I motljus och dimma

Idbyn i motljus

Foto: Katarina Wohlfart | Redigering: Linda Hörnfeldt

”ÄLGAR!! STANNA!!”

Efter en lång dag av utflyktande vid Höga Kusten var vi runt 22 på kvällen i torsdags äntligen på väg hem till Kvaved. Solen hade gått ner och lämnade bara en strimma av eld vid horisonten.

Vi hade precis svängt av vid Idbyn mot Kvaved när vi, i den fantastiska dimman som lagt sig över ängen, såg de ståtliga fyrbenta djuren. En ko och hennes kalv.

Helena tvärnitade bilen och ut ramlade tre bloggare som i panik rev ut systemkamerorna ur bagaget och i hetsen nog gapade och smällde i dörrar lite för högt för älgarna tittade först förvirrat åt vårt håll och tog sedan sikte mot skogen.

Idbyn i motljus

När besvikelsen över att ha skrämt bort älgarna hade lagt sig så tänkte vi att, nu har vi den här fantastiska dimman och solnedgången, vi får ju göra det bästa av det! Och ut på ängen bar det och dyngsura av daggen och dimman blev fötterna men det var det värt.

Idbyn i motljus

Idbyn i motljus

Idbyn i motljus

Katarina fotade loss och jag snurrade mig snurrig och det var helt fantastiskt. Det är sådana här underbara infall jag kommer minnas när hösten kryper på här i Stockholm.

Och älgarna då? Jag hann inte ställa in kameran innan älgarna sprang iväg utan knäppte bara loss en bild i hetsen. Älgkalven fastnade på bilden och jag lyckades halvrädda den från den extrema underexponeringen. Den är inte bra men den är där!

Älgar i Idbyn

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

10 svar

  1. alltså ooooooooomg. MAGI herregud!! san francisco är typ dimmstaden nummer 1, men då hänger den över bergstopparna eller ligger över tippen av golden gate bridge och aldrig sådär lågt i gräset som en tidig svensk kall sommarmorgon. älskar dessa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Klappa hästmule på lunchen

Det är äntligen februari och årets längsta månad är förbi. Herregud så lång januari var i år. Mörk och isig och en massa ledsna dagar.

I motljus och dimma

Foto: Katarina Wohlfart | Redigering: Linda Hörnfeldt ”ÄLGAR!! STANNA!!” Efter en lång dag av utflyktande vid Höga Kusten var vi runt 22 på kvällen i

Klämdag

Så här spenderar vi Valborg i den här pälsbarnsfamiljen. Kramar kameror, tittar på Madam Secretary (har en hel säsong kvar så håll ut!) och återhämtar