10 år på Instagram – min första instagrambild

Idag är det 10 år sedan jag la upp min första bild på Instagram. Lite drygt tre veckor efter att appen lanserades den 6 oktober 2010.

Den 30 oktober 2010 bodde jag i New York. Jag spelade bingo och drack margaritas varje vecka på Tortilla Flats i West Village. Jag åt frukost till lunch och lärde mig dricka kaffe (läs: vanilla latte på Starbucks). Jag dejtade (läs: låg med) en kille som var så hipster att han vägrade kalla sig för hipster och hade en AC som hängde precis ovanför sängen och lät som ett tröskverk vilket gjorde det omöjligt att sova där. Jag gick hem varje kväll till rummet jag hyrde på Grand Street mellan Elizabeth och Mott, andades in den där speciella New York-doften och var så jävla lycklig att jag fick leva min dröm.

Halva min packning när jag flyttade till NY bestod av studieböcker eftersom jag samtidigt pluggade Webbredaktör på distans mot Mittuniversitetet. Jädra Kotler alltså. Jag satt på det fantastiska biblioteket vid Bryant Park och pluggade och AC:n var så maxad att jag inte kunde tänka på något annat än hur mycket jag frös. Jag fick bara godkänt i ”webbdesign” (när jag jobbat som webbdesigner i flera år) och VG i ”lag och rätt” för att jag faktiskt pluggade för den tentan.

De tre månaderna jag bodde i New York förändrade mig som människa i grunden. Jag lärde mig nog mest av allt att äga mina åsikter och att rucka på vad jag visste om relationer. Mitt liv är fortfarande ”före och efter New York”.

Och för detta kommer hon för evigt vara en av mina största kärlekar.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

4 svar

  1. aah, NYC är sa härligt, älskar oxo den staden, hade tur att vara där tre ganger…men aldrig bott där. hur är det att bor i en san jättestad? vad har du jobbat där?

  2. Hej! vilken upplevelse det måste varit och bott i New York. Vad jobbade du med? Någon gång skulle jag också vilja resa till New York . Nu till en annan fråga jag försöker hitta din bok: yrke Influenser men hittar den på din sida som ebok , jag vill gärna ha den i bokform. Fint namn du har. Mvh Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Lately

HEJ! Så var den måndag igen och nu börjar den här 2020-peppen som jag efterfrågat i flera veckor smyga på mig. Kanske är det för

Varför ska jag ha en maillista?

För lite drygt ett år sedan blev jag med maillista. Jag skrev då det här inlägget om alla fördomar jag själv haft mot ”nyhetsbrev”, om

En regnig söndag vid köksbordet

Finns det något bättre och mysigare än en söndag vid köksbordet men en god vän, en termos kaffe, en helt ny Taylor Swift-platta och varsin

Hönshus

Hönsäventyret börjar nu!

Ända sedan jag flyttade hem till Övik för snart två år sedan har jag velat ha höns. Kanske inte tänkt på det så seriöst då