Politik gör mig ledsen.

Om knappt två veckor är det val. Och samtalen jag har inför detta gör mig så ledsen. Folk är så vansinnigt missnöjda och spottar bara skit runt sig istället för att fokusera på vad som kan bli bättre. Partierna skanderar vad de andra gör dåligt istället för att fokusera på vad de själva gör bra och feministerna skäller på varandra om.. ja, vad? Vem som är bättre på jämlikhet?

Jag blir så förbannat trött. Vad har hänt med viljan om att skapa ett bättre Sverige? En bättre värld? Var finns optimism och hoppet till mänskligheten?

Nej, människan har blivit en handelsvara. En investering eller en belastning. Något som kostar pengar. Skolan, äldrevården, a-kassan och de sjukskrivna. Alla är de en belastning, ett problem som måste lösas. Eller något man i den privata sektorn kan tjäna pengar på. Människan har blivit pengar.

Det blir så vansinnigt påtagligt hur trötta vi är. Hur missnöjda och rädda och trötta vi är. Och det gör mig så ledsen.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

 1. Ja, visionerna saknas onekligen. Rejält.
  Problemet i mina ögon är att de redan stora etablerade partierna är så skitnödiga och värnar om mittenväljarna att man glömmer bort visionerna, (som ändå ska vara grundbulten i all politik kan jag tycka), På hur vi till exempel kan få ett bättre samhälle att leva i, för alla.
  Jag håller kanske inte med Fi´s alla punkter, men jag är så jävla trött på det ojämställda samhället med sexism i olika former som frodas, diskriminering och hotet mot de svaga och redan utsatta i samhället.
  Jag kommer att lägga min röst på …. *drumroll .. Fi, därför att jag känner att de har en av de mest tydliga visionerna, som de andra saknar. Kritiken som man ofta får höra är deras så kallade ”vansinniga belopp som man vill lägga på helt galna saker.” Jag skulle nog vilja uttrycka det såhär, man vill lägga pengarna på lite andra saker än de andra. Och gud vad skönt med en utmanare!
  Att nästan alla partiledare just nu villigt kallar sig för feminister (trend), gör ingen skillnad. Det går och har gått alldeles för långsamt. De har inga konkreta planer på att förändra strukturerna och det hårda patriarkatet. Vi måste nog göra om och framför allt göra rätt, så har vi lagt en sund och bra grund tror jag och bygga vidare på det.

  Oj, nu blev det lite långt här. Lite så tänker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Ettårskalas!

I torsdags fyllde Influencers of Sweden ett år och det firade vi i fredags med kalas på kontoret! Det blev något slags superspontant ettårskalas och

Surströmmingslördag

I lördags vankades det surströmmingskalas i Kvaved. Så jag tog på mig en kjol och en liten röd väska och åkte till mitt gamla hem

Influencers of Sweden ETT ÅR!!

Och vilket är det har varit alltså. Vi kikar tillbaka lite på det tycker jag. Tack till Mimmi som hjälpte till att klippa ihop detta!

La Julia 50 år

Idag fyller hon 50 år, kvinnan som egentligen är anledningen att jag är där jag är idag, att jag ens började med webbdesign och började