästa toalett hittills: Första pizzerian i Italien, några mil från Lago di Garda. Ett problem bara. Damtoan hade två toaletter. På den ena var lampan trasig, på den andra fanns ingen nyckel. Jag valde mörkret. Men annars var det en väldigt vänlig toalett. Lyset tändes automatiskt när man kom in och så fick man italiensk smörmusik à la Iglesias (vilken som helst) i örat. Bueno!

På herrtoaletten fick C♥ välja mellan en toalett och ett hål i backen. Det fanns tom handtag som man kunde hålla i sig i när man gjorde sitt, fotavtryck där man skulle ställa fötterna och toapapper prydligt hängandes på väggen. Gissa vilken han valde?

18.12
Lämnar Malcésine, en underbart ljuvlig liten stad vid Lago di Garda. Möjligheterna för shopping, god mat och ”la dolce vita” är oändliga! Var och varannan affär hade skor, den ena vackrare än den andra. Hit ska jag tillbaka. Åka vespa, bo på små mysiga hotell, lära mig vindsurfa och bara leva livet! Jag är kääär!

TORSDAG 14 JULI, 12.07
Frankrikes nationaldag och den kommer vi att fira i Nice. Det kan inte bli bättre!

Vi kom till Verona rätt sent igår, det var ett fasligt strul att hitta hotellet som låg ute vid motorvägen mot Milano. Vi kom in mitt i centrum och hittade inte ut. Till slut så frågade en polis som stannade vid ett rödljus bredvid oss. Bara veva ner rutan och hojta! Så igår blev det slappkväll. Vi beställde lasagne, tog med den upp på rummet och intog den i sängen samtidigt som vi tittade på ”Three to Tango” dubbat på italienska. Neve Campbells italienska röst är ganska lik hennes egen, lika småstönande sådär.

Idag gjorde vi Verona. Såg arenan (en mindre version av Colosseum) som uppenbarligen skulle sätta upp en opera om det gamla Egypten ikväll. De höll nämligen på att kånka in fem meter höga Neffertiti-statyer in på arenan.

Sedan bar det av till Julias balkong (ni vet, Romeo och Julia). Stackars lilla flicka, alla ska taffsa på hennes bröst! Kan någon förklara varför, jag fattar inte det. Sedan skrev jag ”Linda♥Chris” på väggen utanför Julias hus där tusentals par förevigat sina förenade namn under åren. Där fanns också en mystisk vägg täckt av tuggummin. Den fattade jag inte riktigt..

Och sen…shopping! Gucci, Louis Vuitton, Cartier, Armani, you name it! Lindas dregglande visste inga gränser! Killar sprang omkring överlastade med perfekta märkeskopior av väskor, bälten, kepsar och klockor. Jag prutade till mig en underbar rosa Gucci-väska för €15! C♥ sa att jag såg ut som ett väldigt lätt byte för väskförsäljarna med mina trånande ögon. Han kan ha en poäng.. 😉 Nu är vi på jakt efter ett Breitling-klocka till C♥. Jag köpte även en ny bikini (glömde min hemma) på Calzedonia och en grön tuptop på Tezenis.

Jag fyllde även på samlingen av souvenir-kylskåpsmagneter med ett rött hjärta som det stod ”Romeo & Gillietta – Verona” på.

16.05
Åksjuk ja? Efter den serpentinväg vi nu har åkt ner till och genom Genova så är magen lite upp och ner. Krävs ett par drinkar för att huvvet ska komma ikapp.

16.54
BLÄ för tunnlar. Tunnlar och broar, broar och tunnlar. 13 mil kvar till Nice och jag är inte imponerad av rivieran så här långt.

17.40
Bilproblem vid en vägtull. Vägtullar är dyra! €13.60 nu sist! Fem länder på fyra dagar och ca 215 mil hittills avklarade.

18.10
På en bilverkstad i Albenga. Styrservon krånglar. Ingen aning hur allvarligt det är. Mats och C♥ diskuterar med mekanikern nu.

