Mål för entreprenören 2019 – hur gick det?

Mål för entreprenören 2019 – hur gick det?

Årets Landsbyggare
Bild tagen på Landsbyggaredagen vid Höga Kusten-bron där jag var nominerad till ”Årets Landsbyggare”.

Ungefär vid den här tiden förra året satte jag mig och gjorde något av det viktigaste – och läskigaste – inför det nya året. Jag satte mina mål.

I slutet av 2018 stod jag inför den största förändringen hittills i mitt företag – i januari skulle jag för första gången lansera Social Brand Lab, min egen onlineutbildning. Och jag hade satt mycket på spel, i ärlighetens namn mer eller mindre allt. Jag hade lagt alla ägg i en och samma korg och det måste funka. Det fanns inget annat alternativ.

Jag hade lagt ett halvår på att skapa den här utbildningen, kräma ur mig allt det bästa av vad jag lärt mig de senaste 10 åren (eller hela mitt yrkesverksamma liv typ) och nu var det dags att presentera det för världen. Jag hade anlitat en assistent på deltid och investerat i programvara för tusentals kronor. Nu måste det flyga.

Och som det flög. När jag öppnade portarna till Social Brand Lab nästan vällde folk in. Jag hade skapat något de ville ha, något de längtade efter och behövde. Och de ville ha MIN hjälp. Alla år jag lagt på att bygga MITT personliga varumärke hade gett resultat och nu var det min tur att hjälpa andra.

Så ja, 2019 var året min business hittade sin ”sweet spot”, minst sagt. Men ska vi kika på hur de där målen jag satte upp gick?

1 | Få minst 100 deltagare i min utbildning Social Brand Lab under 2019. 

När jag satte det här målet var det med hjärtat i halsgropen. Att folk skulle köpa visste jag, jag hade ju trots allt gjort en marknadsundersökning. Men jag hade ingen aning HUR många som skulle köpa. Men nu när 2019 kommer till ett slut har jag nästan 150 elever i Social Brand Lab. Så det får jag ju ändå vara jädra nöjd med!

2 | Kunna anlita Jackie på halvtid till sommaren.

Här har jag nog räknat lite optimistiskt men att ha Jackie på halvtid skulle kräva långt fler än 100 medlemmar i Social Brand Lab, haha! Men jag har henne just nu en dag i veckan och det fungerar super.

För att växla upp ytterligare kommer jag behöva mer hjälp, sedan om det blir Jackie eller någon annan (Jackie har ju andra uppdrag med och inte tid för bara mig!), det får vi se! Men jag hoppas kunna ta en i alla fall en person till i teamet nästa år.

3 | Köpa en ny dator.

Ohhhh yes! Jag köpte ny dator efter första lanseringen i vintras och slog till på en riktig Rolls Royce! SÅ nöjd med den är jag! Och nu när jag också har ett KONTOR i mitt nya HUS så känns allt så mycket mer på riktigt.

4 | Bli bättre på min ekonomi.

Bättre vet jag inte om jag blivit men jag har åtminstone tagit det mer på allvar! Jag har nu en redovisningsbyrå som sköter all bokföring och bokslut åt mig och det enda jag behöver göra är att fakturera och skicka dem underlag. Det är HIMMELSKT.

5 | Sälja.

Det här året har faktiskt hela min inställning till sälj förändrats. Jag kan inte säga direkt hur eller när men jag tror att det handlar om att jag ”kallsäljer” inte längre. Alltså, jag pratar inte med människor som inte känner mig alls. De kommer in i min värld via sociala medier eller en freebie till min maillista så när jag väl ”säljer” (det vill säga ta betalt för något), då har de förhoppningsvis redan lärt känna mig och litar på att jag kan min grej. Och DÄR är jag trygg. Att jag kan min grej, att jag kan ge värde och att jag kan hjälpa dem nå sina mål. Så min approach är heeelt annorlunda nu och jag älskar det.

I veckans avsnitt av ”Vad fan håller jag på med?!” summerar jag och Alex 2019 och pratar om just detta, hur gick det med målen som vi satte upp? Så lyssna på en lite mer detaljerad variant av det här inlägget här:

4 svar

  1. Det har varit så roligt att följa dig (och Alexandra) under året. Det har verkligen hänt mycket! Ni har båda hittat grejen och kan vi snacka några sekunder om det här med hur mycket du ändå börjat PLANERA!!! Hur sjukt ju. Jag tänker också på din plats i Övik och hur roligt det ändå är att få vara del av en destinationsutveckling, till skillnad från att bo i Stockholm och vara lite som alla andra. Men att verkligen välja där man vill bo och vara en aktiv part i den bygden, det är skoj!

    1. TACK för din reflektion och att du följt oss så lojalt hela vägen! Och JA, destinationsutveckling och att vara en influencer FÖR sin bygd, jag älskar det! Att få vara för Övik typ det du är för Åre, det är riktigt häftigt. Även om jag inte är lika duktig på att visa upp vad som finns att göra här, ska bli bättre på det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

70. Sofie Hallberg & Ida Höckerstrand/Ångestpodden

Sofie Hallberg & Ida Höckerstrand utgör tillsammans Ångestpodden och företaget Inget Filter. De har hundratusentals lyssnare varje månad och pratar om just – ångest. Något som innebär att väldigt många känner igen sig i vad de pratar om. Vi pratar …

Tre bra saker med mitt liv

Alltså jag är HELT tagen av alla underbara kommentarer på mitt inlägg om att jag flyttar hem till Övik. Fan va fina ni är!! Jag

10K och fem timmar dagsljus

Glad måndag kära vänner! Klockan är halv ett och solen har knappt gått upp idag. Och jag har knappt varit ute, måste ge mig ut

83. Facebookannonsering for newbies med Sara Öhman

Sara Öhman är, förutom en av mina bästa vänner, en riktig stjärna inom digital marknadsföring. Hon driver sedan 6 år tillbaka eget företag och jobbar med att hjälpa företag få mer effekt av sin marknadsföring i sociala medier. Hon är en av mina personl…