Loppisutflykt

Nu har det riktiga sommarvädret kommit även till Övik. Idag regnar det och är 14 grader varmt/kallt ute. Hittills har vi faktiskt haft väldigt fint väder, även om det inte varit speciellt varmt. Så – jag berättar för er om en dag då vädret var fint och jag och mamma och åkte på äventyr runt bygden.

Loppisutflykt

Det var en lördag eller kanske en torsdag, på sommaren spelar inte det så jättestor roll. Vi tog bilen med siktet ställt på en loppisrunda. Vi hamnade här, på Sörtjärns Byskola där de, dagen till ära, hade någon typ av hantverksdag.

Loppisutflykt

Vi har en spinnrock på landet och när jag var liten satt jag och lekte med den men visste aldrig riktigt hur den funkade. Döm då min tokpepp när jag snubblar över en kvinna som sitter och spinner lin på en riktig spinnrock! Jag frågade om jag fick ta en bild och hon fnissade lite och sa ”javisst”, som att hon inte riktigt fattade varför den här lilahåriga storstadstokan skulle ha en bild på detta för.

Loppisutflykt

I ett annat hörn stod en man och skodde en häst, vilket verkade vara ett himla före. Det fanns även en kille som göt sänkor av bly till fiske och en kvinna som bakade tunnbröd utomhus. För att inte tala om snubben som skulle lära lillkillen att smida, ni vet banka på en skitvarm järnbit på ett städ (eller vad det nu heter). Kändes som en annan tid, så häftigt att se!

Loppisutflykt

Sedan åkte vi vidare till Nätra Hembygdsgård som bjöd på loppis och jag sprang på en räknemaskin från långt innan elen tror jag. Ingen aning hur det fungerar men grymt frän är den!

Loppisutflykt

Här fanns även alla möjliga vagnar som dras av häst. Jag fick lite Downton Abbey (OBSESSED)-känsla av det hela och ville ta på mig stora kjolar och börja prata brittisk engelska.

Loppisutflykt

Nätra marknad var liksom helig när jag var liten. Eller, rättare sagt Kornsjö-festerna när jag var tonåring. Jag var inte tillräckligt gammal för att komma in på området så vi gick mest fram och tillbaka på vägen utanför, drack nån läskig hembräntblandning och tittade under lugg på pojken vi tyckte var söt just då. Så när vi åkte förbi och marknaden var i full gång var vi ju tvungna att gå in och kika.

Loppisutflykt

Marknaden var överlag rätt trist, bara en massa skräp, sånt som man kan köpa hos valfri torgsäljare. Men några ljuspunkter fanns ju, som det här hemgjorda godiset som jag ääälskar. Så det blev lite sånt.

Loppisutflykt

Och så köpte vi munkar. Det var typ det.

Loppisutflykt

Sedan åkte vi vidare på loppisrundan. Jag ångrar lite att jag inte köpte faten till höger och kannan, så himla fina!

Loppisutflykt

På lägdan mitt emot höll bonden på att slå. Så himla bonderomantiskt.

Loppisutflykt

Nästa stopp var Brynge där vi tog ett fikastopp.

Loppisutflykt

I caféet fick man välja bland alla de här kaffekopparna. Jag hade beslutsångest i säkert en halv minut.

Loppisutflykt

Vi åt tunnbrödsmörgåsar med sallad, paprika, skinka och ost. Mamma drack saft och jag drack kaffe.

Loppisutflykt

Finaste kannan.

Loppisutflykt

Så gick vi ner längs med dammen och tittade på den gamla smedjan och sågverket och flottarboden och sedan började det regna så då åkte vi hem igen. En heldagstur som jag kan rekommendera om ni snurrar runt Övik någon gång!

Se alla bilder från min sommar i Övik på min Flickr!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

4 svar

  1. det är ju SÅ mysigt att du rapportera lite från Ö-vik. När man faktiskt känner igen namnet på några av platserna och får en himla fin barndomskänsla av inläggen. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

RENOVERINGSVLOGG | Vardagsrummet är klart!

Vlogg: Vardagsrummet är klart!

ÄNTLIGEN är vardagsrummet klart! I den här vloggen får du följa med när vi gör en platsbyggd bokhylla (typ), jag får en ny soffa och

En måndagsdejt med Elfvinggården

Glad måndag! Just denna måndag sitter jag och äter hotellfrukost i Stockholm men jag tänkte att vi skulle kika på förra måndagen som spenderades på

Munkudden

Utflykt till Munkudden

Aprilväder gör verkligen rätt för sitt rykte i år. Det växlar vilt mellan sol och vårvärme till snö och ett gäng minusgrader, slask och grått