Om att stänga av musiken och lyssna på kroppen.

It all counts - just do it.

I morse körde jag mitt andra utepass för säsongen. Det var varken långt eller jättesnabbt, men det VAR. Allt räknas.

Jag är ju något av en statistiknörd. Allt ska mätas och dokumenteras. Trafik på sajter, kommentarer, likes, sömn och så även träning. Mina träningsappar är en av mina stora sporrar men, som jag insåg i morse, också en av mina stora fiender. Jag fastnar i minuter, sekunder och intervaller och missar upplevelsen. Känslan av att springa, av vinden i håret och solen i ansiktet. Känslan när man tittar ner på sina fötter och inser att man faktiskt nästan flyger fram.

Så idag, efter halva rundan, stängde jag av musiken och slutade titta på klockan. Jag sprang tills jag inte orkade längre, vilade när jag behövde, blundade och andades och peppade mig själv istället för att lyssna på musiken och försöka springa i takt eller tänka “bara en vers till”. Jag lyssnade på kroppen. Och sista biten kände jag mig lätt, tankarna rusade, rensades, sorterades och jag såg och kände allt runt omkring mig.

Hädan efter ska mina små joggingturer vara en njutning, inte ett jagande efter sekunder eller takter. Mer meditation och egentid, mindre prestation.

Sedan kommer jag ju självklart kolla statistiken när jag väl kommer hem, helt avgiftad är man ju inte.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

4 svar

  1. Åh, jag känner så igen mig. Det är så himla lätt att bara mäta prestation hela tiden. Jag håller också på att jobba med det där flowet. Hejja oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Min helg i bilder

Hallå kompis! Hur mår du? Jag har precis kommit hem från ett träningspass med mamma och är tydligen en fena på det här med zumba?

En höstjacka på torsdagen

Jag har köpt en höstjacka! Jag älskar den. Och Jonas tog så fina bilder på mig i den härom dagen. Därför kände jag att den

Sätter upp min Bullet Journal för 2019

Så nöjd med mitt “2019”-omslag! En av de bästa grejerna med nytt år är att få sätta upp min Bullet Journal för det nya året.