Stanna av Flora Wiström

För en dryg månad sedan fick jag hem en bok på posten. Den boken var ”Stanna”, Flora Wiströms debutbok.

Vi börjar med omslaget. Herregud så fint det är. Som en liten juvel i min bokhylla. Det är en annan av InoS medlemmar som har formgett det, Sara Edström som, likt Flora, också bloggar på Metro Mode. Jag vill typ dra upp det på en poster och hänga på väggen, så fint är det.

Stanna av Flora Wiström

Flora hade skrivit ett litet meddelande till mig i boken och det gjorde mig så himla glad. Tack Flora!

Stanna av Flora Wiström

Och boken då? Den är så himla himla bra. Floras språk kryper ner under huden och kittlar, både på ett bra och ibland på ett riktigt obehagligt sätt. Jag kastas tillbaka 15-20 år i tiden och känner de där känslorna av nyförälskelse, av otillräcklighet, av att världen är så himla liten och man vill bara ut, ut.

Det jag älskar mest med boken är att den är så subtilt feministisk rakt igenom. Det pratas inte riktigt om det men två relationer mellan kvinnor står i fokus och de är nästan viktigare än kärleksrelationerna till pojkarna i boken. Det är vänskap och systerskap och att bli vuxen i sig själv som är i centrum, inte allt för en kille liksom.

Jag älskade verkligen den här boken, den gick supersnabbt att läsa (inte för att den är tunn utan för att den flyter på så himla effortless) och den var fysiskt skön att hålla i, väldigt bra format!

Men mest av allt är jag glad att det här bara är Floras första bok och att det kommer komma många, många fler som vi kommer få njuta av.

Grattis Flora till ett fantastiskt hantverk. <3

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

101. Om att skifta fokus med Sophia Anderberg

Sophia Anderberg, som i år fick utmärkelsen Årets inspiratörsmama, började sin influencerresa med ett viktnedgångskonto på Instagram. En dag fick hon nog och sökte hjälp för sitt förhållande till mat och kropp. Därmed gjorde hon en helomvändning även s…

Mål för entreprenören & #lifvet 2020

2020. Ett nytt decennium. Det är stort! Jag vet att det bara är ”ännu ett år” men det är något lite magiskt över sådana här