Hur gick det med personkryssen?

Hur gick det med personkryssen?

Om man har suttit på små små pyttesmå nålar sedan valet? Kan hända. Det tar nämligen nån vecka eller två innan alla personkryss är räknade, och då börjar man så klart med att räkna riksdagen (den enda lista jag inte stod på).

Erik Orrell, som var vårt toppnamn i Övik, kom tyvärr inte in med sina 184 kryss eftersom vi bara fick ett mandat för Centern i Västernorrland. Det gick istället till Anne-Li Sjölund som är Centerns nuvarande riksdagsledamot för Västernorrland, hon tog över efter Emil Källström när han avgick förra året.

Anyways – NU är personkryssen räknade och jag fick 32 stycken i valet till kommunfullmäktige!! 🗳

Jag la upp detta på Instagram för jag var väldigt glad och stolt över att hela 32 personer här i Övik valt att kryssa mig för att de litar på mig och att jag kan skapa en bättre plats på jorden för dem. Det är stort!!

När jag lagt upp det här inlägget informerade Anna-Britta (chefen) mig att jag fått galna 120 kryss i valet till regionfullmäktige! What?!

I mängden röster är jag alltså på FEMTE plats fast jag stod på plats 22 på listan.

Vad betyder då detta? När det kommer till fullmäktigeplatser – tyvärr inget alls. Man behöver 5% av rösterna för att ”kryssa in sig” och jag hade 4,8% till regionen (till kommunfullmäktige hade jag starka 0,46%). Vilket är sjukt med tanke på att jag knappt ens flaggat för att man kunde kryssa mig. Så tack tack tack!!

Men så här, det var inte målet för mig att komma in i fullmäktige den här mandatperioden. Jag är så himla ny och vill hellre få möjligheten att lära mig hur politiken fungerar innan jag kastas in i hetluften. Men det här betyder ju uppenbarligen att det finns ett förtroende för mig där ute och DET känns fantastiskt!

Ett stort TACK till dig som valde att kryssa mig, ditt förtroende betyder massor! 🧡

Vem vet.. kanske får du se mig i Riksdagen ”på riktigt” i framtiden..

2 svar

  1. Grattis!

    Men angående valet, vad mig anbelangar, så blev utgången så negativ som den bara hade kunnat bli. Med både det parti och person som jag allra minst hade velat se som statsminister. En väldig besvikelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Valborg

Första maj välkommen! Här sitter jag nu, efter att ha kört mitt tredje webinar (jag är ju mitt uppe i kampanjperiod för Social Brand Lab,

En utflykt till Genesön

Det är lördag. Jag har klänning på mig. Solen skiner och jag har varit ute och sprungit i skogen med Leia. Familjen är här, vi