September närmar sig med en rasande fart och det börjar väl så smått bli dags att boka flygbiljetter för det här äventyret. Och som alltid vill ju mycket ha mer. Den initiella tanken var 3 månader i New York och sedan vidare till Bali. Men efter ett samtal med en van globetrotter härom dagen så har kugghjulen börjat snurra åt ett lite annat håll.

Jag skulle ju egentligen vilja se så mycket mer av USA än New York, men 3 månader är ju max i landet eftersom turistvisa är det enda jag kan få just nu. Så nu tänker jag, lite löst sådär, 2,5 månad i New York, en vecka i LA och en vecka på Hawaii. Och när jag ändå är på Hawaii så drar jag västerut över datumgränsen (får man en dag eller tappar man en då?) och vidare till Bali (eventuellt via Fiji eller Nya Zeeland). En månad där och så kanske en sväng via Indien eller Thailand och så hem igen. Hur låter det?

Men så är ju frågan hur man på smidigast vis syr ihop en sådan här mastodont resa? Enkelbiljetter är ju lite kruxiga ting och flygbolagen verkar ju, trots askmolnstider, växa på träd. Så då tänker jag Kilroy eller STA, iom att jag kommer vara student till hösten känns ju det som vettiga alternativ.

Jag känner mig aningen rådvill och det finns ju tonvis med globetrotters där ute, så speak up! Råd, tips, do's and don'ts?

6 svar

  1. Åh, Hawaii! Vi tänkte ha åkt dit när jag bodde där, men en vecka på Hawaii skulle ha kostat lika mycket som vår en månaders road trip gjorde, så det blev inget av det. Även inrikes till Hawaii med billigt skitflyg kostar multum. Eller, detta var ju 10 år sedan, men det kan nog vara samma nu. Men hoppas du kommer iväg på alla stopp, du är ju rik som ett troll! 😉

  2. som sann usa älskare måste jag säga västkusten, bodde ett år i oregon under gymnasiet, helt underbart! både seattle och san fransisco är galet fina städer, motorvägen som går längs kusten/stranden längs hela västkusten gör mig hög av lycka, det är så vakert! (tänk att man kan säga så om en motorväg, nästan lite skrämmande). iaf. oregon har en storslagen natur om man är intresserad av det. new york är underbart, men det vet du ju redan.

    och hawaii har jag alltid velat åka till så jag följer spänt din rapport därifrån

    1. Oregon var jag i för två år sedan, jättefint, men som du säger, rätt likt Sverige och det har jag ju här. 😉 H1 lockar rätt mkt för mig med, men det får eventuellt bli en annan dedikerad roadtrip-resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

60. Maria Soxbo/Husligheter

Maria Soxbo är journalist och sedan ett decennium tillbaka bloggare på husligheter.se. Maria har varit i centrum av bloggosfären sedan sin tid som chefredaktör för Modette för 10 år sedan och har även skrivit en bok om modebloggsfenomenet, ”Dagens…

En helg på en ö i Mälaren

God söndag kära du! Jag befinner mig mitt i packningshelvetet och tror att jag håller på att bli galen på alla prylar så jag tar

En lanseringslördag

Vilka galna dagar det har varit!  I lördags lanserade jag ju Social Brand Lab och körde mitt första LIVE webinar. Och vilken uppslutning! Ni var

What I did last weekend.

Förra helgen var jag bjuden på kalas. Det var AT som fyllde år och då vet man att det blir ett bra kalas, maken till