Innan det blev frost och svinkallt så skördade jag en massa spenat. Vår spenat har verkligen växt som ogräs i år och vi visste knappt hur vi skulle ta tillvara på hälften.

Att skörda sin egen mat är en sådan rackarns lyx. Att bara liksom gå ut i trädgården, plocka saker och ta in och äta, det slår mig varje gång hur lyxigt det känns och hur tacksam jag är över det.

Jag tycker spenat är godast färsk men det blir ju lite lurigt nu när man inte längre kan gå ut och plocka och äta rakt upp och ner. Så jag körde en räd och fryste in!

Växer som ogräs – detta är alltså resultatet av ETT frö.

Spenat kan man dock inte frysa rå, oklart varför men jag litar på internet. Därför förvällde jag den (alltså kokade den bara i typ en minut), sköljde den i kallt vatten och kramade sedan ur vattnet.

Man kan sedan frysa den lite hur som helst men jag tryckte ned den i iskubslådor! Då kan man enkelt plocka till smoothies eller soppa utan att få med en hel påse. Mycket smidigt!

Läs mer om att skörda spenat hos odlingsproffset Sara Bäckmo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Rimfrost

Härom veckan åkte jag till ICA för att hämta upp ett paket som jag fått. Det var en present från Jonna Jinton och hennes Johan,

3 siffror att mäta på Instagram

I veckans avsnitt av We Are Influencers blir det personligt. Eller nä, inte egentligen MEN min gäst är en av mina bästa vänner – Sara