10 år på Instagram – min första instagrambild

Idag är det 10 år sedan jag la upp min första bild på Instagram. Lite drygt tre veckor efter att appen lanserades den 6 oktober 2010.

Den 30 oktober 2010 bodde jag i New York. Jag spelade bingo och drack margaritas varje vecka på Tortilla Flats i West Village. Jag åt frukost till lunch och lärde mig dricka kaffe (läs: vanilla latte på Starbucks). Jag dejtade (läs: låg med) en kille som var så hipster att han vägrade kalla sig för hipster och hade en AC som hängde precis ovanför sängen och lät som ett tröskverk vilket gjorde det omöjligt att sova där. Jag gick hem varje kväll till rummet jag hyrde på Grand Street mellan Elizabeth och Mott, andades in den där speciella New York-doften och var så jävla lycklig att jag fick leva min dröm.

Halva min packning när jag flyttade till NY bestod av studieböcker eftersom jag samtidigt pluggade Webbredaktör på distans mot Mittuniversitetet. Jädra Kotler alltså. Jag satt på det fantastiska biblioteket vid Bryant Park och pluggade och AC:n var så maxad att jag inte kunde tänka på något annat än hur mycket jag frös. Jag fick bara godkänt i “webbdesign” (när jag jobbat som webbdesigner i flera år) och VG i “lag och rätt” för att jag faktiskt pluggade för den tentan.

De tre månaderna jag bodde i New York förändrade mig som människa i grunden. Jag lärde mig nog mest av allt att äga mina åsikter och att rucka på vad jag visste om relationer. Mitt liv är fortfarande “före och efter New York”.

Och för detta kommer hon för evigt vara en av mina största kärlekar.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

4 svar

  1. aah, NYC är sa härligt, älskar oxo den staden, hade tur att vara där tre ganger…men aldrig bott där. hur är det att bor i en san jättestad? vad har du jobbat där?

  2. Hej! vilken upplevelse det måste varit och bott i New York. Vad jobbade du med? Någon gång skulle jag också vilja resa till New York . Nu till en annan fråga jag försöker hitta din bok: yrke Influenser men hittar den på din sida som ebok , jag vill gärna ha den i bokform. Fint namn du har. Mvh Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

10K och fem timmar dagsljus

Glad måndag kära vänner! Klockan är halv ett och solen har knappt gått upp idag. Och jag har knappt varit ute, måste ge mig ut

Vlogg: Min midsommar 2020

Häng med till Höga Kustens skärgård och Sandvikens fiskeläge på ULVÖN där jag spenderade midsommar för andra året i rad. Ljuvligt! Se blogginlägget från midsommarafton