– Reklam för Grace Wellness –
Att ha en personal shopper när man går och handlar, låter inte det som en lysande lyx? En lyx som jag och Karro fick avnjuta när vi shoppade i onsdags, då vi nämligen hade sällskap av vår PT Helene Ahlson. Helene guidade runt oss i djungeln av tillsatt socker, konstiga tillsatser och dinkel vs råg. Mycket lärorikt, allt är inte alltid vad det utger sig för att vara. Hmm.. matdeckarna? Sedan så lärde jag mig att innehållsförteckningar alltid är rankade från mest till minst, alltså det som står först är det mest av osv. Så om det står socker bland de första ingredienserna så är det baaad.

Första anhalt var brödavdelningen. Mitt morotsbröd från Lantbröd som jag äter jämt blev sågat vid fotknölarna. Eller, inte fotknölarna, men det var baserat på vetemjöl, baad. Claes från Grace Wellness hakade på och lärde sig ett och annat han med.

Desto bättre var det här rågbrödet med 100% fullkorn. Inte alls så torrt som jag trodde att det skulle vara heller, muy bien! Hårdbröd är dock bättre. Men på helgerna kanske man vill, jag vet inte, lyxa till det lite? 😉

Djungel nummer ett – müsli. Karro plockade ihop en egen liten blandning med bl.a. psylliumfrön, solroskärnor, pumpakärnor och rågflingor. Fina grejer. Själv köpte jag en färdigförpackad variant, naturell müsli med 100% fullkorn från Frebaco. Sedan kan man alltid skoja till det med lite bär eller liknande.

Djungel nummer två – nötter. Tro inte att det är fettsnålt eller kalorifattigt bara för att finns i ”Exotic Snacks” hyllan! Dock är det ju bättre fett iom att det är nötter, men håll er borta från yoghurten och det saltade och rostade. Au natural ska det vara. Och helst valnötter, mandlar och hasselnötter.

Hepp! Så här blev det slutgiltiga resultatet.



6 svar
Nu blev jag nyfiken: vaddå dinkel vs råg? Är det ena bättre än det andra?
Nu minns jag inte allt som Helene sa tyvärr, men råg är 100% fullkorn vad jag förstår och det är det man är ute efter. Dinkel är också väldigt bra, men inte fullt lika bra som råg. (Slå mig inte nu om jag säger något fel) 😉
Kavli lättost kändes väldigt, hej 1990 nu bantar vi!! Är det verkligen en nyttig produkt? Känns som den innehåller en hel del E-nummer och konserveringsmedel. Men keso är gott! Knäckebröd med keso, skivad avokado, lite tunt skivad rödlök, tomat och lite örtsalt. Mmm, galet gott!
Eftersom jag bara ska äta magra mejeriprodukter och ost är lite off limits så är Kavli bland det bästa jag kan komma över. Ett bra alternativ till smör på mackan. Sedan, visst, det är en del E-nummer i det, men det är svårt att komma ifrån. Tack för tipset, det lät spännande med rödlök! 🙂
Åh, vad intressant! Jag försöker också äta nyttigare. Skriv gärna mer om mat och träning! Det känns som att de flesta som skriver om sån’t har hoppat på LCHF-tåget och det där tror jag inte alls på. Okej att man kanske lyckas gå ner i vikt men hur nyttigt är det att propa i sig en massa mättat fett?
Jag testade LCHF för ca 1,5 år sedan (https://www.lalinda.se/?s=lchf&x=0&y=0) men det var i slutändan inget för mig. Att inte få äta kolhydrater alls funkade bara inte och allt det där fettet var rätt äckligt. Jag blev konstig i magen och konstant illamående. Men sånt är ju personligt, man måste ju hitta det som funkar för en själv, och för mig känns VV som ett vinnande koncept.
Kul att du gillar mina mat- och träningsinlägg! 🙂