Björn Axén

När jag var på Daisy Beauty Expo där ett gäng veckor sedan lyssnade jag på en föreläsning med Lina som jobbar som utbildningsansvarig på Björn Axén. Hon berättade om deras märke och massor om hår och hur det är uppbyggt och hur det fungerar, mer eller mindre. Tokintressant!

Efter föreläsningen hade jag och Lina ett långt samtal om mitt sorgliga barr och hon kittade upp mig med produkter från dem som jag skulle få testa. Sedan dess har  jag testat både stylingprodukter, schampoo och balsam, de senare får jag återkomma till men idag vill jag tipsa om denna dynamiska trio som gjort under med mitt nordiska fjöshår.

01. Volume Mousse (i mitten)
Om jag skulle få för mig att bara låta håret självtorka efter att jag tvättat det skulle det bli en babymjuk, ohanterbar röra som låg slickad mot huvudet. Steg ett är alltså att tjoffa i mousse och torka med fön. Den här moussen gör att håret faktiskt lyfter från huvudet men blir ändå inte sådär kletigt som mousse kan bli. Luftig och okletig alltså – bra grej! När håret är nytvättat kan det räcka med bara moussen för att få ett lyft.

02. Texture & Volume Dry Spray (till vänster)
Den här produkten är som en blandning av ett torrschampoo och ett stylingpuder (tänk Dust It). Den blir dock inte vitt som ett torrschampoo lätt kan bli. Brassa på i hårbotten, gnugga runt och hepp så har du volume for days! Är vansinnigt förälskad i den här produkten! Denna använder jag dag 2 och 3 (kanske 4) efter hårtvätt.

03. Caring Hair Spray (från The Legacy-serien, till höger)
Den här använder jag som finishspray, om jag inte behöver tokmycket stadga utan mer för att hålla lockar eller bebishår på plats. Sprayen är en blandning av hårspray och glansspray och är berikad med keratin, ekologiskt blåbärsextrakt, vitamin B5 och UV-skydd.  Vårdande OCH piffande alltså, winwin!

Jag gillar Björn Axén för att det är kvalitetsprodukter som är baserade på frisörtradition och kunskap och samtidigt inte har snordyra priser. Sedan känner jag mig mycket tryggare efter att jag fick lära mig lite mer om märket och deras historia, känns alltid bättre när man fått lite förankring i ett varumärkes värderingar.

Samtliga produkter finns att köpa på Björn Axéns hemsida!

* Produkterna är gåvor från Björn Axén. Alla åsikter är mina egna. 

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Elfvinggården

En fredag på Elfvinggården

I fredags var jag och hälsade på på Elfvinggården, en alldeles fantastisk liten gård insprängd i ett villaområde i Domsjö utanför Övik. Jag skulle dit

Ärteråsens fäbodar

Minns du att jag för någon vecka sedan berättade om när jag i juni var till Dalarna på fotoworkshop med Rania? Nu tänkte jag visa

Idag faller löven

Kära dagbok, Idag är det måndag och jag har haft en tokmysig helg! Det har varit så soligt och fint men ändå krispig luft, precis