Mod. Det lilla ordet för alltid på min hand.

Jag har funderat på det i flera år. Motivet har varit uppritat och klart i några månader. Och idag blev det av. Idag har jag gjort min allra första tatuering. Ordet “mod” är nu för alltid inpräntat på insidan av mitt högra ringfinger.

Mod. Ett så litet ord med sådan otrolig tyngd. Mod för mig har så otroligt många innebörder. Det krävs en slags mod för att överkomma rädslor. För att klappa en orm. Hålla ett tal. Flytta till en ny stad. Hoppa ut ur ett flygplan. Resa jorden runt själv. Göra en tatuering.

En helt annan slags mod krävs det för att vara ärlig mot sig själv. Att öppna sig och våga dela det man känner och tänker med människor runt sig. Att våga vara sårbar. Mod att våga älska även om man inte blir älskad tillbaka. Att våga känna både högt och lågt. Att våga må dåligt och våga be om hjälp. Mod att möta mörkret i sig själv, låta ljuset skina barmhärtighetslöst över det som gör ont. Och sedan traggla sig tillbaka till ytan.

Det här lilla ordet ska för alltid påminna mig om kampen jag genomgår just nu. Kampen för mig själv. Att ha modet att möta mig själv, mina styrkor och mina brister och acceptera allt precis som det är. Att vara snäll mot mig själv. Att älska och respektera varenda liten bit.

Nu ska jag gå och lägga mig och titta lite nyförälskat på det lilla ordet på min hand. Adrenalinet och endorfinet börjar gå ur kroppen och lämnar en härlig tröttma. Sov sött mina små troll. Och våga vara modig.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

    1. Hej! På bilden här har inte skorporna trillat av och därför är den väldigt skarp här. Det krävdes även två ifyllningar för att den skulle bli komplett, då det tydligen är väldigt svårt att träffa rätt hudlager när man tatuerar på just fingrar. Den har slitits men inte så farligt och jag gillar ju när den ser lite “använd” ut. Men den kommer inte vara knivskarp, så att du vet. 🙂 Vill du att jag ska fota den och lägga upp en bild?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Morgondimma

Jag har inte haft så mycket inspiration att fota i sommar. Har drabbats av jämförelsesjukan och fastnat i perfektionshets. Vilket ju leder till ingenting. Det

Som hemma fast lite bättre

Reklamsamarbete med Företagsbostäder Nej. Jag har inte flyttat. Tyvärr. Vore inte en sån här etagelägenhet drömmen?! Ni kanske minns att jag där i mörkaste december

Hej vågkluck! Jag har saknat dig!

Bara för en vecka sedan gick det inte att gå här för snön var fortfarande så djup. Nu är den nästan borta. Så i förmiddags