Lärare

Jag ska bli lärare.

Var på möte med min handläggare på arbetsförmedlingen idag och pratade framtid. Sist jag var där fick jag en katalog med en massa yrkestester och information om olika yrken och enligt den ska jag bli lärare. Lärare. Jag som för några år sedan hatade barn och hade noll tålamod överhuvudtaget. Jag som inte kan förklara saker för att rädda mitt liv.

Men ju mer jag tänker på det, desto mer naturligt och vettigt känns det. Att forma de som ska ta över, forma framtiden. Inte bara lära barnen läsa, räkna och skriva, utan lära dem respekt, ödmjukhet och generositet. Att vara en bra människa. Jag vill göra något för och med människor. Göra någon skillnad.

De senaste åren har jag förändrats. Bara de senaste veckorna har jag känt mig som en ny människa med nya mål som ser på livet med nya ögon. Nu ser jag möjligheter, inte svårigheter. Jag ser inte problem, jag ser lösningar. Eller nått åt det hållet iaf.

Uttryck som pedagogik, didaktik och “barns utvecklingsprocess” får mig att klappa händer av spänning. Det är ett jättestort steg men åt helt rätt håll.

Jag var också in på Bianco och pratade om praktiken. Jag fick se hur kassan funkade och kikade in på lagret. Det känns helt underbart att börja jobba igen.

Nu ska jag äta glass och jordgubbar och titta på CSI Miami med mor och syster. Idag har varit en bra dag. En dag då livet inte står still utan går framåt.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Vad spännande! Lycka till! I vilka åldrar? Vilka ämnen, kanske man inte måste välja direkt längre? Jag är själv utbildad 4-9 lärare, fast just nu jobbar jag inte som sådan. När jag var färdig förra sommaren så fanns det inget jobb till mig! :o/

  2. Jag hoppas verkligen det, men just nu och något år framåt spås det inte bli så bra! :o( Så just nu har jag slagit mig in på en annan bana, jag jobbar inom handikappsomsorgen…dock så jobbas det mycket pedagogiskt där också, så jag trivs bra här! :o)

  3. Bims > Det låter ju bra det med, man kan nog använda en lärarutbildning på en massa olika sätt, eftersom den innehåller så många olika saker!

    Åsa > Tack! 🙂 Jag känner mig rätt optimistisk inför framtiden, iaf på det professionella planet.

    Lena > Jag har tänkt mycket på det! Jag vill jättegärna jobba med mobbningsoffer eftersom jag varit ett själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Status på taket

Hallå där! Nu var det ett tag sedan du fick en uppdatering kring hur det går med det där rackarns taket i vardagsrummet, så jag

När jag blir vuxen på riktigt

Det är så här jag vill leva när jag blir vuxen på riktigt. I ett fantastiskt hus med historia, men naturen bara utanför dörren, en

En stor dag

Imorse när jag släppte ut hönsen låg det där. Mitt allra första ägg! Någon av hönorna hade förvirrat värpt det från pinnen så det låg

Bildregn från Stora Influencerpriset

Här kommer äntligen bildbomben från Stora Influencerpriset i fredags! Vi hade tre fotografer på plats och jag fick bilderna levererade först igår kväll, så därför