Månadsrecap: April 2023

Månadsrecap: April 2023

Välkommen till min födelsedagsmånad – april!

April började så klart traditionsenligt med att jag fyllde år – som vanligt den 1:a april! I år bjöd jag in till champagneprovning och det kan du läsa mer om här!

Två roliga saker från april: Is-strilen från rännan på garaget. Extremt fascinerad över hur denna kom till.

Och räven som helt obrytt knatade över min gård en dag då jag satt vid köksbordet och drack kaffe. Jag stängde in hönsen fort som fan kan jag meddela.

Ser du nån skillnad på bilderna ovan? Lite? Hint; på den vänstra är min panna en halvmeter hög för mina ögonbryn syns inte! Och till höger har jag varit på konsultation för micro blading, alltså en slags tatuering av ögonbrynen. Formen känns PERFEKT så nu blir det microblejdande av i juni.

Vi firade påsk hos mig! Vi har aldrig varit en påskfamilj, aldrig riktigt firat eller ätit påskmat eller så, men i år drog vi lite spontant ihop ett litet påskfirande! Målade ägg och till och med mormor, 93 bast, engagerade sig i äggmålandet. Så himla fint.

Och så blev det säsongsavslutning i Bjästabacken med fika och sol och snömodd. Inte toppenföre men sjukt mysig dag var det.

Och sen en söndag släpade mamma och Roger upp mig på lastbilsgaragets tak för att skotta sagda tak. Jag var konstant livrädd för att gå igenom men allt gick bra och jag gjorde en soffa som vi satt och fikade i innan vi skottade bort den med.

Den 10:e fyllde lillebror 40 och jag var så inställd på att han redan fyllt 40 eftersom vi pratat om det så länge så jag skrev 41 på hans kort. Kortslutning?

Extremt gott hembakt fika fick vi i alla fall och Anna undrade om hennes son var en bortbyting när det visade sig att han älskar sockerkaka. Anna äter varken tårta eller muffins eller nånting som har en sockerkaksbotten medan Vilmer glatt mumsar i sig.

Sen blev jag sjuk. Låg i 39 graders feber (ej covid) i flera dagar och bilden till höger var den mest sedda på mina stories någonsin tror jag. Japp, det är så man vill bli ihågkommen.

Två saker som gjorde mig glad; hemvärpta ägg och perfekt avocado.

För dokumentation; så här såg gården ut den 19:e april. Var ändå rätt euforisk när jag började se uteplatsen igen under snömassorna!

Vilmers bästa grej var att klappa händerna och lägga pussel. Men så skulle han ju snart fylla två med!

Och så åkte vi upp till Umeå och gick på trädgårdmässan för att se Sara Bäckmo föreläsa och få lite odlingsinspo. Massor med bra tips tog jag med mig!

Jag och Sara har ju känt varandra i evigheter, vi lärde känna varandra när hon började blogga på Land för typ 10 år sedan och jag var hennes ”bloggcoach”. SÅ kul att se så långt hon kommit. Extremt skarp businesshjärna har hon, en av mina förebilder när det kommer till business i den här världen.

En tisdag höll Elin en fantastisk masterclass i Kreatörsakademin om hur man släpper en egen bok – och torsdagen fick jag hänga med Vilmer som hade en grej för att bygga klossar (och inte var dålig på det!).

Sen kom det andra bokstödet till april – valborg – och vi firade i Kvaved som vanligt. Älskar valborg, det är verkligen startskottet på våren!

Odlingshyllan i gästrummet – det allra gladaste vårtecknet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vintern vaknar

Jag insåg precis att min bok redan finns uppe på Adlibris och Bokus! Visserligen utan varken omslag eller synopsis MEN med ett släppdatum (29 januari,

Surströmmingslördag

I lördags vankades det surströmmingskalas i Kvaved. Så jag tog på mig en kjol och en liten röd väska och åkte till mitt gamla hem

Lindö

Tjena vecka tjugoett!

God morgon och välkommen till en ny vecka här i bloggen! Jag är fulltankad på ny energi efter en helt fantastisk helg hos Nathalie ute

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!