Jag berättade ju lite igår om det där lilla paradiset som heter Arkösund. Nu tänkte jag fortsätta berätta om lördagens kalas. Det vankades ju bröllop mellan Maria och Olof och lille Edvin skulle döpas. Det var en alldeles lysande dag. Lite så här såg den ut.

Här, i trädgården hos Olofs föräldrar, skulle vigseln ta plats. Gästerna kom i samlad tropp från vandrarhemmet.

På gräsmattan hade man ställt upp stolar för ceremonin och även ett partytält där det bjöds på snittar och champagne efter vigseln och dopet. Och det var en himla tur för 10 minuter innan ceremonin började det spöregna. Så då hängde vi i tältet en liten stund tills det klarnade upp lite.

Här framme var det lilla altaret med dopfunt och dopljus, precis vid klipporna och havet.

Under själva ceremonin rådde fotoförbud (förutom av deras egna inhyrda fotograf) men efteråt fick vi fota. Och så här fina var de nygifta. Den lilla nydöpta var rätt grinig men söt ändå. Och precis när Maria och Olof hade sagt ja, jag menar, på sekunden, började det regna lite lätt igen, bara sådär fint. Om jag var den klyschiga typen skulle jag säga att änglarna fällde glädjetårar.

Sedan skulle det grattas och kramas. Frida och Maria var båda väldigt glada.

Och så kramades Sophie och Olof.

Och sedan fick jag skåla och kramas med bruden!

Efter brudskål och hurrande blev det lite mingel och då passade bruden på att hugga lite snittar.

Jon var himla piffig i lila i min och Marias lilla macka.

Bara för att man är piffig i vitt och brud betyder inte det att mammaplikterna försvinner. Edvins lunch kommer lastad!

Sedan började det spöregna igen och då passade vi på att gå tipspromenad bort till festlokalen. Så här fint var det där. Och jag kan faktiskt ta på mig mycket av äran för dukningen då jag hjälpte till. Visst blev det fint?

Här satt jag. Och ett av mina favoritvin serverades till maten. Mycket nöjd tjej.

Edvin var hungrig och arg och skulle matas. Men Maria verkade glad ändå. Eller så hade Jon sagt något tokigt. Han gör det ibland.

Sedan var det dags att skära tårta. Det var blåbär- och vaniljsmak och jag blev lite kär i den.

Och så dansade brudparet vals och jag blev nästan lipig. Och sedan fick jag dansa vals och bugga med prästen och det var toklänge sedan jag dansade sådan dans och det var så himla roligt så jag dåndimpade!

Sedan var det kalas och rödvinet flödade och jag stod på dansgolvet halva natten eller i alla fall till klockan tre då vi passade på att ta ett nattligt bad i havet. Det var nog det kallaste jag varit med om. Men doppade mig gjorde jag!

Och så just. Jag glömde berätta att jag drattade på arslet framför halva festen ute på verandan under fördrinken för att det var halt efter regnet. That's my story and I'm sticking to it.

En alldeles lysande, alldeles underbart bra dag. Lycka till Maria och Olof, ni är fantastiska.

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Dancing in September

September började med en folkfest! Det var dags för Övik Pride och lördagens tåg utgick från Öviks hamn. Jag gick så klart med Centerpartiet och

Underbara Clara La Linda

En kväll i Umeå med kollegorna

I tisdags tog jag bilen och åkte på utflykt till Umeå. Här i norr duggar inte möjligheterna att träffa en massa härliga bloggkollegor på samma

Snöskor på Åresjön

På snöskor på Åresjön

Fjäll i dimma, kaffe i kåsa och frasande snö under snöskorna. Så stavades en av de fantastiska dagarna vi spenderade i Åre tidigare i veckan

När blir man som influencer en sellout?

”Sellout” är ett ord som slängs runt rätt frikostigt när det kommer till influencers. Många stora profiler får höra att de är ”sellouts” på vartannat