Lilla kycklingen

Lilla kycklingen

Jag hoppas ni inte äter just nu. Isf, sluta med det innan ni läser.

Där står jag, glad i hågen och ska rensa min grillade kyckling som jag ska använda till middagsmaten. Försöker skära den på mitten som jag brukar göra innan jag rensar, men av någon anledning går det inte. Här kan upplysningsvis inläggas att jag aldrig rensat en varm kyckling innan, bara kylda. Och inte nog med att det kändes som att jag grävde i en nyslaktad stackars kyckling, varm och slemmig, utan vad ser jag när jag vänder på kycklingen och ska dela den. Jo. Inälvor. Intakta små organ. Och halsbenet som blivit så fint avhugget. Att jag inte kräktes där och då är en enorm bedrift.

Nu efter mycket ”fy fan va äääckligt” och ett dussin äckelryckningar så är kyckligen rensad. Jag lyckades få ut filéköttet innan jag fortare än kvickt dumpade resten av kycklingen i soporna. Nu är det då meningen att jag ska fortsätta laga mat och sedan njuta av maten. Jag mår illa. Men jag är hungrig. Kanintugg någon?

3 svar

  1. Det är just därför jag enbart köper file och sånt som inte avslöjar att det har varit ett djur…

    Jag är snart 37 år och kan inte förmå mig att rensa en fisk eller äta kräftor… det är äckligt när man ser vad det var förr i tiden liksom 🙂
    Hoppas maten blev god iallafall!

  2. Sara > Jag lärde mig typ förra året att rensa kyckling och äta kräftor, men det här var lite att ta i!

    Fru Hjelm > Ja, det var tufft, men jag var så inställd på den maträtten jag skulle göra så det var bara att bita ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Promenad ut till ön

I slutet av mars, när isen fortfarande var en halvmeter tjock men solen börjat värma, åkte jag ut till Hornön för att ta en promenad

En rumpa.

När jag fyllde 40 fick jag en rumpa. Det är en av de finaste rumpor jag nånsin sett och en av de finaste presenter jag

Kommunikatörsdagen

Mina nio bästa föreläsningstips

Att föreläsa är förmodligen en av de saker jag älskar mest med mitt jobb. Det och skapa content hamnar högst upp på listan av de