Det var tydligen allvarligt. Vi behöver en ny servermotor och leverans av den tar 3-4 dagar..

18.30
Vi satsar på Nice! Håll tummarna för att inte motorn pajjar!

19.09
…och allt är lugnt. Passerade precis Imperia som verkligen gör skäl för sitt namn. En liten stad byggd så att den täcker ett mindre berg. Ser ut som något ur en gammal julkalender. Dockstad!

19.40
Vive la France!

19.45
Monaco! Länge leve Furst Albert!

FREDAG 15 JULI, 17.50
Så var vi äntligen i Nice. Vi anlände runt åtta igår tror jag, checkade in på ännu ett hotel Ibis, detta har tom pool! Igår anslöt vi oss till festligheterna som var för att fira Frankrikes nationaldag. Vi tog oss ned till Promenade des Anglais och strosade längs det millånga promenadstråket innan vi slog oss ned vid ett bord alldeles vid vägen på restaurangen Koudou. Här festade familjen C♥ loss på ett ENORMT fat med krabba, räkor och hummer. Jag smakade lite hummer, starkt överskattat enligt mig, smakade inte mycket alls. Själv åt jag kalvkött som serverades med bernaisesås och en liiiten, liten klick potatisgratäng.

Folk tittade minst sagt med avund på vårt dignande bord. Så, det är SÅ det känns att vara kung för en dag! Men det kostade. 1800:- gick kalaset loss på!

19.12
Så var man tillpiffad och klar för kvällens äventyr. Men jag är trött! Det är jobbigt att ha semester.. 😉

Idag tog jag och C♥ sovmorgon, var inte vid liv förrän strax före 12. Vi tog oss en promenad ned till stranden och intog där frukost, bestående av baguette (såklart) och vatten för att återställa vätskebalansen. Det fanns ingen sand på stranden, bara sten, runda och fina, men ändå, sten. Jag skulle ner och känna på vattnet hade jag bestämt mig, måste ju kunna säga att jag åtminstone doppat fötterna i medelhavet. Sagt och gjort, av åkte skorna och direkt fick jag ångra mitt drag. Stenarna var brännheta! För att minska smärtan försökte jag snabbt och smidigt ta mig ned till vattnet vilket inte var någon picnic. Stenarna gled undan och gjorde ONT under fötterna. Nämnde jag också att de var glödheta? När jag väl klarat av konststycket att ta mig ned till vattnet, åååh va skönt det var, säkert 20-25°, och helt himmelsblått. Men lyckan varade inte länge. När vågorna drog ut, drog de även med stenarna jag stod på under vattnet och jag sjönk ner 5 cm. Så upp på de glödheta stenarna och i sandalerna igen. Efter detta håller jag mig till poolen.

Efter äventyret på stranden gick jag och (motvilligt) C♥ på en shoppingrunda i värmen (närmare 30°) som slutade med ett par guldklackisar till mig (förvånad?) och två tees och ett par surfshorts till C♥. Runt fyra drog vi oss tillbaka till hotellet och tog oss ett välbehövligt dopp i hotellpoolen. Underbart efter en svettig dag på staden! Efter ca en timme i solen lade sig skuggan över oss och vi återvände till rummet för lite vila.

23.38
Varför har vårt hotell blivit invaderat av de brasilianska färgerna idag??

Ikväll drog vi oss ännu en gång ned mot strandpromenaden för att inta middag. Vi hittade en restaurang stranden som ägdes av två svenska tjejer, Lido Plage. Där blev det pizza och cola av guld (skulle man kunna tro när man tittade på priset €6,50 för 50 cl) coh stenplockning på stranden. Så nu har jag fem kilo sten med mig hem, släta och fina. Tur att vi åker bil, annars hade det nog blivit gött med övervikt på flyget.

Ljudet när vågorna drar med sig stenarna ut i havet låter ungefär som ett dovt smatterband. Bara så du vet.

LÖRDAG 16 JULI, 11.12
Efter ca en timmes irrande i Nice hittade vi till slut ut ur staden och tog en kringelikrok väg till Monaco. Min uppfattning om rivieran har nu ändrats radikalt. Detta är sol och bad plus storslagen natur och underbar shoeshopping! 🙂

11.59
Nu har kameran smattrat som galen genom hela Monaco och Monte Carlo. Detta är verkligen the home of the rich and famous. Lustyachterna och ferrarirarna avlöser varandra och Prada varvas med Gucci och YSL nere vid casinot. Det är knappt man släpps in i stan utan en mille på fickan. Vår trogne Saab brände fram längs F1 vägarna och C♥ var lycklig som ett barn på julafton.

13.45
Tack Gud för Autogrill. Toalett, Foccachella och fanta på ett bräde, och man behöver inte ens köra av motorvägen! Men efter det så känns det verkligen som att sätta sig i en bastu med kläderna på i bilen.

15.30
Q8 någonstans öster om Genova. Pojkarna springer som vesslor mellan bilarna och tankar och tvättar fönster i bästa 50-talsanda. Sådan service skulle man ha hemma! *dingdingding* Nu leker C♥ ”Star Wars” med Pringles-chips. Han e la för söööt!

16.42
Ca 10 mil kvar till Florens, vi har nu entrat Toscana. Vi har precis passerat Carrara, ett otroligt vackert bergspass där de borrar ut marmor av högsta klass. Bergen var helt vita i marmorbrotten och på andra sidan motorvägen fanns hundratals med färdiga marmorblock. Nu ska vi ta en sväng förbi Pisa innan övernattning väntar i Florens.

20.00
Undra om lutande tornet i Pisa hade dragit lika mycket turister om det inte hade lutat? Byggt 1174, var tornet bara menat som ett klocktorn till Dumon i Pisa. När det sedan började luta pga att marken var för svag på ena sidan, började turisterna flockas. Det har fått stödjas upp många gånger, senast i slutet på 80-talet, för att det funnits risk att det skulle ramla omkull.

Innanför murarna i gamla Pisa är det litet och hur mysigt som helst. Visst fanns det turister, men inte alls lika galet som t.ex. Verona. Och självklart var gatuförsäljarna aktiva och rappa i käften. ”Jag har aldrig varit så glad att se en neger!” utbrast Christian efter att han köpt till sig en stilig Breitling för €30. Själv föll jag för trycket när även Mats köpte en klocka, och köpte mig en Rolex för €27. Nice price, just for me!

Sedan blev det äkta italiensk pizza på en liten ristorante nästan bredvid tornet. En helt perfekt skymning i hjärtat av Toscana.

20.49
FI-PI-LI betyder tydligen Firenze, Pisa, Livorno. Och det ska vi svenskar bara VETA. Så det så!

23.33
Ibis vet verkligen hur det ska gömma sina hotell. Vi irrade omkring i Florens med omnejd i nära en timme innan vi hittade hotellet en bra bit utanför. Gud skickade oss ett tecken i form av ett flygplan som gick in för landning. Då visste vi att vi var på rätt väg eftersom hotellet låg i närheten av flygplatsen. Sedan frågade vi en italiensk tant längs vägen som hjälpte oss genom att gestikulera vilt med en hand som var två fingrar kort. Hon pratade inte ett ord engelska och vi pratar inte ett ord italienska, men ändå lyckades hon visa oss vägen. Underbara lilla tant!

Till slut är vi iaf på hotellet som klart är det finaste hittills. Helt nybyggt med högt tak och jättefräscht badrum. Det finns t.o.m. bidé! Inte för att jag vet vad jag ska ha den till, men det att ha saker man inte behöver är väl definitionen av lyx! 😉

SÖNDAG 17 JULI, 11.03
30° varmt och vi styr kurs mot Roma. Vi bestämde oss för att skippa Florens till fördel för Rom, lite snöpligt eftersom jag länge velat se Florens men samtidigt, överdådig arkitektur kommer jag nog får överdos av i Rom. Jag saknar Tysklands frukost!

14.02
38° varmt och snart i Rom! Vi passerade precis Orte, en gammal bergsby på kanten av ett berg med en mur runt. Den tar vi nästa gång. 304 mil har vi avklarat hittills.

MÅNDAG 18 JULI, 8.36
Vaknar upp i Rom i ett iskallt hotellrum, speglar inte direkt hettan utomhus men AC:n gör iaf sitt jobb!

Vi kom till Rom redan vid tre igår, hittade hotellet utan problem tack vare min eminenta kartläsning och checkade in. Jag och C♥ bytte rum efter första anblicken på ett rum som stank gammal fimp. Till slut fick vi ett fint, fräscht rum där ingen fimpat i mattan. Jättefint badrum och t.o.m. balkong! Så först stod handtvätt på schemat. Lite Y3 på påse gör mirakel på äckelsvettiga toppar. Allt torkade på nolltid i den stekande solen på balkongen så medan tvätten torkade så utnyttjade vi den solen vid poolen. Jag lekte badnymf och C♥ stekte sig i solen. Jag tror hans exakta ord var ”Jag måste få fääärg! Jag vägrar komma hem lika blek som jag åkte!”.

På kvällen bar det av in till stan. Vi utmanade ödet och utnyttjade Roms Metro. Hett som i helvetet men snabbt och smidigt. Vi kikade upp ur underjorden lagom för att få se Colosseum lysas upp i skymningen. Turistvågen för dagen var över, några kvarsläntrare gjorde sitt bästa för att fånga den enorma amfiteaterns innanmäte genom grindarna som sedan många timmar tillbaka varit stängda. Gatuförsäljarna höll på att packa ihop för kvällen, kvar var bara den galna katt-tiggerskan som höll områdets katter under sina vingar och tiggde ihop pengar som hon sa skulle gå till mat till dem.

Det är något med Italien och katter. Jag har sett massor av kattsouvenirer, katter på vykort, katter överallt! Vad är det med alla dessa katter?

Efter sightseeingen intog vi ”middag” uppe på ett berg med en underbar utsikt över Colosseum, till tonerna av en 50-tals film på en utomhusbio bredvid, självklart dubbad till italienska. Utsikten och stället var jättemysigt men maten… kattmat hade varit rena gourmén jämfört med den lasagnen. Usch! Och bussresan tillbaka till hotellet var lite av en nära-döden-upplevelse, galen busschaufför och fulla ryssar. Scary.

22.24
Precis hemkommen från en minst sagt aktiv dag i Rom. Fötterna värker och svetten lackar. Det har aldrig varit så skönt att ta en dusch. Det har varit uppåt 35° i Rom idag och i denna hetta åkte vi först buss, sedan Metro, sedan stod vi i kö till både Peterskyrkan och sedan Vatikanmuséet. Och inte nog med det, eftersom man är tvungen att ha täckande kläder på sig i Vatikanen så fick jag snällt slänga på mig en kofta med. Varmt ja?! När jag sedan vågade ta av mig koftan inne i muséet, eftersom jag befann mig på svimningsgränsen, så kom en bister vakt och mumlade argt på italienska samtidigt som han gestikulerade vilt. I Sistinska kapellet passade det sig minsann inte att bete sig som en annan slampa och visa axlarna, nej Gud bevare mig väl! Skyl dig kvinna!

Muséet och Vatikanen var otroligt mäktigt och vackert, men efter att ha trampat omkring bland hundratals tavlor och skulpturer i tre timmar i den hettan så var man ganska nöjd. Vi slängde ett öga på Johannes Paulus II:s grav och lämnade Vatikanen. Förresten, om ni kommer hit någon gång, leta reda på amerikanen Jason från New Orleans som guide, han var kanon!

