Personligt rekord

Jag har hela mitt vuxna liv haft någon slags “dröm” om att jag ska bli en sån där som springer. En sån där som använder en löprunda som ensamtid slash terapi och kommer tillbaka med lösningen på alla världens problem. En sådan som “rensar hjärnan” på löpturen och bara knarkar endorfiner. En sådan som bara behöver löparskorna för att kunna träna. Och en sådan där som kanske, kanske någon gång har en medalj från någon slags lopp hängandes hemma.

För tre år körde jag ett joggingprogram och tog mig igenom sisdådär två månader av det hele innan sjukdom/lathet/en hög ursäkter tog över och satte stopp för löpambitionerna. Mitt rekord låg där på ca 10 minters löpning tror jag.

I våras började jag med det här joggandet igen och har inte riktigt vilja skriva så himla mycket om det med rädsla av att återigen få stå där med skägget i brevlådan och erkänna att jag banne mig inte kan avsluta någonting. Att jag är lat och bara inte orkar.

Men så idag, på eftermiddagen, genomförde jag mitt 17:e pass i Get Running-träningen. Med Carin bredvid mig och någon slags “hur svårt kan det vara”-mentalitet sprang jag 20 minuter i sträck. Utan att stanna. Det är längre än jag någonsin sprungit i hela mitt liv (som jag kan minnas). Och dubbelt så långt som jag sprang där för tre år sedan.

För vissa är det säkert en droppe i havet men för mig, min självbild och mitt pannben var detta en enorm seger. Jag höll ett bra tempo till 90% av passet och jag bangade inte även när jag fick håll och ville kräkas. Jag krigade igenom. Jag överträffade både mig själv och mina förväntningar. Jag bevisade för mig själv att jag banne mig visst kan bli “en person som springer”.

Bild från i våras.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

8 svar

  1. Grymt bra ju! Jag har aldrig heller sett mig själv som “löpare” haha, inte ens när jag sprang gbg-varvet. Och det var ju efter det loppet som jag typ la löparskorna på hyllan. Det är verkligen skitjobbigt att springa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlog: En helg med de roligaste jag känner

Det var länge sedan jag skrattade så mycket som den här helgen för två veckor sedan med Sanna och Emilia. Det var några fantastiska dagar

En vecka till valet – så röstar jag!

Om knappt en vecka är det val. Och även fast jag ofta känner mig uppgiven och informationstrött så känner jag att jag har ett ansvar

Hur fungerar passiv inkomst i mitt företag?

Hur byggde jag upp min business till att gå från konsultande till att driva en förening till att nu jobba främst med onlinekurser? Vad är passiv inkomst och vilket är det bästa sättet (hint: onlinekurser!)?

Hej min vinterjacka!

Jag har blivit med ny vinterjacka!

Min gamla är helt trasig och blixtlåset har gått sönder så det var dags. Dock ska jag fixa blixtlåset och använda den gamla som “hemma på gården och i skogen”-jacka medan den här nya får vara min “synas bland folk”-jacka!