Mormor och mormorsrutorna.

Det där med hobbys. Jag hittar ju på lite nya sådana titt som tätt. Mest för att jag lätt blir uttråkad, men nu också lite för att skifta fokus, hitta något som funkar lite som meditation och för att skapa nya ”slapparvanor” framför teven så att man kanske slutar trycka skit i sitt pajhål konstant.

Entervirkning. Och mer bestämt – mormorsrutor. Och vem då bättre att lära mig virka mormorsrutor än min alldeles egna mormor? Sagt och gjort, det blev kurs i helgen som var. Och det visade sig att jag var något av en naturtalang som numera har virkat sex hela rutor! Halvvägs till att täcke typ. Det blir nog ett kuddfodral till att börja med men sedan tänker jag mig ett överkast i alla möjliga pastelliga färger. Låter inte det alldeles lovely?

Virkning

Virkning

Virkning

Virkning

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Det både låter prima och ser prima ut. Jag vill också. Kanske ska höra om min mormor har några liknande kunskaper att dela med sig av. Såg nämligen att de gjorde ett underbart överkast på nyhetsmorgon, en jättestor mormorsruta, och ett sånt vill jag ha.

  2. Jag älskar att virka rutorna men att sy ihop eländet sen… Inte riktigt lika kul( kan vara så att jag har ett antal inte färdigställda mormorsruteprojekt som väntar på syihopmood). Men en jättemormorsruta, superidé. Måste jag kolla upp asap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Bild för uppmärksamhet

För första gången sitter jag här och skriver undan andan i halsen. Klockan är snart halv elva en onsdagskväll och jag sitter i sängen med

Två bloggare kom till Kvaved

I tisdags kväll lagom till att solen började sänka sig över Kvaved kom Katarina och Helena till byn för att hälsa på i några dagar.

Glamping på Fäberget

Höga Kusten alltså. HUR lyckos är jag egentligen som får bo på den här vackra vackra platsen? Det sägs ju att man blir hemmablind men

Tuppslakt

Maja. Tuppen som blev en Maja eftersom jag döpte kycklingarna innan jag visste könet på dem. Skojade om att vi inte var så fast i