Skörda spenat

Innan det blev frost och svinkallt så skördade jag en massa spenat. Vår spenat har verkligen växt som ogräs i år och vi visste knappt hur vi skulle ta tillvara på hälften.

Att skörda sin egen mat är en sådan rackarns lyx. Att bara liksom gå ut i trädgården, plocka saker och ta in och äta, det slår mig varje gång hur lyxigt det känns och hur tacksam jag är över det.

Jag tycker spenat är godast färsk men det blir ju lite lurigt nu när man inte längre kan gå ut och plocka och äta rakt upp och ner. Så jag körde en räd och fryste in!

Växer som ogräs – detta är alltså resultatet av ETT frö.

Spenat kan man dock inte frysa rå, oklart varför men jag litar på internet. Därför förvällde jag den (alltså kokade den bara i typ en minut), sköljde den i kallt vatten och kramade sedan ur vattnet.

Man kan sedan frysa den lite hur som helst men jag tryckte ned den i iskubslådor! Då kan man enkelt plocka till smoothies eller soppa utan att få med en hel påse. Mycket smidigt!

Läs mer om att skörda spenat hos odlingsproffset Sara Bäckmo!

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Som en varm kram av Moder Natur

Skottland. Hon är så vacker att jag får stora dåndimpen efter varje krön. Det känns som att Moder Natur både flexar musklerna samtidigt som hon

Triggerhappy

Det är onsdag, jag sitter på ett tåg till Skinnskatteberg där jag ska föreläsa ikväll och så läser jag om Kenza som blivit anmäld till

Mitt musikår!

Spotify släppte förra veckan den årliga genomgången av mitt musikår så jag tycker vi tar en titt! Inledde året med T-Swift känns rimligt. “Ready for

3,2,1….

Äntligen!

Det nya året är igång med besked och äntligen får jag igen lägga fokus på det jag tycker är roligast i min business – att hänga LIVE med er, ljuvliga människor!