Fira Fyra Nolla – eller – ”matporr”

Fira Fyra Nolla – eller – ”matporr”

IMG_8815

2020 har ju inte direkt blivit som nån av oss hade tänkt. Jag fyllde 40 i april och hade planerat the hoopla of the decade men så kom Corona och allt blev annorlunda.

Men då är det tur att man har kompisar som Maria. Som gör det till sitt mission att fira en på det mest balunsiga sättet ändå. Med en 7-rätters middag i mitt eget kök, för mig och Jenny (som fyllde 40 med två veckors mellanrum).

Så in kom hon, med sous vide, glassmaskin och kassar och kassar med mat och vin och jag satte mig vid bordet och bara gapade medan den här festmåltiden skapades framför mina ögon.

Det blev en makalös afton men helt fantastisk mat, lika magiskt vin och SÅ mycket skratt och sång och dans att jag kommer minnas DETTA som en av de bästa dagarna i denna Corona-konstiga tid.

(När det var? 21 juli. Jag ligger en aning efter med bloggen. Hata mig inte, vi har en jobbig period, jag och bloggen.)

IMG_8820

Min utsikt i ett par timmar. Detta matnörderi alltså, jag förstår det inte, men jag älskar det.

IMG_8819

Rätt nummer ett. Glass-ost-bubbel. Tuilestrutar med tre olika fyllningar: Chèvrekräm med blåbär, fetaostkräm med timjan och citron, luftig fraiche med tagetes. Och bubbel.

Fatta att människan tagit med ris och en skål bara för presentationen?! Då har man en skyldighet att ta en bild på kalaset.

Samt – SÅ SJUKT GOTT.

IMG_8814

IMG_8824

The Mastermind. Hon hade även med sig tallrikarna. Så klart. Glasen är dock mina.

Foto 2020-07-22 10 33 44

Födelsedagsbarnen!

IMG_8823

Bränd gurka coming up.

IMG_8828

Salmalax med purjolöksaska, citrussoja, sesamfrön, limesyrat äpple, bränd gurka, friterade risnudlar och HIPSTERMAYO (!!!).

Det vattnas i munnen när jag tänker tillbaka på detta. Herre.

IMG_8862

Här nånstans började festen på riktigt. Tror vi sänkte den där första bubbelflaskan väldigt snabbt.

IMG_8853

IMG_8856

🥳 🥳 🥳

IMG_8864

”En typ av guacamole”: sotad avokado, avokadokräm, rökt tomatgelé, färska tomater, hembakade nachos, silverlök, creme friache och krasseblad.

NOM.

IMG_8867

Sen hade jag nog fullt upp med att sjunga eller något för jag glömde att fota både kammusslan med brynt persilje- och löksmör samt trädgårdsfågeln (kyckling tillagas sous vide, parmesanpotatispuré, persiljepistou, basilikaolja, semitorkade tomater och lökflarn) men efterrätten hamnade i alla fall på bild!

”Det finns många blåbär”: blåbärspaj, timjanglass, vispad vaniljpannacotta, timjansyrup och kanderade solroskärnor.

SLURP.

IMG_8871

Så här glada var vi mest hela kvällen!

IMG_8877

Sist men inte minst hade Maria vågat sig på att göra en rökt (!!) chokladtryffel till pralindrottningen. Modigt! Och full pott fick hon!

IMG_8915

Sedan gick vi ut på gräsmattan barfota och dansade.

IMG_8948

IMG_8953

IMG_8970

IMG_8959

Tack ni magiska kvinns för en underbar kväll!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

100. Trendenser i influencerbranschen med Frida Ramstedt

I denna milstolpe av We Are Influencers, avsnitt 100, träffar jag Frida Ramstedt som driver bloggen och varumärket Trendenser, Skandinaviens ledande inredningblogg samt ett instagramkonto med nästan 150 000 följare.Frida började blogga redan 2005 oc…

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte