När jag satt på tåget hem från Malmö härom dagen funderade jag över det här med personligt varumärke och entreprenörskap. Och struktur. Jag älskar struktur men jag är helt fruktansvärt dålig på det. Väldigt dålig kombination.

Jag funderar på hur jag på bästa sätt ska bygga de olika delarna av mitt personliga varumärke och samtidigt bygga InoS. Hur bloggen ska gå ihop med det och vad mina olika kanaler fyller för syfte. Till exempel lägger jag väldigt mycket tid på YouTube men får minimal med respons där. Hur jag ska maximera min närvaro, bli tydligare i mitt budskap och skapa tid. 

Jag funderar på att skapa ett personligt Instagramkonto och istället bli mer strategisk på La Linda. Eller borde @lalinda vara mitt personliga och @lindahornfeldt vara mitt varumärkeskonto? Då får jag dock börja om från noll – på gott och ont.

Jag har varit så upptagen med att bygga andras varumärken och hitta essensen i andras sociala närvaro att min egen bara flutit på utan att göra varken till eller från.

Här tycker jag det vore så himla fint om ni ville coacha mig. Ni som faktiskt ser mig utifrån och vet vad ni gillar och vad som inte är så intressant med det jag postar i olika kanaler. Vad är mitt varumärke egentligen? Vari ligger min styrka och var borde jag börja bygga? Vad kan jag kapa bort? Jag vore otroligt tacksam om du kunde lämna en kommentar och bara tycka till lite. Men var snäll. Vi är snälla här.

Puss!

12 svar

 1. Oj vad svårt! Jag kollar ju aldrig youtube, oavsett vilket, och är extremt dålig på att lyssna på poddar eftersom jag inte har någon riktig tid för att ha ljud på ostört, och när jag har den tiden så läser jag hellre.

  Jag har tänkt ibland att jag ska göra ett A Bushel & a Peck-konto av mitt vanliga då det skiljer sig extremt i följare på mina konton (typ 600 resp 3400) men samtidigt så är jag ju två olika människor som företagare och mig själv och blir inbjuden till olika sammanhang i form av mina olika roller. Jag tycker att det är skönt att kunna kräka av mig om hemmastök och annat som en random (dåligt uttryck, älskar alla mina kunder, men men) kund inte behöver läsa om.

  Tror på att så länge man håller det intressant på alla sina kanaler så kommer man själv märka vilket som ger mest/minst beroende på effort. Som youtubegrejen, jag fattar verkligen att det tar tid, men är det kul så kanske det ändå är värt det? Jag kan ju skriva tio blogginlägg utan att folk kommenterar, det börjar också kännas ganska tradigt, men jag tragglar på ändå, trots en ordentlig dipp nu i april.

  Så svaret på din fråga? Jag önskar mig mer rants om livet som egenföretagare, både ur privat-Lindas och företagar-Lindas perspektiv.

  1. Tack för dina tankar Mirijam, det är rackarns lurigt när ens jobb och ens person ligger så nära varandra! Men mer rants – check! 😉 ❤︎

 2. Personligen tittar jag en hel del på youtube men väldigt lite på vloggar. Ska det vara videor får det för min del helst vara utifrån ett särskilt ämne/tema eftersom det inte går att skumma i en video på samma sätt som det går att göra ett blogginlägg. Dessutom upplever jag att ett ämne/tema ger mer struktur vilket ofta gör den sortens videor mer koncisa än vloggar. Tycker faktiskt att Instagram stories är bättre för att följa någons dag då, så skulle du kapa något för min del vore det merparten av vloggarna.

  Gällande Instagram och konton där så tror jag att det bästa vore att låta ”LaLinda” vara det mer personliga då det knyter ihop bra med namnet på din blogg som också har ett mer personlig anslag – LaLinda blir så att säga ditt brand som influencer. ”Linda Hörnfeldt” associerar jag mer med IoS och din professionella roll där, vilket nog beror på att IoS är varumärket i det sammanhanget.

  Bloggen är min favoritplattform och jag skulle gärna läsa mer personliga reflektioner (du skriver ju så bra och ärligt) blandat med inlägg om stil, smink och nördigheter – men även sådant som tangerar IoS och podden med fokus på att vara egenföretagare. Länkkärlek, blogglistor, Q&A:s och bok/film/tv-tips är också kul!

  1. Haha, vloggar är ju det enda jag gör! Har liksom inte ro och planeringsfunktionalitet för mer ”ämnesvideos”. Men jag har tänkt att jag ska försöka styra upp det, har ju så himla mycket att säga!

   Tack för tankarna kring namnen, du har så klart helt rätt!

   Åh, älskar att du gillar blandningen på bloggen, det är ju min styrka! 😛 Mer reflektioner, check! ❤︎

 3. Jag gillar dina vloggar men förstår om de slukar mycket tid. Jag tänker att det är lättare att vara mer vardaglig och personlig på instagram i det lilla formatet där och att djupdyka mer och reflektera större i en blogg. Så har jag börjat tänka själv i mitt varumärke. Jättesvårt att säga något eftersom jag ju gillar det du gör nu. Jag ser dock varumärket och livstilsbloggen som LaLinda och Linda Hörnfeldt som den professionella personen bakom, liksom. Hm, hoppas det var till någon hjälp. Säg till om du har andra specifika frågor du vill bolla. Puss!

