Kallur, Kallur, Klüft

Kallur, Kallur, Klüft

De senaste sex månaderna har jag vart på Allsvensk fotbollsmatch tre gånger, jag har lärt mig dricka kaffe, dricka whiskey, äta fisk (lax iaf) och sminka mig som folk. Och idag var jag för första gången och såg friidrott live, det var Finnkampen på Ullevi i Göteborg. Det blir många ”detta gjorde jag i år som jag inte gjort förut” på nästa årskrönika. Fördelen med att se friidrott före andra sporter är att det händer olika saker, olika grenar, hela tiden så man hinner inte bli uttråkad. Och så får man äta korv och choklad på sina platser. Mat är alltid ett uppskattat inslag vid sådana tillställningar. Jag hade faktiskt jättekul, trots att det kom några skvitter regn på mig. Och jag fick se lite kända ansikten som systrarna Kallur, Kajsa Bergqvist, Emma Green och Carolina Klüft.

Carro, Carro, Carro. Millisekunder efter att jag tog denna bild, snubblade hon och föll över nästa häck och rakt i backen, mitt framför oss. Hon tog sig åt låret och en hel armé med läkare var framme hos henne på nolltid, som att gnida anden ur lampan ungefär, poff! Hennes pojkvän sjasade iväg fotografer som försökte få en säljande bild av en lidande Klüft och det slutade med att hon fick bäras ut på bår. Men tappert vinkade hon, med ett sammanbitet leende på läpparna, till den applåderande publiken när hon bars ut från arenan. En riktig stjärna.

Shopping är beroendeframkallande, och när man väl satt igång så vet det inga gränser. Igår tog jag, Marie och Jessica oss en underbar shoppingrunda i Göteborg. Sedan mitt nu överdrivna sminkintresse kickade in, har jag inte varit i Göteborg och därför missat undren som är M.A.C. och Face. Men det tog jag igen igår. Det blev en svartglittrig skugga, ”Black Tied”, och läppglans, ”Love-In”, på M. A.C. och en grön eyedust, ”Sound”, på Face och lite smått och gott på Kicks. Estée Lauder hade ett gåvoerbjudande på Kicks så när jag inhandlade min nya (underbara) kajal och en rengöringsmask där så fick jag en necessär fylld med alla möjliga härligheter i på köpet. Bl.a. har jag hittat min drömmascara hos Estée Lauder, ”MagnaScopic”. Jag lovar, det knakar i ögonfransarna, så mycket böjs de upp! Det blir antingen den eller ”Hypnose” från Lancôme nästa gång jag köper mascara. Dessutom fick jag prover på rouget ”Rosewood”, EL’s nya dagkräm ”Daywear Plus”, läppstiftet ”Fatale” och parfymen ”Pleasure”. Gratis är gott! Jag köpte även nya skor på Din Sko som jag lyckades pajja på en kväll. De var i syntetmocka så jag har fått fläckar på dem, och klackarna är helt förstörda. Jag ska gå till skomakaren imorrn och se om han kan trolla.

Efter en ansträngande shoppingrunda åkte vi buss till Chalmers och klättrade de 13627837 trappstegen upp till Niklas. Jag kan inte stava till kondition. Där blev det förfest med 12-årig whiskey och loppandans. Sedan bar det av till klubben Deep på avenyn. Efter några timmars dansande och tjafsande med några stekare som tydligen ägde bordet vi satte oss vid, drog vi oss hem till Bert där han var generös nog att låna mig sin säng medan C däckade på soffan. Imorse trodde jag att mitt huvud skulle explodera om inte taket slutade att snurra. Det gick över efter många glas vatten och piller, men Bert ligger nog fortfarande och kvider.

Nu ska jag gräva fram några shitty sheets och täcka över våra möbler med, för imorrn ska de riva taket. Klockan sju. Vad gör man så tidigt på dagen om man inte jobbar eller går i skolan? Jag får ringa mormor och fråga. Hon kliver alltid upp fem. Hon brukar baka på mornarna. Undra om vi har några ägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vintern kom till Övik

Nu sitter jag på tåget hem medan vintern fladdrar förbi utanför fönstret. När vi kom ut imorse var det HELT kritvitt (igår var gräsmattorna brungröna),

Vlog: En helg med de roligaste jag känner

Det var länge sedan jag skrattade så mycket som den här helgen för två veckor sedan med Sanna och Emilia. Det var några fantastiska dagar