Min Bullet Journal

Jag upptäckte Bullet Journal i slutet av 2015. Hamnade i hörnet av YouTube med “plan with me”-videos och tutorials och blev kvar där en hel kväll.

Jag köpte en superfin anteckningsbok i New York, den hade citatet “Not all those who wander are lost” på omslaget och randiga sidor inuti. Den var superfin och jag älskade den. Men den blev aldrig riktigt rätt. Jag tror det var i de randiga sidorna jag fastnade. Att det var anledningen att det aldrig blev någon ordning på mitt bulletjournal:ande – den hade ränder och inte prickar som den “skulle”.

Så när jag nu skulle inhandla en ny bullet journal för 2018 så gjorde jag min research och såg till att lyssna på proffsen. Det blev en Leuchtturm Bullet Journal A5 (kanske lite overkill men jaja) från Pen Store (japp, SÅ nördigt, love it) med tillhörande kalligrafipennor i olika färger. Den här gången skulle det göras rätt.

Sedan satte jag mig och knarkade YouTube. Alla olika versioner av “Monthly Spreads” och “Weekly Spreads” och “Flip throughs”. HerreGUD vad det finns resurser.

Och sedan så gick jag loss. Och jädrar vad roligt det var! I flera timmar satt jag och ritade och skrev och skuggade. Så länge att jag på riktigt fick träningsvärk i handen. It's a real thing.

Och kolla så fint det blev! Det här är min “Weekly Spread” för den här veckan, nästa blir det nog en annan variant, nu är jag djupt inne i experimenteringsfasen. Är för övrigt bisarrt nöjd med tulpanerna (som jag så klart härmade från någon annan MEN ritade själv på fri hand!)!!

Använder du Bullet Journal-metoden? Skulle du vilja se en video med hur jag satt upp min för 2018?

Vad är Bullet Journal egentligen? Elin har gjort en himla bra video om det, kolla in den här!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

17 svar

  1. Så fint!! Älskar upplägget i weeklyn med events på ena sidan och to do på andra. Kanske borde testa något liknande! Experimenterandet är ju verkligen en av de bästa grejerna med Bujo, att man alltid kan ändra och testa något nytt. Och att man gör som man vill. Blir bättre och bättre på det. Hinner jag inte göra en weekly denna vecka? Då är det skitsamma och jag går direkt på dagens eller något annat jag behöver.

  2. älskar det här! ser hemskt gärna mer om detta! jag kör inte bullet själv, men har varit så nyfiken på det sedan jag såg de första svenska bloggarna börja pricka sina. så kreativt och fint!

  3. Är nyfrälst på BuJo. Jag gjorde en ”testversion” augusti till december. Perfekt att känna in vad som funkar flr mig och vad jag själv behöver. Lätt att svepas med när man googlar och tittar runt på Pinterest. Så för min del gällde det att sålla och hitta min version. Men jag är jättenöjd och kände att jag fick bättre överblick och mer gjort under hösten. Jättebra för mig jämfört med kalender/almanacka, så jag lär fortsätta 😁

    1. Haha! Jag tänker också att jag testade förra året, såg ju hemsk ut! Det är ju det jag älskar med BuJo, att man kan välja själv hur man gör – jag tänker INTE få prestationsångest kring det här, det ska fan fortsätta vara mysigt! 🤩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

HCC Popup

Popupbutik i Övik med High Coast Creative

Ett community som tagit emot mig med öppna armar sedan jag flyttade hem till Övik är stadens kreatörer. Konstnärer, fotografer, författare och allt där emellan.

När jag vill allt men kroppen vill inget

Jag hade så många planer idag. Jag skulle skriva, äta lång frukost och sedan skulle jag möta upp Sanna, glida runt på Nytorgsfesten och sedan

RENOVERINGSVLOGG | Vardagsrummet är klart!

Vlogg: Vardagsrummet är klart!

ÄNTLIGEN är vardagsrummet klart! I den här vloggen får du följa med när vi gör en platsbyggd bokhylla (typ), jag får en ny soffa och

Sorgen över att nu är det slut

I år slår den hårt. Post-vacation-blues. Efter-semester-depressionen. Upplevelsebaksmällan. Sorgen över att nu är det slut. Jag har nu varit inlåst (mer eller mindre frivilligt på