 4. Hej Linda
  Jag har följt dig på din blogg väldigt länge. Jag är inte alls i blogg, insta, podd-branchen och kan väldigt lite om hur den fungerar. Anledningen till att jag följer din blogg är att jag tycker det är spännande med dina vindlande vägar både inom arbetet men också den personliga utvecklingen. Jag är intresserad av processen och analysen. Jag följer inte dej på intagram, jag är inte med där alls. Jag åker inte kollektivt till jobbet och har därför inte tid att scrolla sådant. Blogg väljer jag själv när jag vill läsa och det gör jag lite då och då. Bloggen får gärna vara analytiskt både utifrån det personliga och utifrån din utveckling av verksamheten. Dock behöver den kanske inte vara ett fönster för Influencersorganisationen. Youtub tittar jag aldrig på, försökte en gång men det gav verkligen ingenting.
  Jaghar lyssnat några avsnitt av podden och den är en bra blandning mellan det privata och yrkeslivet. Ibland blir det lite för mycket om hur trött du är och hur lite din hjärna fungerar, klipp bort de bitarna snälla. Det ger inget.

  Som sagt, jag tycker du har en spännande utveckling och den är rolig att följa. Men inte på alla kanaler för mej i alla fall. Med mina ögon utifrån kan jag se att du gör både stora och små kliv och jag tycker du ska vara stolt över dig själv och det du åstadkommer.

  Hälsningar
  Cissan

  1. Hej Cissan!

   Tack för att du tog dig tid och svara! 🙂 Jag tycker också om när jag får tid att sitta ner och skriva lite mer eftertänksamt men tyvärr så blir tiden till sånt alltför kort. Men håller med.

   Haha! Jag har själv tänkt på mitt gnäll om trötthet, jag vill bara få det sagt så folk inte undrar om jag är full, så virrig som jag är ibland. 😛

   Tack snälla du, kram!

 5. Jag har fått för mig att Instagram börjar att bli för opersonligt och att jag och alla andra börjar tröttna. Här själv jättesvårt att få följare som verkligen vill följa och inte bara att man följer tillbaka. Bara vackra bilder på hundar eller människor är supertråkigt nu men det var inspirerande förr. Jag och mina vänner Följer idag bara de som är personliga och där vi får lust att kommentera ibland.

  Jag kan så klart bara utgå från mig men de Youtube kanaler jag slaviskt följer och som är stora är de som gör något. Tex bakar. Jag bakar inte själv men ändå sitter jag där varje tisdag med miljoner andra och tittar på när de rör i bunkarna. Jag gillar att se folk göra saker. Skulle vara sjukt kul att du gjorde en jobbserie. Låta någon filma dig under en dag och där man kan få en liten inblick i det dagliga små frågorna Ang sociala medier men kanske också hur du får dagen att gå ihop och vad gör du av hunden när du jobbar? (ja jag undrar alltid över hunden:))

  Jag märker att folk engagerar sig när de vet att jag har ett mål tex med apporteringen och hur jag gör för att uppnå det. Det och fina bilder engagerar folk. Dock inte på bloggen utan på Youtube, Reddit eller Google plus😄bloggen har svårt att ta fart och där har jag tyvärr inga genialiska ideer att komma med.

  Podden älskade jag tidigare men nu blir det mera same same där. Kanske ta in någon ny sidekick som har en annan syn på frågor m.m

  Jag går in på din blogg då och då för att jag vet att du inte alltid bloggar. Ogillar egentligen att behöva gissa mig till när man lagt upp något. Hellre att man säger att man lägger upp ett inlägg i veckan en viss dag. Då vet jag det.

  Tycker absolut du gör ett fantastiskt jobb och jag följer men skulle man fråga mig vad du bloggar om skulle jag inte kunna svara på det. Det är kanske det som är problemet?

  Stor kram till er från mig och Wille.

  1. Haha, såg att jag skrev hundinlägget till dig? 🙂 Tack för alla dina tankar! Jag tänker också att Instagram går lite åt två olika håll – antingen det väldigt personliga eller det väldigt polerade så jag löste det med att skapa två konton! Så får vi se vad som händer. 🙂

   Bra idé angående jobbserie, ska fnula på den!

   Vilken podd menar du? Influencers eller min och Alex?

   Ja, jag vet att jag är sjukt inkonsekvent med bloggen, som du säger borde jag ha satta dagar. Men jag tror liksom att jag ska kunna blogga varje dag och så blir det ju inte. 🙁

   Tänker att plus size mode och entreprenörskap är rätt tydligt? Men kanske inte?

   Kram!

 6. Jag tycker bloggar är skitkul och kollar på dina! Jag tycker det är extra intressant just nu att följa inflytten i kontoret och allmänt om ditt företag då jag själv är intresserad av att komma igång med företaget igen efter sjukdom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Glad midsommar!

Kikar bara in en snabbis för att säga GLAD MIDSOMMAR!  Jag firar denna livets högtid ute på Sandvikens fiskeläge på Ulvön. Just nu sitter vi

Dramatisk morgon i hönsgården

Jag vaknade imorse, strax innan halv åtta (min väckare ringer halv åtta, därför vet jag det) av att det tjuter från hönsgården. Det är ett

Gravid vecka för vecka

En helt ny resa – Gravid vecka för vecka!

Idag har jag en ruskigt spännande nyhet att berätta – jag ska nämligen vara med i YouTube-kanalen Gravid vecka för vecka! På den kanalen delar