Klimatfrukost på Formex

Klimatfrukost på Formex

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bokus.

Klimatfrukost-Caroline_Frankesjo_2019-07958
Foto: Caroline Frankesjö @carolinefrankesjo

Vilka hjältar de är, de här tre brudarna. Maria, Emma och Johanna som för ganska precis snart ett år sedan startade Klimatklubben, ett instagramkonto som nu blivit en rörelse av klimatpeppiga personer där ute som vill göra sitt bästa för att rädda för älskade jord. Och nu står de här grymma tjejerna här med sin gemensamma BOK i händerna. Bananas.

Men boken kommer det pratas mer om senare, den kommer inte ut förrän om några veckor (även om du kan förbeställa den här redan nu!). Nej, den här onsdagen (i onsdags) var det dags för klubbens tredje Klimatfrukost (jag var på den första i juni om ni minns) som denna gång skulle handla om inredning och äga rum på Formex!

Min dejt för morgonen var livets bästa Elin! SÅ glad att jag fick hänga med henne lite extra den här Stockholmresan, så himla bra och fin person som bara osar kreativitet men också sårbarhet och värme. Älskig person.

Klimatfrukost-Caroline_Frankesjo_2019-07676
Foto: Caroline Frankesjö @carolinefrankesjo

På plats sprang vi på Ellinor och Fanny! Älskar när man blandar personer från HELT olika delar av denna influencerbransch. Blir så drömmigt.

Foto 2019-08-21 09 06 01 (1)

Så HÄR pepp var Ellinor på Klimatfrukost! Fanny hade cyklat jättejättefort till mässan så var inte riktigt där än.

Klimatfrukost-Caroline_Frankesjo_2019-07752
Foto: Caroline Frankesjö @carolinefrankesjo

Foto 2019-08-21 09 20 11

Den veganska frukosten var sjukt mumsig och jag kom åter igen fram till att ett liv utan avocadotoast inte vore värt att leva. Och att Ellinors ring-game är starkt.

Klimatfrukost-Caroline_Frankesjo_2019-07789
Foto: Caroline Frankesjö @carolinefrankesjo

Äntligen fick jag träffa Frida Ramstedt som driver Trendenser och skulle sitta med i dagens panelsamtal. Så jävla ball brud. Vi återkommer till henne.

Foto 2019-08-21 09 56 18

Vid 09:30 var det dags för panelsamtal med Maria Soxbo som moderator. Med i panelen satt Frida Ramstedt, Trendenser, Sebastian Welling, team manager på IVL Svenska MiljöinstitutetTero Marjamäki, pressansvarig på Blocket och Ulrika Sjövall, design manager på Ellos.

Foto 2019-08-21 09 34 29

Ellinor var vansinnigt flitig och antecknade vad det pratades om på scenen. Det gjorde inte jag. Men kontentan var egentligen att vi konsumerar för mycket. På alla håll och kanter. Återbruka, återanvänd, köp begagnat och tänk på hur länge det du köper ska hålla. Investera! Jag som står inför att inreda ett helt hus och dessutom renovera fick en hel del tankeställare.

Jag tycker att detta som Frida sa är så himla klockrent och snor därför citatet rakt av från Emmas blogg:

Vi håller på att bygga kulisser för vårt liv och vi sätter normen för alla som följer oss. De ser våra härliga frukostar, de fantastiska vardagsrummen och vi skapar ju så mycket begär hos våra läsare och följare. Vi löser inte behoven utan vi skapar nya begär. Där har vi alla ett jättestort ansvar att ifrågasätta vad vi visar, och VARFÖR vi gör det vi gör. VARFÖR köper jag den där stolen…? Vi behöver vara mycket mer kritiska mot oss själva!”.

Så jäkla bra sagt, just det här att vi influencers ju faktiskt har ett jädra ansvar. Inte bara för våra läsare utan också vår planet! Jag säger som jag alltid sagt – gör som du vill men gör det medvetet.

Foto 2019-08-21 09 11 35

Efteråt fick jag äran att träffa Erika Åberg, byggnadsvårdare och programledare för ”Det sitter i väggarna” på SVT (som jag började plöja på tåget på vägen hem, jösses vad jag har att lära!). Hon gav mig råd om mitt innertak och sen vill jag gärna tro att hon ska bjuda in mig att vara med i ett avsnitt av programmet. Vi får väl se. 😊

Klimatfrukost-Caroline_Frankesjo_2019-07998
Foto: Caroline Frankesjö @carolinefrankesjo

Gulligaste Övikskollegan Jennie var också på plats! Blir alldeles varm i hjärtat över alla dessa braiga personer jag har i mitt liv. Och SÅ glad att jag har möjligheten att får vara med på sådana här tillställningar och tanka inspiration från dem.

Foto 2019-08-21 11 17 07

Jag passade också på att köpa Fridas nya bok ”Handbok i inredning och styling”, en bok som också kommer väldigt lägligt till pass för mig just nu. Fick den också signerad, lyx!

Foto 2019-08-21 11 18 18

Kan vi bara nämna lite snabbt att Frida har en FET monter på Formex som är brandad med ”Scandinavia's leading interior blog”. Hur ballt är inte det? Att en bloggare – ett yrke som så länge var något att se ner på – har en monter på vår största inredningsmässa, en bok som ska översättas till 10 språk och bara rockar skiten ur branschen? Älskar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

90. Att våga göra folk förbannade med Alejandra Cerda

Med sin tydliga nisch och sin engagerade målgrupp är Alejandra Cerda är ett perfekt exempel på en micro-influencer. Hon är inte rädd för att stå för sina åsikter och driver sina kanaler under namnet Jandi heart eco och skriver främst om hållbarhet och …

Linda

Producera eller reagera

Foto: Jacqueline Wester Hej vänner! Hur mår ni idag? Hörrni, jag har tänkt på en sak. Eller, jag har tänkt på rätt många saker, det