Efter vi klarat av Vatikanen så rörde vi oss mot de flashiga kvarteren runt Spanska Trappan (förstår inte poängen med den, det är bara en trappa) och Fontana di Trevi, mest känd för badnymfen Anita Ekberg i ”La Dolce Vita”. Här fanns jättemånga små mysiga smågator med restauranger och souvenirbutiker och alldeles för många väskförsäljare med taskiga märkeskopior.

Middag intogs på La Chianti där jag, passande nog, avnjöt ett ljuvligt glas Chianti och hemgjord pasta med peppar och parmesanost. Yum! Någon shopping blev det tyvärr inte i Rom, det var nära på en LV plånbok men jag håller mig till Venedig. Nu är det gonatt!

TISDAG 19 JULI, 10.19
Glad Sara-dag på mig! Nu styr vi kosan mot Venedig. Vi kommer att sova på ett Ibishotell i Padova som ligger några mil utanför Venedig. Det sparar vi många kronor på.

13.33
Vi åkte precis förbi Gucci-fabriken utanför Florens. Någon som är upplagd för en kupp à la ”Ocean's 11”. Vi är bara 10 man kort.

23.12
Venedig är precis så underbart som man tror att det är. Det är så vackert att det gör ont i ögonen.

Vi kom till Venedig runt 16 i eftermiddags, parkerade bilen på fastlandet i ett enormt parkeringshus och tog sedan passagerarfärjan över till Piazza S.Marco. Som första typiska turistsak att göra i Venedig provade vi de roliga rokoko-maskerna som finns att köpa överallt och sedan matade vi duvorna på Piazzan med majskorn för €1. Billigt nöje! Duvorna satte sig på armarna, händerna och axlarna, en var t.o.m fräck nog att glida ned lite i min urringning. De pickade på varandra och var som galna över de stackars små majskornen. Men i slutändan var jag duvbajsfri och nöjd.

Efter duv-äventyret vandrade vi omkring och insöp Venedigs skönhet, gick över ”Suckarnas Bro” och åt på en jättemysig restaurang längs Canale Grande.

Sedan blev det lite sightseeing via kollektivtrafiken på kanalerna i skymingen, förbi kasinot och tonvis med gondoler. Och när idyllen är som bäst, vi glider fram längs Canade Grande i solnedgången, gondolerna glider fram längs med oss och C♥ och jag står tätt omslingrade, det kunde inte vart mer romantiskt, då fäller C♥ kommentaren: ”Vi har inte sett några fler döda råttor!”, hänvisandes till den döda råtta vi sett guppandes fram tidigare på kanalen. Min kille har stil.

Vi hade tänkt åka gondol först, men det var snordyrt, €100 skulle den hattprydde killen i fängelse-outfit ha. Så det blev kollektivtrafiken istället, för €10.50 fick vi åka så mycket vi ville under 24h!

Jag har hittat en engelsk kanal på tv:n!! Nått som inte är dubbat!! Och det är JAY LENO!! Halleluja!

ONSDAG 20 JULI, 11.07
Nu är vi på väg hem, det känns faktiskt väldigt skönt att snart återgå i gamla mönster. Fast de blir ju inte så långvariga eftersom vi ska flytta om inte fullt två veckor.

Vi sov i Padova som bestämt och nu tar vi motorvägen mot Verona för att sedan dra vidare norrut mot Tyskland.

14.04, 28°
Nu har jag intagit min sista Foccachella i Italien för den här gången. Ca fem mil kvar till Brenner-passet och Österrike och C♥ börjar redan vissla temat från ”Sound of Music”.

En liten parantes om italienska toaletter. Allt är automatiskt! Den spolar automatiskt (ibland innan man rest sig..), vattenkranarna, handtorkarna och lyset är automatiskt. T.o.m tvålpumpen skvätter ut en lagom dos tvål när du sätter handen under den. Faaantastiskt!

