marieantoinette.jpg

Saw it, loved it. Jag talar förstås om Sofia Coppola's ”Marie Antoinette”, en av mina mest efterlängtade filmer det här året. Kirsten Dunst är bara så perfekt som den naiva, spontana och oerhört fnittriga Marie Antoinette och hela filmen är bara en stor frossa i dekadens och vackra kläder. Och mycket häftig musik. Men bara kläderna är skäl nog för en klänningsälskare som jag att se den.

Jag älskade filmen, och kan inte riktigt förstå dem som har stämplat den som ”långtråkig”. Visst, det är inte dunder och brak hela tiden, men det är aldrig långa partier som är händelselösa heller. Och han som spelar Axel von Fersen är ju bara en liten fox.

Det enda som gör mig lite besviken är slutet. Alltför abrupt. Hade de fortsatt så hade jag säkert lipat dock. Av nån konstig anledning så sympatiserar jag med den bortskämda lilla flickan i slutet. Jag som aldrig riktigt gillat Kirsten Dunst skulle lugnt gett henne iaf en Golden Globe nominering för filmen.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Frostig skogspromenad

Minus sex grader ute och kallt som fan i köket. Jag lyckas göra upp eld i vedspisen vid första försöket och gör en triumferande spontandans

Planeringsdag för 2020. Och ett norrsken.

Idag har jag haft besök på hemmakontoret! Jackie, min virtuella assistent, som nu har flyttat från Stockholm till Umeå (hurra!) kom hit imorse och sedan