Lilla Lindas dröm på en hästrygg.

Lilla Lindas dröm på en hästrygg.

Hästaventyr Hästaventyr Hästaventyr Hästaventyr
Stor hest.Zally och jagMin nya kärlek; Zally. Hon bar runt mig så fint i skogen och jag var fånlycklig. Mvh, wannabehästtjejen.

Under mig rycker hon lite. Skakar på huvudet och viftar på svansen som egentligen inte är så lång. Manen yr och hon dyker ned med huvudet för att klia lite på frambenet. Zally är inte överdrivet förtjust i flugorna, för övrigt verkar hon rätt nöjd.

Jag klämmer åt med vaderna kring hennes enorma kropp och ett par hundra kilo muskler sätter iväg i trav. Sitt-stå-sitt-stå-sitt-stå. Även fast jag bara travat ca en gång i livet tidigare så sitter tekniken i. Sitt-stå-sitt-stå-sitt-stå. När jag väl kan slappna av och lita på att jag sitter kvar så är det underbart härligt.

Helt plötsligt hör jag Karin där framme, ”Nu kööör vi!” och Zally drar iväg i galopp. Sitt-stå-sitt-stååååååååå. Känslan är obeskrivlig. Jag flyger. Jag flyger och dunsar och flyger och håller i mig som att livet berodde på det (vilket det nog gör) och Zally frustar lyckligt och hovarna gör det vackraste duh-dung-duh-dung-ljudet jag någonsin hört på stigen under oss.

Tårarna tränger fram. Det är en barndomsdröm som går i upplevelse. Det är eufori. Hon som ville vara hästtjej men som aldrig red får äntligen uppleva hur det känns att flyga fram på detta fantastiska djur. Att hon bär mig. Att hon för mig framåt på detta majestätiska vis (sedan hur majestätisk JAG är, det är ju en annan sak).

Vi rider i en timme i skogen. Lunkar sakta fram på små stigar och granarna drämmer mig i ansiktet och en pinne river upp min tröja och Zally snubblar lite men finner sig igen. Och jag är så lycklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

En tallkrans på dörren

I lördags lyste solen över Eldsmark och termometern befann sig på behagliga sex grader. En alldeles perfekt dag för att ta tag i ett litet

Midsommar 2018

Midsommar vid foten av berget

Är det verkligen mindre än en vecka sedan det var midsommar? Det känns helt knäppt och jag vet inte riktigt varför det känns som att

Hur går det i bebisfabriken?

Bebis lånad av Vanja <3 Hallå kompis! Jag hoppas du haft en fin helg. Själv är jag helt ofantligt trött efter att ha klivit upp