200430

HEJ MAJ!

Äntligen är den här – den riktiga vårmånaden! April är slut och jag hoppas innerligt att vädret fattar det så att det här tramset med hagel och 3 plusgrader kan lägga av och vårvärme kan komma och smälta bort det sista av den där envisa isen som vägrar lämna min gräsmatta.

Men nu ska jag inte vara sån. Nu ska vi istället fokusera på vilken LJUVLIG Valborg jag faktiskt fick i år! Som traditionen bjuder åkte jag till Kvaved för vår egen privata brasa som vi eldar uppe på berget varje år. I år var ett helt träd nedklippt till en buske och resterna hade redan fjuttats på när jag anlände.

200430

Färgerna på världen är ju sådär just nu. Inget grönt gräs här inte ännu. Men solen lyste och all is var borta och hela familjen (nästan) var på plats. Bara det var ju värt att fira.

200430

Mamma har utökat pallkragesamlingen och förberett för sommarens odling.

200430

Som också traditionen bjuder skulle det grillas korv med alldeles för korta grillpinnar över en vansinnigt het glöd så både handen och kinden brinner.

200430

Vi hade alla olika sätt att lösa detta. Jag förlängde mitt grillgaller med en extra pinne (den är PERFEKT för detta galler och måste därför läggas på en speciell plats från år till år för att inte råka hamna på brasan) och Roger använde mössan som värmeskydd.

200430

Sedan kan man också lägga ifrån sig gallret men då finns en överhängande risk att skaftet blir bränt och korven likaså. Nåja.

200430

Som vanligt blev korven mest bränd på utsidan och ljummen på insidan men traditioner är ju till för att upprätthållas, eller hur?

200430

Senap, ketchup, gurkmajonäs och räksallad. Och saft. Mjum.

200430

Sedan jag flyttade från Kvaved är skogen och bäcken det jag saknar allra mest. Och nu brusade vårfloden frisk så jag tog Leia och gick upp och bara njöt en stund.

200430

Det syns inte men vi sitter precis vid bäcken. Jag tog inte med stativet så kameran hamnade i gräset och ja, då blir det som det blir. Du får helt enkelt lita på mig.

200430

I Kvaved är vårt Valborgsfirande mer av en eftermiddagsaktivitet så när solen började gå ner och alla åkte hem till sitt blev jag bjuden hem till Jonas och hans föräldrar och ännu mer brasa!

200430

Det finns inte jättemycket att klaga på när det gäller deras utsikt.

”Men se normal ut då!!”

200430

Han kan om han vill.

200430

Lite diesel på den och FOFF så var dagens andra brasa igång!

200430

En aning oklart men Jonas pappa hade eventuellt kladdat jordnötssmör på skallen. Torsten tvättade glatt bort.

200430

Hejhej från häxan i elden.

200430

Som ett skolfoto. Torsten och Leia är lika gamla men Leia är verkligen en tant jämfört med honom.

200430

Hej då april. Du var konstig men ganska fin ändå.

6 svar

 1. Fina Linda!
  Tack för att du delar med dig av din vardag! Blir alltid lika lugn i sinnet av din text och fina foton. Trogen följare sedan ett par år tillbaka. Jag tillhör den härliga skaran som har ett något större omfång än andra 🙂 Är stolt och glad över mig själv men vissa kläder är svåra att finna, så som friluftskläder. Hittade till stormberg.com, hett tips! Ingen vinst i denna reklam, jag är bara glad att jag hittade sköna byxor och capri som kommer användas flitigt framöver.
  Ta hand om dig!

  1. Åh tack snälla du! Så glad jag blir att du delar med dig. Jag försökte beställa från stormberg men deras kläder funkade tyvärr inte alls för mig. Men tack för tipset!

 2. Ååååååh vad fint. Jag vaknade igår morse och hade bara två tankar i huvudet:

  1. Jag är redo att köpa en cykel (har inte cyklat på 15 år)
  2. Jag vill bli en person som äger en vindtät jacka och ofta grillar korv utomhus.

  Jag vet inte vem som driver fabriken i min hjärna men ungefär var tredje månad så skickar de ut något att totalt bli BESATT av. Vissa saker fastnar permanent (som yoga, att plötsligt bli hälsocoach, att lära mig baka den perfekta sockerkakan samt min hårpermanent). HOPPAS cykel och korv blir permanent. Vi får se efter att jag gått in all i några veckor. Ditt inlägg gjorde ju inte suget mindre direkt.

  1. 1. JAG MED!
   2. JAG MED! Jag är redan en sån person i mitt huvud, jag har bara inte gått all in och blivit det i praktiken. Men snart så! Vindtät jacka äger jag, bara korven och elden och utomhuset som saknas.

   Hur går det för dig såhär några veckor senare?

 3. Låt mig säga såhär. Vi köpte en mycket liten valp och jag har inte varit utanför grannskapet på 10 dagar. Hon kissar var 20:e minut och jag har inte sovit på en vecka. Älskar henne men SAKNAR ATT LEVA. Hahaha. Pray att hon snart kan gå utan att snubbla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

AW i la’gårn’

En fredag i början av maj var jag i Kramfors för ett konferencieruppdrag för Höga Kusten Företagsmässa (som jag skrev om här!). På vägen hem

Den är som åskan som kommer rullande

Det börjar som ett litet litet irriterande stick. Som när den där bromsen bet mig på undersidan skinkan igår. Där i vecket där man knappt

Månadsrecap: Maj 2023

Hej och välkommen till maj och äntligen fick jag ner dahliorna i jord! Jädrar vad det satt långt inne i år. Men till slut så!