Samla in pengar med mig till Världens barn!

Världens Barn

Den här veckan pågår insamlingen för Världens Barn och jag har startat en egen bössa som jag vill att du hjälper mig fylla!

Om det är något som gör mig förbannad så är det hur fundamentalt värdelösa rättigheter flickor och kvinnor har i stora delar av världen. Varje år gifter sig ungefär 12 miljoner flickor före sin 18-årsdag – de flesta av dem, kan man anta, mot sin vilja.

Fattigdom är den främsta boven till detta eftersom flickor upplevs som en ekonomisk börda för familjen och den försvinner om man gifter bort döttrarna.

Många anser också att ett tidigt gifter­mål erbjuder dottern skydd från våld och sexuella över­grepp, och att maken kan erbjuda rollen som manlig beskyddare. Dock förekommer ofta våld från samme man i barnäktenskap, så hur mycket skydd de får är oklart.

Men det som är mest frustrerande här är att flickan sällan har något att säga till om själv om sina kroppar och sina liv utan bara skyfflas runt som en ägodel!

En flicka som får gå i skolan kommer sannolikt att gifta sig senare och föda färre och friskare barn. En flicka med utbildning har större möjlighet att få ett bra jobb. För varje extra år i skolan ökar hennes framtida inkomst, vilket ökar möjligheten för att även hennes egna barn ska kunna slutföra sin skolgång.

Forskning visar att för varje extra år en flicka går i skolan efter de nio första åren, ökar hennes framtida inkomst med minst tio procent. På så sätt blir utbildade flickor också en kraft för samhällsutveckling.

Låt oss hjälpa dessa flickors framtid – tillsammans!

Skänk en tjuga, en hundring eller så mycket du kan – allt hjälper!

Klicka här för att komma till min insamling!

Läs mer om några av Världens Barns projekt här!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jack på Sommarhemmet

Sommarhemmet

När julisommaren precis kickat igång, närmare bestämt den tredje, åkte jag och Maricel ut till Sommarhemmet. Sommarhemmet är en ljuvlig gård från 1922 som drivs

Sex dagar i Stockholm

Men titta vad jag hittade bland mina utkast här i bloggy – ett alldeles bortglömt inlägg från när jag var i Stockholm för ganska precis