Min vloggkamera – Canon Legria Mini X

Jag får massor med frågor om kameran jag använder när jag vloggar så jag tänkte att jag skulle visa er den lilla godbiten!

Canon Legria Mini X Canon Legria Mini X Canon Legria Mini X Canon Legria Mini X

Kameran heter Canon Legria Mini X och är först och främst en videokamera, men det går även att ta bilder med den. Den är supervidvinklig och har därmed en fisheye-effekt, vilket gör den perfekt att filma sig själv då den då inte filmar så himla nära utan gör utsnittet i alla fall till en bröstbild (en bild som får med personens huvud och ner till brösthöjd).

Skärmen går att vända på så att man kan titta i den både om man har kameran mot sig eller från sig, den går även att ha hopfälld vilket kan vara bra om man inte vill få så mycket uppmärksamhet när man filmar klippbilder eller så. Ljudet är också riktigt bra då den har två rejäla mikrofoner på sidorna om linsen.

En sak till som jag tycker är toppen med denna är just hur den är konstruerad med linsen på “kortsidan” så att säga. Den får plats överallt, man kan ha den i fickan eller i en liten handväska, den tar knappt någon plats och den är väldigt lätt.

Kameran kostar mellan 3500-4000 kr och om du vill satsa på YouTube så skulle jag starkt rekommendera den. Jag har själv börjat filma mycket mer sedan jag köpte den då den är så lätt att ta med sig och dra fram och använda. Två tummar upp!

Bland annat dessa videos har jag filmat med Legrian!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Använder du QX100 något än eller har den hamnat i skymyndan nu för andra saker? Håller på att hjälpa en att göra inköp och val, hur tycker du den här funkar för att filma tutorials osv eller är det bättre att ha en vanlig kamera för det på kontoret?

    1. Jag använder den fortfarande rätt mycket men främst på typ event eller ställen jag kan planera. Den är ju inget man sliter upp för en ögonblicksbild. Och filma med den blir lite meckigt då inte filmen sparas på telefonen utan på micro-SD’t plus att batteritiden inte är så bra för video. Så nej- jag skulle inte rekommendera QX100 för video men helt klart för typ bloggfotogradering! 🙂

  2. Tack. Har funderat en del på hur jag ska uppgradera mig i tekniken. Efter att systemkameran la av så har mobilen fått ta vid. Visserligen en sprillans ny asbra men skulle vilja filma mer nu när Wille och jag tränar en hel del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En blygsam gästrumsmakeover

Välkommen in i gästrummet! Det här rummet ligger ovanför köket och har varit lite av ett “ställ-all-skit-som-inte-får-plats-nånstans”-rummet sedan jag flyttade in i huset för 1,5

Skottland!!

Just nu är jag helt bisarrt pepp för jag och min familj har precis bokat en resa i sommar till ett av mina drömresmål –