Hålet mellan låren – har inte vi kvinnor annat att tänka på?

Jag satt och pratade med en kollega igår och vi kom in på min krönika som jag skrivit för VeckoRevyn. Om all den tid vi kvinnor lägger ner på att tänka på allt med oss som är fel. Allt med vår kropp som är fel. All tid vi lägger på att nypa i fettet, hata på oss själva i spegeln och proklamera för alla som vill eller inte vill lyssna om hur fel man är (oavsett hur man ser ut).

Min kollega berättade om det senaste (som egentligen inte är så nytt) – mellanrummet mellan låren. Ni vet, det där mellanrummet som ”ska” finnas mellan innanlåren, annars är man en fet gris. De får ju för guds skull inte röra varandra! Gross!

På min tid (suck) var det penntricket som var the shit för att få oss tjejer att mäta exakt hur ovärdiga våra kroppar var. Det gick alltså ut på att om man kunde lägga en penna under bröstet, och den satt kvar – då förstår ni, då hade man hängtuttar. GROSS!

Fundera själva på det, tjejer. Fundera på hur mycket tid av era liv som ni har lagt på att fundera på, peta på, grunna över, hata, allt som ni anser är ”fel” med era kroppar. Kroppar som är alldeles perfekta. Som fungerar precis som de ska. Som bär er, ger er funktion och ett liv. Och tänk på allt som ni skulle kunna gjort med den tiden istället. Jobbat som frivillig? Skrivit en bok? Byggt ett företag? Tagit över världen? Eller bara legat lite mer pga både det och era kroppar är så awesome?

Tro mig, jag är inte på något sätt oskyldig till att göra detta. Gud vet att jag spenderat en mindre livstid med att klanka ner på mig själv. Men kan vi inte komma överens om en sak? Kan vi lova varandra att åtminstone försöka att tycka om oss själva lite mer och lägga lite mer tid på saker som faktiskt spelar någon roll? Bra. Tack. God jul.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

14 svar

  1. Tack för att du kommenterar! Jag vet, det är inte lätt, jag gör det själv, men att bara få en tankeställare då och då och inse, rent tekniskt iaf, att det vi har för oss inte är bra för någon (förutom patriarkatet dårå). Heja dig!

 1. Håller absolut med dig! Synd bara att det inte är så enkelt. Med tanke på t ex skönhetsidealen som råder så kan det nog vara svårt att bryta sig loss. Dock är det ju ett väldigt bra mål att sträva efter (att tycka om sig själv lite mer och att lägga mer tid på sånt som spelar roll)!

  1. Precis, och det var väl det som var tanken med det här inlägget, en liten påminnelse att det finns viktigare saker att tänka på och ägna sig åt. Absolut inte att fördumma/förenkla något för God Knows att jag gör samma sak. Kram!

 2. Tack, åter igen, tack. Detta var precis vad jag behövde läsa idag (idag är en dålig dag med många fel och jag åt många pepparkakor igår och jag har inte storlek 38 och ”borde inte” ätit dem om jag nu ska bli smal, vill jag ens bli smal?!). Tack, nu ska jag äta några fler papparkakor och dricka ett glas mjölk för att JAG VILL ha det.
  Tack.

 3. Vad härligt att du tar upp sådana här ämnen! Sådant som vi många tänker men inte så många säger.. För det enda man får höra är ju att man skall gå ned i vikt och sluta vara äcklig typ. Hur stor roll spelar det att man inte har ett mellanrum mellan låren? Om någon stör sig på mitt lårskav så får dom väl göra det då, huvudsaken är väl att jag står ut.. Men jag vet hur det känns, det där att folk tycker man är äcklig och jag har gjort penntricket och allt som finns. Hur vi behandlar oss själva och hur andra behandlar oss, det är skamligt.

 4. Sent ute, hehe, men ändå, tack!!! Jag önskar att fler tog denna diskussionen! Jag har haft ett ”thigh-gap” men det försvann innan(!) jag blev normalviktig igen… Says something right??
  En jävla kamp att stiga upp och äta varje dag, men texter som denna underlättar! Att veta att fler tycker att det är fel. Våga ta striden!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att stå i studio

Nån vecka eller två innan jul så ställde jag mig framför kameran i en studio för första gången på evigheter. Sist var förmodligen när jag

Andra halvan av mars

Ironin i att jag tänkte mig sätta och skriva detta härom dagen då det var VÅR. Och så nu dumpar molnen snö över mig och

Hej då järnvatten!

– Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore. Läs mer om annonslänkar här! –  Här kommer ett rackarns bra tips från mig som jag önskar att jag