Fem grader i vattnet och tusen i själen

Fem grader i vattnet och tusen i själen

181110 - Genesön

Vinterbad alltså. Vem kom på en sådan tokig sak? Det är verkligen heldumt. Och helt underbart.

Sara och Katta var ju och hälsade på mig i helgen och de två har blivit bitna av vinterbadbuggen. Det är tydligen beroendeframkallande och jättehärligt. Själv tyckte jag att det verkade topp tunnor vansinnigt. Att helt frivilligt hoppa i plurret när det är närmare nollgradigt (nåja, femgradigt) och ingen bastu i närheten? Topp tunnor.

181110 - Genesön

181110 - Genesön

Vi åkte ut till Genesön för där finns Fjälludden med badplats och bastu men det var upptaget av något grabbgäng så vi hittade en annan liten brygga i närheten där det var så himla fint och vi fotade loss lite och sedan sa Sara ”men vi kan ju bada här!”.

Eh.

Men sedan stod jag plötsligt där i trosor och linne efter att Katta yttrat orden ”man lever bara en gång” och jag känt mig lika provocerad som om någon sagt ”are you chicken?” till Marty McFly.

181110 - Genesön

När vi var i Åre på Winter Workation förra året träffade vi en kille som isbadade mest hela tiden och han sa ”det är bara att ta beslutet och sedan bara göra det. Inte tänka, bara göra”. Så det gjorde jag. Bara gick, rakt ut, i det femgradiga vattnet.

181110 - Genesön

Det var så långgrunt så till slut fick vi liksom skuttspringa för fötterna domnade bort innan vi hann komma så långt ut att vi kunde doppa oss.

181110 - Genesön

Och sedan bara ”inte tänka bara göra” och så doppade vi oss. Visst, inte huvudet men väl till halsen och det räckte för att hyperventilerandet skulle dra igång.

181110 - Genesön

Jag tror jag pallade kanske tre sekunder sedan skrek kroppen ”RÄDDA MIG” så då gjorde jag det.

181110 - Genesön

Halvvägs in började kroppen jobba som aset för att få upp värmen igen och det började pirra i hela kroppen!

181110 - Genesön

Se så glad jag är över att snart vara i land!

Summa summarum? Överjävligt och helt fantastiskt. Klart rekommenderat! Men kanske inte när det regnar så att handduken som är kvar på land blir blöt. Rekommenderar också badskor! Fötterna blir så ruskigt kalla både när man håller på att byta om men så klart också i vattnet. Om de får lite kärlek så är det inte ”så farligt”. Höhö.

Hopp i sjön nu!

22 svar

  1. Vinterbad? Nja, det vette faan. Har blivit en sådan rackarns badkruka att jag knappt ens badar på sommaren… Men älskar bilderna på er snyggingar i baddräkt och stora, härliga mössor så blir faktiskt ändå lite sugen. Har liksom aldrig badat i stickad mössa så det kanske ändå måste upplevas innan jag förkastar det. Eller vänta, vi gjorde nåt sådant i skolan för hundra år sedan (eller ja, jag är 37 år så eventuellt är 100 år en överdrift), men jag har glömt hur det kändes.

  2. Såå modig!! Jag doppar mig mer än gärna i isvakar inomhus, som vi gjorde i Åre. Men vettefan om jag skulle våga doppa mig sådär ute i en sjö. Det känns bra mycket svårare, speciellt då man måste vada ut en bit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En annorlunda jul

Inget är som vanligt i år men jul blev det ju ändå! Och även fast jag skulle spendera den i stort sett helt själv så

Oktober i en liten ask

Hej nu hoppar vi in i tidsmaskinen och åker tillbaka till oktober en sväng. I oktober kom mörkret på riktigt och med det – det

Underbara Clara La Linda

En kväll i Umeå med kollegorna

I tisdags tog jag bilen och åkte på utflykt till Umeå. Här i norr duggar inte möjligheterna att träffa en massa härliga bloggkollegor på samma

GRATIS WEBINAR

Framtidssäkra din business!

5 steg till ett starkt personligt varumärke i sociala medier