Välkommen till en ny vlogg! I den här videon har jag Lina och Siv på besök och tillsammans bygger vi dahliastöd och fixar i trädgården. Och så kläcks det kycklingar på gården!

Allt detta samtidigt som jag passar på att jämföra min tre vloggkameror i en och samma video. Vilken tycker du är bäst? Jag tror nästan jag landar vid min iPhone?!

I dagens avsnitt av We Are Influencers är det dags för livepodd och det med inte mindre än Sara Olsson, aka Hållbara Sara.

Sara började sin karriär som avfallsingenjör men när hon såg allt som vi inte gjorde så tog hon tag i det själv. Under sin andra föräldraledighet bestämde hon sig för att det var dags att prata med om att ställa om och faktiskt leva hållbart, på ett positivt sätt!

Att leva hållbart är inte bara om fokus på miljö, det pratar Sara om både i podden och i sina sociala medier. Det handlar även om att vi måste ta hand om oss själv, inte rusa genom livet i 180.

Du får också höra om:

  • Kan man göra samarbeten med storföretag och vara hållbar?
  • Att välja sitt flöde
  • Att lägga fokus på rätt saker

Support till showen http://supporter.acast.com/weareinfluencers.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Emil Norberg blev först känd på Youtube där han gjorde parodier på Melodifestivalenbidragen tillsammans med sin bror Daniel. När Youtube tog fart så kände de att det fanns så mycket mer de skulle kunna göra, de startade en annan kanal som också fick mycket spridning. Detta gjorde att de valde att starta bolag och satsa på detta på heltid.

I dagens avsnitt får vi höra om Emils reflektioner kring att jobba med TV-produktion och att driva sina egna sociala medier. Vad gör man när man går från sociala medier till mainstream media och sen tillbaka till sociala medier? Emil berättar i avsnittet hur han har jobbat sen han lämnade sin TV-produktion på TV4.

Du får också höra om:

  • Varför det var så lätt att skapa bolag
  • Hur Emil jobbar med annonsering
  • Hur det är att jobba med sitt syskon
  • Varför Emil valde att starta podd
  • Emils bästa tips i att batcha content

Support till showen http://supporter.acast.com/weareinfluencers.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Välkommen till min födelsedagsmånad – april!

April började så klart traditionsenligt med att jag fyllde år – som vanligt den 1:a april! I år bjöd jag in till champagneprovning och det kan du läsa mer om här!

Två roliga saker från april: Is-strilen från rännan på garaget. Extremt fascinerad över hur denna kom till.

Och räven som helt obrytt knatade över min gård en dag då jag satt vid köksbordet och drack kaffe. Jag stängde in hönsen fort som fan kan jag meddela.

Ser du nån skillnad på bilderna ovan? Lite? Hint; på den vänstra är min panna en halvmeter hög för mina ögonbryn syns inte! Och till höger har jag varit på konsultation för micro blading, alltså en slags tatuering av ögonbrynen. Formen känns PERFEKT så nu blir det microblejdande av i juni.

Vi firade påsk hos mig! Vi har aldrig varit en påskfamilj, aldrig riktigt firat eller ätit påskmat eller så, men i år drog vi lite spontant ihop ett litet påskfirande! Målade ägg och till och med mormor, 93 bast, engagerade sig i äggmålandet. Så himla fint.

Och så blev det säsongsavslutning i Bjästabacken med fika och sol och snömodd. Inte toppenföre men sjukt mysig dag var det.

Och sen en söndag släpade mamma och Roger upp mig på lastbilsgaragets tak för att skotta sagda tak. Jag var konstant livrädd för att gå igenom men allt gick bra och jag gjorde en soffa som vi satt och fikade i innan vi skottade bort den med.

Den 10:e fyllde lillebror 40 och jag var så inställd på att han redan fyllt 40 eftersom vi pratat om det så länge så jag skrev 41 på hans kort. Kortslutning?

Extremt gott hembakt fika fick vi i alla fall och Anna undrade om hennes son var en bortbyting när det visade sig att han älskar sockerkaka. Anna äter varken tårta eller muffins eller nånting som har en sockerkaksbotten medan Vilmer glatt mumsar i sig.

