Någon frågade mig nyligen, ”hur känns det med allt nu” och jag svarade spontant ”jag är överexalterad och helt och totalt livrädd. Och precis så är det. Det händer stora saker. För mig och min karriär – livsavgörande. Och det är sjukt läskigt. Men också sjukt jävla underbart.

Nästa fredag går Stora Influencerpriset av stapeln. Ett event som rätt länge verkade som att det inte skulle bli av. Finansiering satt långt inne och projektet var jobbigt, mest för att jag verkligen inte ville ge upp. Jag tror verkligen att detta är något branschen behöver och är värd och att detta kommer svetsa oss samman ännu mer. Så nu när det inte bara kommer bli av utan redan nu är en succé (i alla fall för mig) så är jag helt överlycklig men också fortfarande livrädd. Det ska ju fortfarande genomföras liksom.

Och boken. Vi har inte varit vänner den senaste månaden. Skrivkramp har kombinerats med alldeles för mycket annat som kommit i vägen (mediastorm och andra kriser) och så kom ett omslagsförslag som inte alls kändes rätt. Och det kändes ännu värre för jag hade rekommenderat formgivaren och nu hade hon jobbat i onödan. Sånt tycker jag är asjobbigt. Idag pratade jag med förlaget och vi tar en ny vändning så nästa vecka plåtar vi omslaget, det blir alltså bild och inte illustration som var tanken från början. Inte med mig på omslaget dock. Men det kommer bli riktigt bra, det är jag övertygad om. Så, sjukt pepp men så klart också livrädd. Det är en bok liksom. Den ska tryckas och sedan se densamma ut i all evighet. För någon som jobbat med det evigt föränderliga internet hela livet är det galet läskigt.

Men vet ni. Jag tror att, när det slutar vara läskigt så slutar det också att betyda något. Så jag välkomnar läskigheten och euforin, de är ytterligheterna av livet som entreprenör. Och jag älskhatar det gränslöst.

160528 - BBCON

En bild från BBCON, vår första konferens innan vi blev Influencers of Sweden. En total livrädd-eufori-dag.

13 svar

  1. Heja! Du ger verkligen goda exempel på hur det kan vara att lämna ”komfort-zonen” och utvecklas! Det kan storma och det kan hagla och däremellan skiner solen. Och vägen går framåt 🙂
    (När min första bok kom ut var jag livrädd för att det skulle vara nåt småfel i den. Typ stavfel. Och det var det. Trots all korrekturläsning. Och det är det tydligen i många, många böcker… Och på något förunderligt sätt går livet vidare ändå… ;))

  2. Har nyligen börjat lyssna på dina poddar och kan bara säga wow! Du och alla du intervjuar är så sjukt inspirerande. Och du är verkligen superhärlig att lyssna på! Mina annars väldigt sega dagar på jobb går betydligt fortare med dig i telefonen. 😀
    du fick mig så pass inspirerad att jag äntligen själv startat en ny blogg. Tack!! <3

  3. Mod är det du har. Mod är det du gör. wickip:
    ”Mod, latin fortitudo, är en personlig egenskap och en av kardinaldygderna. Inom katolicismen tolkas fortitudo även som uthållighet. En modig person handlar i överensstämmelse med sina övertygelser och önskningar, även vid risk för negativa konsekvenser mot det egna jaget.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa: