Jenny och Chokladfabriken

161219 - Fru Hellmans Choklad

Det här är min vän Jenny. Vi har känt varandra sedan gymnasiet då vi bland annat drev ett videoproduktionsbolag under Ung Företagsamhets flagg. Det hette Tequila Productions. Där har ni liksom grunden för vår vänskap. Hon var VD och jag var ekonomichef. Hur fan jag fick det jobbet vet ingen men hon var en jädra bra VD i alla fall.

Efter gymnasiet flyttade hon till Stockholm och började jobba med TV. Det som alla egentligen ville göra i vår klass men få hade modet att faktiskt ge sig på den drömmen. Men Jenny, hon och mod sitter liksom ihop. Sedan dess har hon jobbat som TV-fotograf på bland annat Robinson, Så Mycket Bättre och tonvis med galor. Ja, och Eurovision Song Contest. Den lilla fjädern i hatten liksom.

Efter ungefär 10 år i TV-branschen flyttade Jenny tillbaka till Övik där vi båda kommer ifrån. Hon gifte sig och skaffade några barn. Och började baka en sjuhelvetes massa. Man var rackarns nöjd när man blev bjuden dit på middag kan jag säga för efterrätten var alltid något jävligt gott med en konstnärlig twist.

Och så bestämde hon sig för att specialisera sig på chokladpraliner. Och när Jenny nördar ner sig, då nördar Jenny ned sig. Herremingud. Fru Hellmans Choklad föddes. Jag hjälpte till med hemsidan och det rullade på ganska bra, på sidan om lite TV-jobb.

Men så blev Jenny sjuk. Förra julen kom cancerbeskedet som en käftsmäll för oss alla. Men så klart mest för henne och hennes lilla, underbara familj. Det var många månader av oro och bara ett svart hål där ingen kreativitet kunde bo.

Ungefär ett halvår senare kom nästa besked. Cancerfri. Och någonstans när började kreativiteten och glädjen att komma tillbaka och Jennys jävlaranamma växa till sig. Och sedan dess har hennes mod och styrka visat helt nya nivåer.

I höstas flyttade Fru Hellman ut produktionen från sitt eget kök och till en lokal. Valde att satsa stenhårt till 100% på verksamheten.

Veckan innan jul var jag hos Jenny och hjälpte till med julordrarna och det var fullt hus i tomteverkstaden. De skulle ha öppet hus hela veckan innan jul men fick stänga en dag tidigt. Anledningen? Chokladen var slut. Slut! Alla dessa handgjorda praliner som Jenny stått till fem på morgonen och gjort i veckor var sålda. Succé.

Till våren utökar hon sortimentet och börjar med kurser. För sån är hon, hon står inte still. Hon utvecklas, hon utmanar sig själv. Hon är modig, hon är ödmjuk och hon är en av mina bästa vänner.

Jenny, jag älskar dig och jag är så jävla stolt över den du är och vad du gjort med ditt liv. Tack för att du finns.

Kolla in lite bilder från julproduktionen här nedan!

161219 - Fru Hellmans Choklad

161219 - Fru Hellmans Choklad

Jenny gör skalen till pralinerna. 

161219 - Fru Hellmans Choklad

161219 - Fru Hellmans Choklad

161219 - Fru Hellmans Choklad

161219 - Fru Hellmans Choklad

Min lilla mamma hjälpte också till att packa askar.

161219 - Fru Hellmans Choklad

Sugen på att testa? Köp din ask här!

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Så himla fin kärleksförklaring till en vän, så himla cool vän och vilka härliga bilder! Alltså, choklad <3

    Jag var på ett besök i Fazers chokladfabrik i Helsingfors för ett par veckor sedan, eller ja man får inte besöka själva fabriken pga nya EU-regler – men de har ett nytt superfint besökscenter som jag rekommenderar om man är i staden! (Rekommenderar också att man besöker staden!) Tips: man får äta så mycket choklad som man orkar!

  2. Så fin beskrivning av min älskade kusin (eller bonus-lilla-syster som jag mer ser Jenny som) och så på pricken. Mod, driv och kreativitet är verkligen Jenny! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En liten paus

Bästa fina ni. Jag mår sådär just nu. Det är väldigt mycket på väldigt många fronter och jag känner inte att ni får den bästa

Jack på Sommarhemmet

Sommarhemmet

När julisommaren precis kickat igång, närmare bestämt den tredje, åkte jag och Maricel ut till Sommarhemmet. Sommarhemmet är en ljuvlig gård från 1922 som drivs

Hur viktigt är det att nischa sig?

Foto: Elin Graf Det här med att nischa sig är ett evigt ämne när det gäller sociala medier och bloggar. Måste man nischa sig och

Hur jag knappt ens kom till London

Hallå vänner!  Jag är i London! Eller i alla fall i England. Jag landade på Stansted för ganska precis en timme sedan och nu sitter