Att ta semester som egenföretagare

I år hade jag sagt till mig själv, det här är året du tar semester på riktigt. Sätter autosvar på mailen och checkar ut – på riktigt.

Jag har inte direkt haft någon riktig semester sedan jag startade eget för sex år sedan. Ingen sådan där “nu tar jag tre veckors sammanhängande semester och gör inget jobbrelaterat alls” i alla fall utan snarare en halvdag eller en helg här och där, men alltid med jobb intryckt där emellan.

I år hade jag kommit överens med mig själv att göra det på riktigt. Typ inte öppna datorn på hela juli om jag inte verkligen kände inspirationen pocka på eller ville surfa på pinterest liksom. Inga måsten vid skrivbordet.

Och herregud vilken ångest jag har haft. Sedan midsommar ungefär har jag varit en fot inne, en fot utanför. Petat i allt möjligt men inte fått någonting gjort. Haft dåligt samvete för att jag inte direkt jobbar, men inte direkt är ledig heller. Bara är omgiven av halvmesyrer som halvfärdiga projektplaner och en tanke på att kanske åka på den där utflykten med familjen.

Jag och Alex poddade om det här i tisdags (podden kom ut igår) och jag öste verkligen ur mig all ångest. Bara en lång klagosång fylld av noll substans och en massa gnäll. Så här i efterhand så tror jag det var katarsis. För sedan satte jag mig och skrev det där blogginlägget som fastnat i flaskhalsen i två veckor och så kände jag mig lite.. fri?

Så jag satte mailen på autosvar och lovade mig själv att kolla den max en gång per dag. Och det har jag banne mig hållit. Och inte ens haft dåligt samvete.

Jag behöver tömma hjärnan. Jag behöver göra plats för kreativitet och nya intryck. Ge inspiration en liten jävla chans att komma in. För jag känner mig trött, orkeslös och utan driv. Och det är väl lite därför man har semester va? För att ladda om? Så jag tror jag måste våga testa det på riktigt i år.

Håll lite koll på mig är du snäll? 😉

Jag kommer så klart uppdatera sociala medier och bloggen ungefär som vanligt men lite mer på volley. När jag får feeling liksom. 😋

Lyssna på alla avsnitt av podden här!

Btw, under juli så kommer jag och Alex – eftersom vi tänker ha semester – att köra lite vacay mode även i podden! Så nu blir det noll jobbsnack och bara en massa andra spännande ämnen. Vad vill du att vi pratar om? Det ska faktiskt bli jättespännande att gräva sig ned i lite andra saker än företagande!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

  1. Kan ni inte prata om era dejtingliv?
    Är själv singel sen länge, har tröttnat på
    dejtingsajterna och lagt ner det. Tycker det
    är jättesvårt att träffa någon ute på events eller andra ställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Ett lite osammanhängande blogginlägg

Vet du. Jag har tänkt varenda dag sedan i onsdags (då jag sist bloggade) att jag ska blogga. Men jag har känt sån prestationsångest inför

Vlog: Golvläggarfest!

Tjohoo! Här kommer äntligen vloggen från golvläggningen (som du ju fick se i bloggform redan för en månad sedan)! Det är tydligen inte helt lätt

Bokmässan 2018

Tack Bokmässan!

Foto: Madeleine Wejlerud Vilket jädra kalas! Det är måndag och jag är fortfarande helt golvad efter alla intryck, alla otroligt inspirerande samtal och alla lovord

Hej vågkluck! Jag har saknat dig!

Bara för en vecka sedan gick det inte att gå här för snön var fortfarande så djup. Nu är den nästan borta. Så i förmiddags