Månadsrecap: Mars 2023

Månadsrecap: Mars 2023

Mars var Norrskenets Stora Månad. Var och varannan kväll sprang jag ut och tjöt i högan sky över norrskenet som dansade över himlen. Den här kvällen var det så starkt att man verkligen kunde SE hur det dansade och det var öööverallt, på alla sidor och ovanför mig.

Det är något riktigt magiskt med norrsken, man känner sig så liten men ändå så stor.

I övrigt så fortsatte idet långt in i mars där den mesta tiden spenderades under en filt i soffan eller framför brasan. Att ligga under en filt med en katt på höften är dock gravt underskattat.

Melodifestivalen kom till stan och så även Christer Lindarw, som jag stod bakom i kön in till The Chefs tält som de ställt upp på torget för att bjussa folket på lite kalaskäk och schlagerdängor. Jag fällde kommentaren att is-örnen hade lite väl mycket ”tredje riket”-vibes och Christer höll nickande med. 😅

Hemma på gården var även hönsen trötta på vintern och ville komma och ut och leka!

Och lite smått inledde jag odlingssäsongen. Jag ääälskar att börja förodla i februari/mars och drömma mig iväg till sommaren när trädgården står i full blom!

Rally och motorsport är en långtgående tradition i min familj (jag åkte kartläsare i tonåren) och min morbror Roger är fortfarande i allra högsta grad aktiv inom Öviks motorsport. Så några gånger per år tar jag en trip down memory lane och gör honom sällskap som funktionär på olika biltävlingar.

Här satt jag som målbil på sjön i Långviksmon och plötsligt, innan starten skulle gå, landade tre hobbyflygplan på sjön och parkerade intill starten. Som att det var världens mest naturliga grej! Tar flyget till rallytävlingen bara. Det visade sig också att en av piloterna var han jag åkte med i friluftsbyn förra året!

Skidåkandet med familjen Hellman blev nästan också lite av en tradition det också och innan säsongen var slut hade jag näääästan bemästrat parallellåkandet.

(Och med nästan menar jag ibland under korta sträckor när det gick väldigt långsamt.)

Och sen i slutet av mars var det dags för distriktsstämma för Centerpartiet på Bruksgården och jag var där som ombud och passade på att prata politik med vår riksdagsledamot från Västernorrland, Anne-Li Sjölund.

Och sedan kom april – min födelsedagsmånad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Sista veckan i april.

God tisdag vänner! Det är första tisdagen i maj och jag kan fortfarande inte riktigt fatta det. Har det gått FYRA månader av det här

Serier jag följer i juli

När jag inte jobbar så plöjer jag serier, det är ett välkänt faktum (eller?). Så jag tänkte att jag lånar Sandras koncept och så kikar