Sen blev jag sjuk. Låg i 39 graders feber (ej covid) i flera dagar och bilden till höger var den mest sedda på mina stories någonsin tror jag. Japp, det är så man vill bli ihågkommen.

Två saker som gjorde mig glad; hemvärpta ägg och perfekt avocado.

För dokumentation; så här såg gården ut den 19:e april. Var ändå rätt euforisk när jag började se uteplatsen igen under snömassorna!

Vilmers bästa grej var att klappa händerna och lägga pussel. Men så skulle han ju snart fylla två med!

Och så åkte vi upp till Umeå och gick på trädgårdmässan för att se Sara Bäckmo föreläsa och få lite odlingsinspo. Massor med bra tips tog jag med mig!

Jag och Sara har ju känt varandra i evigheter, vi lärde känna varandra när hon började blogga på Land för typ 10 år sedan och jag var hennes ”bloggcoach”. SÅ kul att se så långt hon kommit. Extremt skarp businesshjärna har hon, en av mina förebilder när det kommer till business i den här världen.

En tisdag höll Elin en fantastisk masterclass i Kreatörsakademin om hur man släpper en egen bok – och torsdagen fick jag hänga med Vilmer som hade en grej för att bygga klossar (och inte var dålig på det!).

Sen kom det andra bokstödet till april – valborg – och vi firade i Kvaved som vanligt. Älskar valborg, det är verkligen startskottet på våren!

Odlingshyllan i gästrummet – det allra gladaste vårtecknet.

Hallå! *knackknack* Är den här på? Är den nån där ute?

Det är jag. Bloggaren som inte bloggat på ett halvår. Som haft sån jäkla ångest och hatkärlek till bloggen att varenda gång jag ens funderat på att skriva har det blivit ett helt berg att bestiga.

Jag vet inte riktigt vad som hände där i höstas men jag tappade bloggen helt. Efter att ha varit så PÅ det under den tidiga hösten så tappade jag bara all styrfart och bloggen blev bara jobbig.

Jag har funderat mycket på varför. Jag tror att det var för att jag försökte se bloggen som en del av mitt jobb. Och på ett sätt är den kanske det. Men mest inte. Visst skriver jag mer ”artiklar” ibland och visst hamnar mina poddavsnitt här men om vi ska vara helt ärliga så är ju bloggen det som ligger närmast min själ ända från början. Just den här bloggen har jag skrivit i snart 20 år (18 men vem räknar) och det är det närmaste dagbok jag kommit i livet.

Jag är en person som dokumenterar. Har alltid gjort det. På den analoga kamerans tid betydde det att mer eller mindre all månadspeng gick till att köpa och framkalla film. Jag har haft videokameror och dröser av DV-band hemma och en av mina första vloggar är faktiskt från min 21-årsfest i min allra första lägenhet 2001.

Jag har också varit en early adopter av alla sociala medier någonsin. Jag skaffade Instagram två veckor efter att appen lanserades och långt innan Facebook köpte den. Långt innan den blev vad den är idag.

Det här har på senare år betytt att jag blivit väldigt kluven i mitt dokumenterande och mitt contentskapande. Vad ska hamna vart och vad är för min business och vad är för min publik? Och vad är bara för mig? Är nånting bara för mig?

Så jag lutar åt att bloggen är vad som kommer vara för mig. Du får hemskt gärna läsa den men jag postar mest för min egen skull. Jag brukar säga att det är tack vare bloggen jag kommer ihåg vad jag gjort med mitt liv. Och lite så är det ju.

Om jag skriver det och publicerar det så blir det ju sant. Eller?

Välkommen!

Jag heter Linda Hörnfeldt och hjälper soloföretagare och influencers att bygga personligt varumärke i sociala medier – och därmed sin business!

På min blogg kommer du få läsa om hur man jobbar som influencer, om entreprenörskap, plus size-mode och mitt liv på landet utanför Örnsköldsvik.

» Läs mer och kontakta mig här!

Poddar

Gratis guide!

Translate

Arkiv
Kategorier