16.17, 23°
Det är verkligen mer humana temperaturer här uppe i bergen. Vi stannade i en by ca 10 mil utanför Augsburg, Garmisch Partenkirschen, där Mats lagade ena framljuset, med tejp, som hade sprängts sönder av en sten tidigare på resan. Hade den träffat rutan så hade nog inte haft någon ruta sedan. En liten bäck rann bredvid Shell-macken, den var väldigt strömt och hade så otroligt klart vatten där den kom virvlande ned ifrån bergen. C♥ påpekade precis att han pinkade i det vattnet.. killen vet verkligen hur man förstör en idyll!

Mitt emot macken fanns en vinbutik där jag och C♥ köpte den ultimata partyförhöjaren, en ishink som det står Moët-Chandon på. Coooolt. 😉

19.23
Vi är tillbaka i Augsburg och efter en timmes irrande i centrum är vi äntligen incheckade och installerade på rummet. Nu ska jag duscha, slappa och sedan blir det middag på stan. Imorrn ska vi förhoppningsvis sträckköra de ca 140 mil som återstår för nu vill vi hem! Gud va det är varmt här, har de ingen AC??

22.42
Nope, ingen AC. Kallt och småregnigt ute, fuktigt och varmt inne. Vi har precis varit ute på stan och intagit min sista Wienerschnitzel för resan på samma restaurang som sist vi var här. Mycket bra betyg! Nu fick jag äntligen min Apfelstrudel! Det var typ äppelkaka med vaniljsås, gott! Nu är det läggdags, det blir den tidig morgon imorrn.

TORSDAG 21 JULI, 19.37
Nu sitter vi i Puttgarden och väntar på att få komma på färjan hem. Kön är inte nådig denna gången men den flyter på rätt bra. Idag har vi kört 86 mil hittills och vi har fortfarande Danmark och Sverige kvar att beta av. Vi har precis varit och bunkrat upp med alkohol på Bordershop här, där tog resten av reskassan slut!

21.26
Efter en dryg timmas väntetid fick vi äntligen köra på färjan. Sedan väntade galenskapen i cafeterian. Mats och C♥ ställde sig i kön medan jag och Marita dök på det enda lediga bordet som fanns – men det saknade stolar. Så Marita fick fiska stolar här och där och till slut kunde vi inta vår Wienerschnitzel. Gött med rediga portioner igen! Sedan sniffade jag lite på parfymer, Gucci's och DKNY's nya men inget som föll mig i smaken. Är lite sugen på ett Dior – Kiss, men hade inte tid att prova. Nu är vi framme i Danmark!

FREDAG 22 JULI, 00.00
Vi är framme i Helsingborg, åh Moder Svea, vad vi har saknat dig! Nu är det plattan i mattan som gäller! Men först siktar vi på en nattöppen bensinmack så att C♥ kan fylla på snuslagret, han har inte fått något på flera timmar!

03.10
11 dagar och 555 mil senare så är vi äntligen tillbaka på Hönöfärjan, ca 20 minuter från en varm säng som jag får sova i hur länge jag vill imorgon. Imorrn får jag också träffa mina älskade hårbollar igen!

Denna resan har verkligen varit en upplevelse, det har varit många intryck på kort tid. Lite som ett rek inför kommande resor. Jag kommer definitivt tillbaka till Italien, speciellt Lago di Garda och Venedig. Puss och kram på mina underbara reskamrater med, jag har haft jättekul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En onsdag i mobilen

Hallå där vänner! Idag är det onsdag fast snart torsdag (klockan är halv tolv) och jag tänkte vi skulle köra en såndär ”superliveblogg” (fast inte

68. Moa DeBruin/Spiderchick

Moa DeBruin, mer känd som ”SpiderChick”, har bloggat i 11 år och blev nominerad till Årets Veteran vid första upplagan av Stora Influencerpriset. Hon beskriver sig själv som en humor- och familjeblogg och är faktiskt en av våra mest önskade p…

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!