If you can’t beat them, join them

If you can’t beat them, join them

”Jag bestämde redan innan du kom att vi ska klippa lugg idag. Och färga lite rött igen.”

Det var Sofias raka besked idag när jag slog mig ner i frisörstolen.

Jahopp. Här har man kämpat emot i många långa år för att inte åter igen trilla i den uttråkades fälla; ”lugg blir kul!”. För det blir sällan kul. Även om det ser rätt snyggt ut på de där bilderna från 2010 (hjälp vad länge sedan det är) så vet jag att det bakom bilderna var ett evigt kämpande med virvlar och pannsvett och att behöva klippa den där jädra luggen varannan vecka.

Men eftersom järnvattnet som flödar i min brunn här hemma, inte bara självmant gör mitt hår rött om jag har tur (och gult om jag har mindre tur), utan också kapar av mitt hår lite på feeling då och då, så var det liksom läge att samarbeta. Mitt hår går alltså av tack vare alla metaller i brunnen. KUL.

Sofias poäng var typ, ”det ser ut som skit, vi måste klippa”.

Eftersom vad som var tänkt som min första vecka efter semestern försvann i covid så följde datorn med till frissan. Inte supermycket vettigt blev gjort men jag klämde iväg 2-3 mail i alla fall.

Sofia dividerade mycket med sig själv kring hur hon skulle färga och klippa och det tittades på bilder på både Miley Cyrus hockeyfrilla och Mel i Virgin Rivers hårfärg och jag tror mest hon pratade med sig själv för jag sa på en gång ”jag litar på dig, vi kör!”.

Så vi körde.

Min första tanke var jag att jag såg väldigt mycket ut som mamma när hon var ung. Och sedan att jag såg ut som en liten pojke. Haha! Två tankar som inte hör ihop?

Men sedan tänkte jag att FAN VA FINT DET BLEV och hur kuuuul det var att få en frisyr igen! Nånting nytt att leka med och testa uppsatt och få locka till och sån där lite busig lugg kanske var precis vad jag behövde för att livet skulle bli lite roligare.

Så nu kör vi en till höst som rödhårig men nu uppgraderad med lugg? Det blir ju toppen!

8 svar

  1. Tycker du passar tokiga i färgen! Ja frisyren också, men färgen va magisk på dig! Själv svär jag mest över håreländet som sambon vill jag ska spara ut. Har inte haft långt hår sen… ja typ färgtv kom känns det. 😂 Så tänkte att okejdå, vi provar. Så nu ska jag också få leka med platt-tång å hårsnoddar en stund.

  2. Snyggt! Finns ju olika filter för duschmunstycken som ska filtrera bort en del metaller, kanske kan vara värt att testa. För även om det är kul med ny frisyr kanske det inte är så kul om håret går av? 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att förlora ett pälsbarn

Dagen igår började precis som vanligt. Jag tog en promenad med Leia och när vi kom tillbaka strök Silver sig runt benen på mig som

Tretti-nio.

Idag fyller jag 39 år. Och när jag sitter här och försöker skriva det här inlägget inser jag hur mycket jag fastnar i ”ett år

Klimatfrukost på Formex

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bokus. Vilka hjältar de är, de här tre brudarna. Maria, Emma och Johanna som för ganska precis snart ett år sedan

Hejhej ett halvår senare

Hallå! *knackknack* Är den här på? Är den nån där ute? Det är jag. Bloggaren som inte bloggat på ett halvår. Som haft sån jäkla