Extreme balkong makeover – #pimpmyballe

Extreme balkong makeover – #pimpmyballe

Nu ska ni få se hur det blev efter min och Hannas #pimpmyballe-dag. Jag är så nöjd och glad och stolt att jag spricker.

Så här såg balkongen ut före. Känns lite bortom all räddning, eller hur?

Men så, lite skrubbande och pimpande senare. Ta-da!!

Stolarna och bordet, parasollet och vattenkannan hade jag sedan innan, allt annat är nyinköpt.

Vad tycker ni?

Inköpslista:

Plädar, sittkuddar, vit pall, färgade lyktor, färgade korgar, prydnadsvattenkanna, plastmatta – Rusta
Vaxduk, blockljus, turkos pall, rosburkar, glasburkar, buske, krukor – IKEA
Spaljéer, övriga blommor, hängkrukor i plåt, balkonglåda – Plantagen

18 svar

 1. Wow – imponerande! Blev hur fint som helst! Önskar att jag också hade en trevlig balkong att fixa i ordning men med ett fult och högt betongräcke känns det inte som resultatet kan bli så bra.

  1. Fast säg inte det! Som du ser på min före-bild så var ju min balkong allt annat än inbjudande. Ett bevis på att det bara handlar om vad du sätter på den! Börja med golvet och jobba dig därifrån. Jag gjorde det superenkelt för mig, plastmatta och spaljéer i trä, de är hela inramningen, sedan är resten bara fluff. Lycka till! 🙂

   1. Visserligen rensade vi bort allt skräp som var på den i helgen och planen är att fixa nytt golv, innan var det grön äcklig matta men den åkte på tippen i måndags. Men det där betongräcket alltså, man känner sig så instängd. Om jag orkar ta tag i bloggen min någon dag så kanske det kommer ett inlägg om balkongen, före och efter.

 2. Jättefint och mysigt! Jag gillade speciellt spaljéerna! Jag har också tankar på en fin balkong i sommar men tyvärr finns inte Plantagen i min stad och snickra är jag inte sugen på. 🙂

  1. Ja, jag stod och fingrade på plastspaljéer som var en hundring billigare men de här var SÅ mycket finare, jag är glad att jag valde dem. 🙂

   Har du ingen händig pappa/pojkvän/kompis i närheten som känner för att hamra lite? 🙂 Muta med att de får komma och hänga på balkongen och dricka bubbel!

   1. Ibland ska man inte snåla helt enkelt, tror att de där är mycket finare än likadana i plast. Måste se om det finns liknande i någon annan affär. Annars kanske jag/någon snäll person får snickra. Nästa sommar! 🙂

 3. Wow! Helt underbart vacker. Nu fick jag kanonmycket inspiration till vår tråkisterrass på framsidan. Kommer kika fler gånger på de vackra bilderna. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

77. Om självporträtt och fotostil med Rania Rönntoft

Rania Rönntoftär utbildad yrkesfotograf men titulerar sig även influencer. Delar av hennes inkomst kommer nämligen från hennes sociala medier trots blygsamma följarsiffror. Nyckeln? Tajt nisch och brutalt hög kvalitet.Rania kommer från bör…

Nytt köksbord

Mitt nya, handgjorda köksbord!

Ända sedan jag flyttade in i huset i somras har jag drömt om det, det perfekta matbordet. Stort skulle det vara. Och rufft. Rått. Gärna

Första augusti

Det är första augusti, första arbetsdagen efter semestern och det regnar. Det låter som något tagen ur en Norén-roman men det är min verklighet denna

Godmorgon nyårsafton!

Årets sista dag är här. Jag har känt mig sjukt stressad den senaste veckan, jag känner mig inte klar med 2017. Jag har inte skrivit