Serietips för en regnig semestervecka

Serietips för en regnig semestervecka

Den här sommaren är ju lite som mitt relationsmönster – ambivalent (lyssna på senaste avsnittet av ”Vad fan håller jag på med?!” så fattar du vad jag menar) så om du, som jag, äääälskar att plöja serier lite för mycket så kommer här mina favoriter just nu.

Love
Netflix
Något av det ljuvligaste som TV erbjudit på sistone! Hela TRE säsonger av härlighet finns det av denna serie om Gus och Mickey som bor i Los Angeles, han jobbar som on-set-tutor till bortskämda skådisbarn och hon jobbar på radio. De träffas av en slump i en butik och sedan är saken biff.

Jag älskar att Love inte är en puttinuttig serie där allt är rosenskimmer och enhörningar utan en realistisk (dock sjukt rolig!) vinkel av de olika stadierna i en relation. SE!

Serien är skapad av Judd Apatow som bland annat ligger bakom Girls, This is 40 och Bridesmaids.

The Marvelous Mrs Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel
Amazon Prime
Gillade du Gilmore Girls kommer du älska detta. Mrs Maisel är en hemmafru på 50-talet med en rapp käft som blir aspackad en kväll och råkar vingla sig upp på en stand up-scen, prata om sin man som varit otrogen och sedan visa tuttarna.

Hon blir haffad av en manager (briljant spelad av Alex Borstein) och sen är succén ett faktum. Det finns fyra säsonger och jag vill ha en femte nununu!

The Politician
Netflix
Jag är en sucker för serier som cirkulerar runt amerikansk politik. Typ West Wing, Designated Survivor och Madame Secretary. Här har vi en som tyyp glider in i det facket, men också är lite high school-rolig också!

Payton Hobart har vetat sedan han var sju att han ska bli president i USA. Och hans första steg till det är att bli ordförande för elevrådet i sin high school. Låter kanske inte så sexigt men serien är väldigt smart, rolig, snygg och skapad av Ryan Murphy som gjorde Glee bland annat. Så, enjoy!

Sex Education
Netflix
Supermysig brittisk serie om en tonårskille vars mamma är sexterapeut vilket innebär att han mer eller mindre villigt lärt sig ett och annat om sex från barnsben. Han tar dessa skills och blir skolans go-to-guy när det gäller sexproblem.

Jag sköt upp att kolla på den här jättelänge för jag trodde den skulle vara American Pie-tramsig men det är den verkligen inte! Den är jättefin och inkluderande vilket gjorde mig väldigt glad.

Fleabag
Amazon Prime
Alltså Phoebe Waller-Bridge som skapat och spelar Fleabag är ett jävla geni. Detta är den första serien på väääldigt länge där jag köper att man bryter ”the fourth wall” (alltså att skådespelarna pratar direkt till kameran) därför att det blir som att huvudkaraktären och vi som tittar är kompisar och det är oss hon delar sina riktiga tankar med.

Den är svinrolig och speciell men också lite jobbig då den hanterar beroende av sex och kärlek på ett sätt som kanske hits close to home ibland. Men i vilket fall väldigt välgjord.

Tipsa hemskt gärna om vad du ser just nu och gillar i kommentarerna! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Rödvinbärssaft

Rödvinbärssaft

Jag har gjort saft! Alltså jag känner mig så huslig så jag går av! Jag har alltså (med experthjälp av min käre mor) gjort rödvinbärssaft

Sätter upp min Bullet Journal för 2019

Så nöjd med mitt ”2019”-omslag! En av de bästa grejerna med nytt år är att få sätta upp min Bullet Journal för det nya året.

Överexalterad och livrädd

Någon frågade mig nyligen, ”hur känns det med allt nu” och jag svarade spontant ”jag är överexalterad och helt och totalt livrädd. Och precis så

En Norrlandshelg

För ungefär två veckor sedan åkte jag upp till Norrland. Lite så här såg det ut. Anledningen till Norrlandsturen var att jag hade blivit inbjuden