Skörda spenat

Innan det blev frost och svinkallt så skördade jag en massa spenat. Vår spenat har verkligen växt som ogräs i år och vi visste knappt hur vi skulle ta tillvara på hälften.

Att skörda sin egen mat är en sådan rackarns lyx. Att bara liksom gå ut i trädgården, plocka saker och ta in och äta, det slår mig varje gång hur lyxigt det känns och hur tacksam jag är över det.

Jag tycker spenat är godast färsk men det blir ju lite lurigt nu när man inte längre kan gå ut och plocka och äta rakt upp och ner. Så jag körde en räd och fryste in!

Växer som ogräs – detta är alltså resultatet av ETT frö.

Spenat kan man dock inte frysa rå, oklart varför men jag litar på internet. Därför förvällde jag den (alltså kokade den bara i typ en minut), sköljde den i kallt vatten och kramade sedan ur vattnet.

Man kan sedan frysa den lite hur som helst men jag tryckte ned den i iskubslådor! Då kan man enkelt plocka till smoothies eller soppa utan att få med en hel påse. Mycket smidigt!

Läs mer om att skörda spenat hos odlingsproffset Sara Bäckmo!

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

The Handmaid's Tale Season 2

OH MY GOD

Ska precis iväg på mitt första terapisamtal men måste bara posta detta innan. OH MY GOD. Peppen är liksom orimlig. Har du sett säsong ett?

Gravid vecka för vecka

Gravid vecka för vecka – avsnitt 4

Hallå kompis! Här kommer avsnitt fyra i min Gravid vecka för vecka-resa! Jag körde vlogg-style, min bästa style, när jag åker och tar mitt (förhoppningsvis)

En vecka till valet – så röstar jag!

Om knappt en vecka är det val. Och även fast jag ofta känner mig uppgiven och informationstrött så känner jag att jag har ett ansvar

Elin, Clara och jag på Stora Influencerpriset

Ensam är inte stark

Ibland är man med kollegorna på flott kalas. Elin, Clara och jag på Stora Influencerpriset. Att jobba som influencer kan se ut som världens mest