Fira Fyra Nolla – eller – ”matporr”

Fira Fyra Nolla – eller – ”matporr”

IMG_8815

2020 har ju inte direkt blivit som nån av oss hade tänkt. Jag fyllde 40 i april och hade planerat the hoopla of the decade men så kom Corona och allt blev annorlunda.

Men då är det tur att man har kompisar som Maria. Som gör det till sitt mission att fira en på det mest balunsiga sättet ändå. Med en 7-rätters middag i mitt eget kök, för mig och Jenny (som fyllde 40 med två veckors mellanrum).

Så in kom hon, med sous vide, glassmaskin och kassar och kassar med mat och vin och jag satte mig vid bordet och bara gapade medan den här festmåltiden skapades framför mina ögon.

Det blev en makalös afton men helt fantastisk mat, lika magiskt vin och SÅ mycket skratt och sång och dans att jag kommer minnas DETTA som en av de bästa dagarna i denna Corona-konstiga tid.

(När det var? 21 juli. Jag ligger en aning efter med bloggen. Hata mig inte, vi har en jobbig period, jag och bloggen.)

IMG_8820

Min utsikt i ett par timmar. Detta matnörderi alltså, jag förstår det inte, men jag älskar det.

IMG_8819

Rätt nummer ett. Glass-ost-bubbel. Tuilestrutar med tre olika fyllningar: Chèvrekräm med blåbär, fetaostkräm med timjan och citron, luftig fraiche med tagetes. Och bubbel.

Fatta att människan tagit med ris och en skål bara för presentationen?! Då har man en skyldighet att ta en bild på kalaset.

Samt – SÅ SJUKT GOTT.

IMG_8814

IMG_8824

The Mastermind. Hon hade även med sig tallrikarna. Så klart. Glasen är dock mina.

Foto 2020-07-22 10 33 44

Födelsedagsbarnen!

IMG_8823

Bränd gurka coming up.

IMG_8828

Salmalax med purjolöksaska, citrussoja, sesamfrön, limesyrat äpple, bränd gurka, friterade risnudlar och HIPSTERMAYO (!!!).

Det vattnas i munnen när jag tänker tillbaka på detta. Herre.

IMG_8862

Här nånstans började festen på riktigt. Tror vi sänkte den där första bubbelflaskan väldigt snabbt.

IMG_8853

IMG_8856

🥳 🥳 🥳

IMG_8864

”En typ av guacamole”: sotad avokado, avokadokräm, rökt tomatgelé, färska tomater, hembakade nachos, silverlök, creme friache och krasseblad.

NOM.

IMG_8867

Sen hade jag nog fullt upp med att sjunga eller något för jag glömde att fota både kammusslan med brynt persilje- och löksmör samt trädgårdsfågeln (kyckling tillagas sous vide, parmesanpotatispuré, persiljepistou, basilikaolja, semitorkade tomater och lökflarn) men efterrätten hamnade i alla fall på bild!

”Det finns många blåbär”: blåbärspaj, timjanglass, vispad vaniljpannacotta, timjansyrup och kanderade solroskärnor.

SLURP.

IMG_8871

Så här glada var vi mest hela kvällen!

IMG_8877

Sist men inte minst hade Maria vågat sig på att göra en rökt (!!) chokladtryffel till pralindrottningen. Modigt! Och full pott fick hon!

IMG_8915

Sedan gick vi ut på gräsmattan barfota och dansade.

IMG_8948

IMG_8953

IMG_8970

IMG_8959

Tack ni magiska kvinns för en underbar kväll!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

72. Elin Häggberg/Teknifik

Varmt välkommen till en helt ny säsong av We Are Influencers där vi för första gången sätter strålkastaren på microinfluencers – profiler som med en tydlig nisch och ett relaterbart liv har byggt en karriär i sociala medier utan enorma följarskaror….

En tisdag i livet

Hej kompisar! Här kommer jag från en tisdag i livet och hälsar på. Jag har ganska många fräknar och rätt gula tänder. Eller så är